Gmailin ilmoitusasetusten muuttaminen

Voit valita, miten Gmail ilmoittaa sinulle uusista sähköposteista. Muokattavat ilmoitustyypit riippuvat laitteestasi.

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Ilmoitusten laittaminen päälle tai pois päältä

Jos sinulla on useita tilejä Gmail-sovelluksessa, asetukset on valittava jokaiselle tilille erikseen.

Ilmoitusten laittaminen päälle

Ensisijainen-tunnisteella merkityistä viesteistä ilmoitetaan oletusarvoisesti.

Ilmoitusten käyttöönotto ja asetusten valinta

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tilisi.
  5. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Sähköposti-ilmoitukset.
  6. Valitse, minkätyyppisiä sähköposti-ilmoituksia haluat vastaanottaa.

Huom. Android-laitteella on myös omat, Gmail-sovelluksesta erilliset ilmoitusasetukset.

Yksittäisen tunnisteen ilmoitusasetusten muuttaminen

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tilisi.
  5. Napauta Hallinnoi tunnisteita.
  6. Napauta jotakin tunnistetta, esimerkiksi Tärkeät.
  7. Valitse Synkronoi viestit ja sitten Edelliset 30 päivää tai Kaikki. Jos viestejä ei synkronoida, kyseisen tunnisteen ilmoituksia ei voi ottaa käyttöön.
  8. Valitse tunnisteen ilmoitusasetukset. Ota ilmoitukset käyttöön haluamissasi tunnisteissa toistamalla ohjeen vaiheet.

Ilmoitukset vain kaikkein tärkeimmistä sähköposteista

Voit rajata ilmoitukset vain kaikkein tärkeimmiksi merkittyihin sähköposteihin.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .
  3. Napauta tiliäsi.
  4. Napauta Sähköposti-ilmoitukset ja sitten valitse Vain tärkeät.

Vinkki: Tärkeät sähköpostit ohittavat kaikki muut ilmoitusasetukset, jotka on määritetty tiettyihin tunnisteisiin.

Sähköposti-ilmoitusten äänten laittaminen päälle tai pois päältä
  1. Avaa Gmail-sovellus .
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset .
  3. Valitse tilisi.
  4. Valitse Ilmoitukset-kohdasta Ilmoitusäänet
  5. Valitse Sähköposti- tai Chat ja tilat ‑kohdasta Ilmoitusääni ja sitten Ääni.
  6. Valitse haluamasi ilmoitusääni.
  7. Jos haluat laittaa ilmoitusäänet pois päältä, valitse Ei mitään.
Vain Meetin ilmoitusten laittaminen päälle

Tämän avulla voit laittaa ilmoitukset päälle, jotta pääset helposti takaisin meneillään olevaan kokoukseen esimerkiksi silloin, kun olet toisessa sovelluksessa.

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse tilisi.
  5. Valitse Ilmoitusten hallinta.
  6. Sinut siirretään Gmailin järjestelmäasetuksiin, joista voit laittaa Gmailin ilmoitukset päälle.
Ilmoitusten laittaminen pois päältä
  1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tilisi.
  5. Napauta Sähköposti-ilmoitukset ja sitten valitse Ei mitään.

En saa ilmoituksia

Jos ilmoituksia ei näytetä, ota ilmoitukset käyttöön yllä olevien ohjeiden avulla. Jos niistä ei ole apua, kokeile seuraavaa:

1. Avaa Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse tilisi.
  5. Varmista, että Gmail-synkronoinnin valintaruutu on merkitty valituksi.

Jos et vieläkään saa ilmoituksia, tutustu Gmail-sovelluksen synkronointivirheiden korjausohjeisiin.