Sähköpostin lähettäminen toisesta osoitteesta tai aliaksesta

Haluatko saada Google-sovelluksista enemmän irti töissä tai koulussa?  Rekisteröidy Google Workspace ‐kokeiluun maksutta.

Jos sinulla on toinen sähköpostiosoite, voit lähettää viestejä kyseisestä osoitteesta. Toinen osoite voi olla esimerkiksi

• muu kuin Gmail-osoite, esimerkiksi Yahoo- tai Outlook-osoite
  • työpaikkasi, koulusi tai yrityksesi verkkotunnus tai alias, kuten @sinunkoulusi.edu tai sinunaliaksesi@gmail.com
  • toinen Gmail-osoite.

Vinkki: Voit lähettää viestejä jopa 99 eri sähköpostiosoitteesta.

Vaihe 1: Omistamasi osoitteen lisääminen

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Tilit ja tuonti‑ tai Tilit-välilehti.
  4. Valitse Lähetysosoite-osiosta Lisää toinen sähköpostiosoite.
  5. Anna nimesi ja osoite, josta haluat lähettää viestejä.
  6. Valitse Seuraava vaihe ja sitten Lähetä tarkistus.
  7. Oppilaitoksen tai työpaikan tilit: Kirjoita kyseisen tilin SMTP-palvelin (esim. smtp.gmail.com tai smtp.sinunkoulusi.edu), käyttäjätunnus ja salasana.
  8. Klikkaa Lisää tili.

Vaihe 2: Osoitteen vahvistaminen

1. Kirjaudu tilille, jonka juuri lisäsit.
  2. Avaa Gmaililta tullut vahvistusviesti.
  3. Klikkaa linkkiä.

Vaihe 3: Lähetysosoitteen vaihtaminen

1. Klikkaa viestin Lähettäjä-riviä.
    (Jos riviä ei näy, klikkaa vastaanottajan osoitteen vieressä olevaa tilaa.)
  2. Valitse osoite, josta haluat lähettää viestin.
En lyödä vahvistussähköpostia
  • Tarkista roskaposti- tai joukkopostikansiosta, onko osoitteesta send-as-noreply@google.com lähetetty viesti päätynyt niihin.
  • Jos olet lisäämässä työpaikan tai oppilaitoksen sähköpostitiliä, pyydä järjestelmänvalvojaa määrittämään verkkotunnuksen alias ja sähköpostialias.
Vastaanottajat näkevät Gmail-osoitteeni

Jos vastaanottaja käyttää Outlookia tai muuta sähköpostipalvelua, hän saattaa nähdä esimerkiksi seuraavanlaisen tekstin: "Osoitteesta nimesi@gmail.com käyttäjän toinennimi@toinentunnus.com puolesta".

Vastaanottaja saattaa myös nähdä alkuperäisen @gmail.com-osoitteen, jos

• olet määrittänyt poissaoloviestin
  • luot suodattimen, joka lähettää automaattisen vastauksen
  • postilaatikkosi on täynnä ja vastaanottaja saa tästä ilmoituksen.
Sähköpostiosoitteen tai aliaksen poistaminen

Jos et halua lähettää viestejä sähköpostialiaksella tai jos alias on virheellinen, voit poistaa sähköpostin tai aliaksen. Jos lähetät sähköpostin virheellisestä aliaksesta, saat virheviestin.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Tilit ja tuonti- tai Tilit-välilehti.
  4. Valitse Lähetysosoite-osiosta poistettavan sähköpostiosoitteen kohdalta Poista.

Vinkki: Jos saat voimassa olevaa sähköpostiosoitetta koskevan virheviestin ja haluat vahvistaa osoitteen uudelleen, sinun on poistettava viestin lähetysosoite ja lisättävä se uudestaan.

Lähettäminen aina toisesta osoitteesta

Jos haluat lähettää aina toisesta osoitteestasi, sinun on vaihdettava sekä oletusarvoinen lähetys- että vastausosoite. Jos vaihdat vain lähetysosoitteen, vastaukset tulevat oletuksena alkuperäiseen Gmail-osoitteeseen.

Oletusarvoisen lähetysosoitteen vaihtaminen

Jos haluat aina lähettää sähköpostia toisesta osoitteesta tai aliaksesta:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Tilit ja tuontitai Tilit-välilehti.
  4. Valitse käytettävän sähköpostiosoitteen Lähetysosoite-osion oikealta puolelta Aseta oletukseksi.
Oletusarvoisen vastausosoitteen vaihtaminen

Vastaukset viesteihisi tulevat oletuksena alkuperäiseen Gmail-osoitteeseen. Jos haluat vaihtaa vastausosoitetta, noudata seuraavia ohjeita.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Valitse Tilit ja tuonti‑ tai Tilit-välilehti.
  4. Klikkaa Lähetysosoite-osiosta osoitteesi vierestä Muokkaa tietoja.
  5. Klikkaa Määritä toinen vastausosoite.
  6. Lisää vastausosoite.
  7. Valitse tarvittaessa Seuraava vaihe.
  8. Valitse Tallenna muutokset.

"Palvelinta ei tavoitettu"-, "TLS-neuvottelu epäonnistui" ‑virhe

Jos näet jonkin näistä virheilmoituksista, sinun on ehkä valittava eri porttinumero ja todennustyyppi. Varmista, että sähköpostipalvelun lähtevän postin palvelin on oikea. Sinun on ehkä kysyttävä oikeat asetukset kolmannen osapuolen sähköpostipalvelusta.

Suojatun yhteyden valitseminen

Tarkista toisen sähköpostipalvelun suositeltu porttinumero, todennustyyppi tai lähtevän postin palvelin. Varmista, että kolmannen osapuolen sähköpostipalvelu tukee SSL:ää tai TLS:ää kelvollisella varmenteella.

Yleisiä yhdistelmiä ovat mm.

• SSL, portti 465
  • TLS, portti 25 tai 587
Toinen sähköpostipalveluni ei tue SSL- tai TLS-todennusta

Suosittelemme lähettämään sähköpostit suojatun (salatun) yhteyden kautta.

Jos käyttämäsi toinen sähköpostipalvelu ei tue suojattuja yhteyksiä tai käytä kelvollista varmennetta, voit valita portin 25. Valitse sen jälkeen Suojaamaton yhteys ‑vaihtoehto.

Jos teet näin, tietojasi ei salata.

Gmail-aliasten käyttö

Suodattaminen Gmail-aliaksella

Sähköpostia on helppo lajitella lisäämällä käyttäjänimen perään viestiluokkia.

Esimerkiksi kaikki seuraaviin aliaksiin lähetetyt viestit menevät osoitteeseen maijameikalainen@gmail.com:

• maijameikalainen+koulu@gmail.com
  • maijameikalainen+muistiinpanot@gmail.com
  • maijameikalainen+tarkeat.postit@gmail.com

Vaihe 1: Valitse aliakset

Mieti, miten haluat lajitella sähköpostit, ja valitse sitten kullekin luokalle alias. Esimerkki:

• Käytä nimesi+tyo@gmail.com työsähköposteille.
  • Käytä nimesi+uutiset@gmail.com, kun tilaat uutiskirjeitä.
  • Käytä nimesi+ostokset@gmail.com, kun luot tilin verkkokauppaan.

Vaihe 2: Suodata viestit

Luomalla suodattimia voit automatisoida erilaisia toimintoja, kuten:

• tunnisteen tai tähden lisääminen
  • välittäminen toiselle tilille
  • arkistointi tai poistaminen.
Lähettäminen työpaikan tai oppilaitoksen ryhmäaliaksesta

Jos käytät Gmailia työpaikan tai oppilaitoksen tilillä, voit lähettää viestejä ryhmäaliaksesta. Sinun on myönnettävä valtuutetuille henkilöille ryhmän käyttöoikeus, jotta he saavat vahvistusviestin, ja heillä on lupa lähettää viestejä ryhmäaliaksesta.

Tärkeää: Aliakset eivät ole yksityisiä, ja joskus ne näkyvät muille. Jos esimerkiksi haet Gmailista osoitteesta bill@school.edu lähetettyjä viestejä, saatat löytää viestejä osoitteesta alias@school.edu.

Sinulla on oltava ryhmän käyttöoikeudet, jotta voit muokata muiden jäsenten käyttöoikeuksia.

1. Avaa Google Ryhmät.
  2. Klikkaa Omat ryhmät.
  3. Valitse haluamasi ryhmän nimen alta Hallinnoi.
  4. Valitse vasemmalta Käyttöoikeudet ja sitten Lähetysluvat.
  5. Klikkaa Lähetä-kohdassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  6. Valitse Kaikki verkon käyttäjät.
  7. Valitse Tallenna.
Vinkki: Jos "Kuka tahansa verkossa" ei ole käytettävissä ryhmän käyttöoikeuksissa, järjestelmänvalvojan on ehkä otettava käyttöön "Ryhmän omistajat voivat sallia organisaation ulkopuolelta saapuvat sähköpostit" verkkotunnuksessasi.