Send mails fra en anden adresse eller et andet alias

Vil du have mere ud af Google-apps på arbejdet eller i skolen?  Tilmeld dig en prøveperiode på Google Workspace uden beregning.

Hvis du har en anden mailadresse, kan du sende mails med den pågældende adresse som afsender. Det gælder f.eks.:

• Yahoo, Outlook eller en anden mailudbyder, som ikke er Gmail
  • Domænet eller aliasset for dit arbejde, din skole eller din virksomhed, f.eks. @dinskole.edu eller ditalias@gmail.com
  • En anden Gmail-adresse

Tip! Du kan bruge op til 99 forskellige mailadresser til at afsende mails.

Trin 1: Tilføj en adresse, du ejer

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Klik på Indstillinger øverst til højre Indstillinger og så Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import eller Konti.
  4. Klik på Tilføj en anden mailadresse i sektionen "Send mail som".
  5. Angiv dit navn og den adresse, du vil sende fra.
  6. Klik på Næste trin og så Send bekræftelse.
  7. Hvis det er en skole- eller arbejdskonto, skal du angive SMTP-serveren (f.eks. smtp.gmail.com eller smtp.dinskole.edu) samt dit brugernavn og din adgangskode til den pågældende konto.
  8. Klik på Tilføj konto.

Trin 2: Bekræft adressen

1. Log ind på den konto, du har tilføjet.
  2. Åbn den bekræftelsesmeddelelse, du har fået af Gmail.
  3. Klik på linket.

Trin 3: Skift adresse i feltet "Fra"

1. Klik på linjen ud for "Fra" i meddelelsen.
    (Hvis denne ikke vises, skal du klikke ud for modtagerens mail).
  2. Vælg afsenderadresse.
Jeg kan ikke finde min bekræftelsesmail
  • Tjek, om der er en meddelelse fra send-as-noreply@google.com i mapperne med spam eller massemails.
  • Hvis du forsøger at tilføje din arbejds- eller skolekonto, skal du bede din administrator om at konfigurere dit domænealias og mailalias.
Mine modtagere får vist min Gmail-adresse

Hvis dine modtagere bruger Outlook eller en anden mailtjeneste, ser de muligvis noget i stil med "Fra ditnavn@gmail.com på vegne af andetnavn@andetdomæne.com".

Dine modtagere ser muligvis også din oprindelige @gmail.com-adresse, hvis du:

• Har konfigureret et autosvar
  • Opretter et filter med autosvar
  • Har en fuld indbakke, og din modtager underrettes om dette
Fjern en mailadresse eller et alias

Hvis du ikke vil sende mails fra et alias, eller hvis aliasset er ugyldigt, kan du fjerne mailen eller aliasset. Hvis du sender en mail fra et ugyldigt alias, får du en afvisningsmail.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og så Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import eller Konti.
  4. Klik på Slet ud for den mailadresse, du vil fjerne, i sektionen "Send mail som".

Tip! Hvis du modtager en afvist mail fra en gyldig mailadresse og vil bekræfte den igen, skal du slette mailadressen "Send mail som" og derefter tilføje den igen.

Send altid fra en anden adresse

Hvis mails altid skal sendes fra din anden adresse, skal du ændre både din standardafsenderadresse og din standardsvaradresse. Hvis du kun ændrer afsenderadressen, vil svar som standard blive sendt til din oprindelige Gmail-adresse.

Skift standardafsenderadresse

Hvis mails altid skal sendes fra en anden adresse eller et andet alias:

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og så Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import eller Konti.
  4. Klik på Benyt som standard i sektionen "Send mail som" til højre for den adresse, du vil bruge.
Skift standardsvaradresse

Når du sender en meddelelse, sendes svar som standard til din oprindelige Gmail-adresse. Du kan vælge en anden adresse ved at følge vejledningen nedenfor.

1. Åbn Gmail på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger Indstillinger og så Se alle indstillinger.
  3. Klik på fanen Konti og import eller Konti.
  4. Klik på Rediger oplysninger ud for din mailadresse i sektionen "Send mail som".
  5. Klik på Angiv en anden svaradresse.
  6. Tilføj en svaradresse.
  7. Klik eventuelt på Næste trin.
  8. Klik på Gem ændringer.

Fejl: "Der kunne ikke oprettes forbindelse til serveren". "TLS-forhandling mislykkedes"

Hvis du ser en af disse fejlmeddelelser, er du muligvis nødt til at vælge et andet portnummer og en anden godkendelsestype. Sørg for, at du har brugt den rigtige server til udgående mails for din udbyder. Du skal muligvis kontakte din tredjepartsmailudbyder for at få de rigtige indstillinger.

Vælg en sikker forbindelse

Find ud af, hvilket portnummer, hvilken godkendelsestype eller hvilken server til udgående mails, der anbefales til din anden mailtjeneste. Sørg for, at din tredjepartsudbyder understøtter SSL eller TLS med et gyldigt certifikat.

Nedenfor er nogle almindelige kombinationer:

• SSL med port 465
  • TLS med port 25 eller 587
Min anden mailtjeneste understøtter hverken SSL eller TLS

Vi anbefaler, at du sender dine mails via en sikker (krypteret) forbindelse.

Men hvis din anden mailtjeneste ikke understøtter disse sikre forbindelser eller ikke anvender et gyldigt certifikat, kan du vælge port 25 og derefter vælge den tilgængelige usikre forbindelse, der vises.

Hvis du gør dette, beskyttes dine mails ikke med kryptering.

Brug Gmail-aliasser

Filtrér ved hjælp af dit Gmail-alias

Du kan nemt sortere dine mails ved at tilføje kategorier efter dit brugernavn.

Meddelelser, der sendes til følgende aliasser, sendes f.eks. til jenshansen@gmail.com:

• jenshansen+skole@gmail.com
  • jenshansen+bemærkninger@gmail.com
  • jenshansen+vigtige.mails@gmail.com

Trin 1: Vælg aliasser

Overvej, hvordan du vil sortere dine mails, og vælg derefter et alias for hver kategori. Du kan f.eks.:

• Bruge ditnavn+arbejde@gmail.com til arbejdsrelaterede mails.
  • Bruge ditnavn+nyheder@gmail.com til tilmelding af nyhedsbreve.
  • Bruge ditnavn+shopping@gmail.com til at oprette en konto hos en onlineforhandler.

Trin 2: Filtrér dine meddelelser

Opret filtre til automatiske handlinger, f.eks.:

• Tilføjelse af en etiket eller en stjerne
  • Videresendelse til en anden konto
  • Arkivering eller sletning
Send fra et arbejds- eller skolegruppealias

Hvis du bruger Gmail via din arbejds- eller skolekonto, kan du sende fra et gruppealias. Hvis du vil modtage bekræftelsesmailen til afsendelse fra et gruppealias, skal du give stedfortrædere adgang til gruppen.

Vigtigt! Aliasser er ikke private, og nogle gange er de synlige for andre. Hvis du f.eks. søger efter meddelelser fra bill@school.edu i Gmail, finder du muligvis meddelelser fra alias@school.edu.

Du skal have adgang til gruppens tilladelser for at ændre andre medlemmers adgang.

1. Åbn Google Grupper.
  2. Klik på Mine grupper.
  3. Klik på Administrer under navnet på den gruppe, der skal angives som afsender.
  4. Til venstre skal du klikke på Tilladelser og så Tilladelser for oprettelse af indlæg.
  5. Klik på den nedadvendte pil Nedadvendt pil i sektionen "Opret beskeder".
  6. Vælg Alle på nettet.
  7. Klik på Gem.
Tip! Hvis "Alle på nettet" ikke er tilgængelig i gruppens tilladelser, skal din administrator muligvis aktivere "Gruppeejere kan tillade indgående mail, der er sendt fra adresser uden for organisationen" på dit domæne.