Google Apper
Hovedmeny

Administrer kontakter

Du kan holde styr på navn, e-postadresser, telefonnumre og annet i Google-kontakter.

Legg til, rediger eller slett kontakter

Merk: Hvis du ikke kan følge fremgangsmåten her, bruker du sannsynligvis den eldre versjonen av Kontakter. Se hvordan du kan legge til, endre eller slette kontakter i den eldre versjonen av Kontakter.

Legg til kontakter
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Legg til folk Legg til folk nederst til høyre.
  3. Skriv inn kontaktens navn.
  4. Klikk på Opprett.
  5. Legg til kontaktinformasjon.
  6. Klikk på Lagre.
Endre kontakter
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på navnet på kontakten.
  3. Klikk på Endre Endre øverst til høyre.
  4. Klikk på Lagre.

Merk: Det kan hende at du ser kontaktinformasjon du ikke kan endre. Denne informasjonen kan komme fra

• kontaktens Google-profil
  • kontaktens arbeidsgiver, skole eller organisasjon
  • Google Maps – hvis kontakten er en bedrift
Slett kontakter
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Hold markøren over kontaktens bilde eller ikon Folk, og merk av i boksen som dukker opp.
  3. For å slette mange kontakter samtidig, merk av for alle kontaktene du vil slette.
  4. Klikk på Slett Slett øverst til høyre.
  5. Klikk på Slett.

Slå sammen, gjenopprett eller sikkerhetskopiér kontakter

Slå sammen kontakter

Hvis du har dupliserte oppføringer for samme person i Google-kontakter, kan du slå dem sammen.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Finn duplikater til venstre. Hvis du ikke ser Finn duplikater, kan du se hvordan du slår sammen kontakter i den eldre versjonen av Kontakter.
  3. Klikk på Slå sammen eller Slå sammen alle øverst til høyre.
Hent kontakter

Hvis du har slettet, synkronisert, importert eller slått sammen kontakter i løpet av de siste 30 dagene, kan du angre disse endringene.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer og deretter Gjenopprett kontakter.
  3. Velg et tidspunkt å gå tilbake til.
  4. Klikk på Gjenopprett.
Eksportér og sikkerhetskopiér kontakter

Hvis du vil sikkerhetskopiere Google-kontaktene dine eller importere dem til en annen e-postkonto, kan du eksportere kontaktene dine som en CSV- eller vCard-fil.

1. Gå til den eldre versjonen av Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer og deretter Eksportér.
  3. Merk av for kontaktene du vil eksportere.
  4. Velg hvilket format du vil ha kontaktene dine i. For å sikkerhetskopiere kontaktene dine, velg Google CSV.
  5. For å lagre filen din, klikk på Eksportér.

Kontrollér hvem som lagres automatisk i kontaktene dine

Hvis du sender e-post til noen, men ikke har lagt dem til som kontakt, lagrer Google-kontakter automatisk vedkommendes e-postadresse i «Andre kontakter»-gruppen. E-postadressen dukker opp neste gang du sender e-post til vedkommende.

Slutt å lagre automatisk kontakter du sender e-post til
  1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillingerog deretter Innstillinger øverst til høyre.
  3. Velg Jeg legger til kontakter selv i «Opprett kontakter for autofullføring»-delen.
  4. Klikk på Lagre endringene nederst.
Se «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til den eldre versjonen av Google-kontakter.
  2. Klikk på Andre kontakter nederst til venstre.

Merk: Andre kontakter vises ikke på Apple-enheter. Hvis du har lagt til Google-kontoen din på en Android-enhet, kan du se Andre kontakter på den enheten og i apper som har tilgang til kontaktene på enheten.

Slett «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til den eldre versjonen av Google-kontakter.
  2. Klikk på Andre kontakter nederst til venstre.
  3. Merk av for alle kontaktene du vil slette.
  4. Klikk på Mer og deretter Slett kontakter øverst.