Importér, gjenopprett eller sikkerhetskopiér kontakter

I Google-kontakter kan du lagre navn, e-postadresser, telefonnumre med mer.

Importér kontakter

Har du kontaktlister du også vil bruke i Gmail? Da kan du importere dem til Google-kontakter.

Merk: Når du importerer detaljer om noen du allerede har i Google-kontaktene dine, erstattes den eksisterende kontakten av kontakten du importerer.

Fra Yahoo, Outlook, Hotmail, AOL og andre e-postleverandører
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer til venstre og deretter Importér.
  3. Velg kontoen du vil importere fra.
  4. Klikk på Jeg godtar dette. Sett i gang!
  5. Logg på e-postkontoen din.
  6. Klikk på Godta.
Sånn importerer du fra en Gmail-konto:

Trinn 1: Eksportér eksisterende Gmail-kontakter til en CSV-fil

1. Gå til den gamle versjonen av Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer øverst til venstre og deretter Eksportér.
  3. Velg hvilke kontakter som skal eksporteres.
  • «Mine kontakter» er kontakter du har opprettet selv.
  • «Alle kontakter» er kontakter du har opprettet selv, samt andre kontakter som du har sendt e-post til.
  1. Velg Google CSV-format.
  2. Klikk på Eksportér.
  3. Klikk på bildet ditt øverst til høyre, og deretter på Logg av.

Trinn 2: Importér filen

1. Gå til den gamle versjonen av Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer øverst til venstre og deretter Importér.
  3. Klikk på Velg fil.
  4. Velg CSV-filen din.
  5. Klikk på Importér.

Fra Apple- eller iCloud-kontoer via Shuttlecloud

Trinn 1: Generer et app-passord

1. Gå til Appleid.apple.com.
  2. Logg på med Apple-ID-en din og passordet ditt.
  3. Bekreft identiteten din med 2-trinns bekreftelse.
  4. Under «Sikkerhet» velger du Generer passord. Hvis du ikke ser Generer passord, må du slå på 2-trinns bekreftelse.
  5. Skriv inn en etikett for passordet, for eksempel «Import av Google-kontakter».
  6. Kopiér app-passordet.

Trinn 2: Importér kontaktene dine

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer til venstre og deretter Importér.
  3. Velg kontoen du vil importere fra.
  4. Klikk på Jeg godtar dette. Sett i gang!
  5. Logg på e-postkontoen din.
  6. Skriv inn app-passordet du genererte.
  7. Klikk på Godta.

Problemer med importering

Noen grunner til at du kan ha problemer:

• Du importerer mer enn 3000 kontakter samtidig. Hvis du har mer enn 3000 kontakter, må du dele dem opp i flere CSV-filer før du importerer dem.
  • Du har nådd grensen på 25 000 kontakter. Finn ut mer om størrelsesbegrensninger for kontakter
  • Kontaktene er ikke formatert for å fungere med Google-kontakter.
  • Filen inneholder ikke-latinske tegn eller tegn som ikke er med i ASCII-tegnsettet.

Legg til én kontakt

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Legg til Legg til nederst til høyre. Hvis du ikke ser Legg til Legg til, kan du se hvordan du legger til kontakter i den gamle versjonen av Kontakter.
  3. Skriv inn kontaktinformasjonen.
  4. Klikk på Lagre.

Slå sammen duplikater

Hvis du har dupliserte oppføringer for samme person i Google-kontakter, kan du slå dem sammen.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Duplikater til venstre. Hvis du ikke ser Duplikater, kan du se hvordan du slår sammen kontakter i den gamle versjonen av Kontakter.
  3. Klikk på Slå sammen alle øverst til høyre. Du kan også gå gjennom hvert enkelt duplikat og klikke på Slå sammen.

Gjenopprett eller eksportér kontakter

Gjenopprett kontakter

Har du slettet, synkronisert, importert eller slått sammen kontakter de siste 30 dagene? Da kan du fortsatt angre på endringene og gjenopprette kontaktene dine.

Merk: Når du gjenoppretter kontakter basert på et gitt tidspunkt, for eksempel for en uke siden, ser du ikke lenger kontakter du har lagt til siden da. Her kan du lese mer om hvordan du kan eksportere nåværende kontakter og legge dem til igjen senere.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer og deretter Angre endringer.
  3. Velg et tidspunkt å gå tilbake til.
  4. Klikk på Bekreft.
Eksportér kontakter

Hvis du vil du legge kontaktene dine til en annen e-postkonto, laster du dem først ned som en CSV- eller vCard-fil. Så eksporterer du kontaktene. Deretter sletter du kontakter du ikke trenger, for å frigjøre lagringsplass.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Merk av i rutene ved siden av kontaktene du vil velge.
  3. Klikk på Mer og deretter Eksportér.
  4. For å sikkerhetskopiere kontaktene dine, velg Google CSV.
  5. For å lagre filen din klikker du på Eksportér.

Kontrollér hvem som lagres automatisk i kontaktene dine

Hvis du sender en e-post før du har lagt til mottakeren, lagres e-postadressen automatisk under «Andre kontakter». E-postadressen vises neste gang du sender en e-post.

Stopp automatisk lagring av kontakter du sender e-post til
  1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger og deretter Innstillinger.
  3. Velg «Jeg legger til kontakter selv» under «Opprett kontakter for autofullføring».
  4. Klikk på Lagre endringene nederst.
Se «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer til venstre og deretter Andre kontakter.

Merk: Du ser ikke «Andre kontakter» hvis du bruker iPhone, iPad eller en Android-enhet.

Slett «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer til venstre og deretter Andre kontakter.
  3. Merk av i rutene ved siden av kontaktene du vil velge.
  4. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Slett og deretter Slett. Hvis du ikke ser Mer Mer, kan du se hvordan du sletter Andre kontakter i den gamle versjonen av Kontakter.