Importér, gjenopprett eller sikkerhetskopiér kontakter

I Google-kontakter kan du lagre navn, e-postadresser, telefonnumre med mer.

Importér kontakter

Hvis du har kontaktlister du vil bruke i Gmail, kan du importere dem til Google-kontakter.

Merk: Når du importerer detaljer om noen som allerede finnes i Google-kontaktene dine, erstatter den importerte kontakten den eksisterende kontakten.

Fra Yahoo!, Outlook, Hotmail, AOL, Apple og andre e-postleverandører
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer og deretter Importér til venstre.
  3. Velg kontoen du vil importere fra.
  4. Klikk på Jeg godtar dette. Sett i gang!
  5. Logg på e-postkontoen din. Merk: Hvis du bruker 2-trinns bekreftelse med Apple, kan du søke etter hvordan du oppretter et Apple-passord spesifikt for å importere kontakter til Google.
  6. Klikk på Godta.
Fra en Gmail-konto

Trinn 1: Eksportér eksisterende Gmail-kontakter til en CSV-fil

1. Gå til forrige versjon av Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer  og deretter Eksportér øverst til venstre.
  3. Velg hvilke kontakter som skal eksporteres.
  • «Mine kontakter» er kontakter du har opprettet selv.
  • «Alle kontakter» er kontakter du har opprettet selv, samt Andre kontakter du har sendt e-post til.
  1. Velg Google CSV-format.
  2. Klikk på Eksportér.
  3. Klikk på bildet ditt øverst til høyre, og deretter på Logg av.

Trinn 2: Importér filen

1. Gå til forrige versjon av Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer  og deretter Importér øverst til venstre.
  3. Klikk på Velg fil.
  4. Velg CSV-filen din.
  5. Klikk på Importér.

Problemer med importering

Noen grunner til at du kan ha problemer:

• Du importerer mer enn 3000 kontakter på én gang. Hvis du har mer enn 3000 kontakter, må du dele dem opp i flere CSV-filer før du importerer dem.
  • Du har nådd grensen på 25 000 kontakter. Finn ut mer om størrelsesbegrensninger for kontakter
  • Kontaktene er ikke formatert for å fungere med Google-kontakter.
  • Filen inneholder ikke-latinske tegn eller tegn som ikke er med i ASCII-tegnsettet.

Legg til én enkelt kontakt

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Legg til Legg til nederst til høyre. (Hvis du ikke ser Legg til Legg til, går du til legg til kontakter i forrige versjon av Kontakter.)
  3. Skriv inn kontaktinformasjonen.
  4. Klikk på Lagre.

Slå sammen duplikater

Hvis du har dupliserte oppføringer for samme person i Google-kontakter, kan du slå dem sammen.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Duplikater til venstre. Hvis du ikke ser Duplikater, går du til slå sammen kontakter i forrige versjon av Kontakter.
  3. Klikk på Slå sammen alle øverst til høyre. Du kan også gå gjennom hvert enkelt duplikat og klikke på Slå sammen.

Gjenopprett eller eksportér kontakter

Gjenopprett kontakter

Hvis du har slettet, synkronisert, importert eller slått sammen kontakter i løpet av de siste 30 dagene, kan du angre disse endringene for å gjenopprette kontaktene dine.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer  og deretter Angre endringer.
  3. Velg et tidspunkt å gå tilbake til.
  4. Klikk på Bekreft.
Eksportér kontakter

Hvis du vil du legge kontaktene dine til en annen e-postkonto, laster du dem først ned som en CSV- eller vCard-fil. Så eksporterer du kontaktene. Deretter sletter du kontakter du ikke trenger, for å frigjøre lagringsplass.

1. Gå til Google-kontakter.
  2. Merk av i rutene ved siden av kontaktene du vil velge.
  3. Klikk på Mer  og deretter Eksportér.
  4. For å sikkerhetskopiere kontaktene dine, velg Google CSV.
  5. For å lagre filen din klikker du på Eksportér.

Kontrollér hvem som lagres automatisk i kontaktene dine

Hvis du sender e-post til noen, men ikke har lagt dem til som kontakt, lagrer Google-kontakter automatisk vedkommendes e-postadresse i «Andre kontakter». E-postadressen dukker opp neste gang du sender e-post til vedkommende.

Stopp automatisk lagring av kontakter du sender e-post til
  1. Åpne Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og deretter Innstillinger øverst til høyre.
  3. Under «Opprett kontakter for autofullføring» velger du Jeg legger til kontakter selv.
  4. Klikk på Lagre endringene nederst.
Se «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer  og deretter Andre kontakter til venstre.

Merk: Du ser ikke Andre kontakter hvis du bruker iPhone, iPad eller en Android-enhet.

Slett «Andre kontakter» du har sendt e-post til
  1. Gå til Google-kontakter.
  2. Klikk på Mer og deretter  Andre kontakter til venstre.
  3. Merk av i rutene ved siden av kontaktene du vil velge.
  4. Klikk på Mer Mer og deretter Slett og deretter Slett øverst til høyre. Hvis du ikke ser Mer Mer, går du til slett Andre kontakter i forrige versjon av Kontakter.