«Områder» i Google Chat skifter navn til «rom» Det kan ta tid før navneendringen vises overalt. Finn ut mer.

Bruk Google-produkter side om side

Vil du få mer ut av Google Dokumenter for jobben eller skolen? Registrer deg for en gratis prøveperiode med Google Workspace.

Du kan bruke Google-produkter som Gmail og Kalender i samme vindu. På den måten kan du øke produktiviteten uten å bytte mellom faner.

Åpne to Google-produkter i ett vindu

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Klikk på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Velg produktet du vil åpne på høyre side:
    • Kalender Kalender: Sjekk oversikten din, og legg til eller endre aktiviteter.
    • Keep Keep: Lag notater eller lister.
    • Huskeliste Tasks: Legg til gjøremål og tidsfrister.
    • Kontakter : Få tilgang til kontaktene dine.
    • Voice "": Gjør et Google Voice-anrop.
    • Maps Kart: Søk i Google Maps.
  4. For å lukke apppanelet, klikk på Lukk Avbryt til høyre.

Tips: Du kan hente tillegg fra Google Workspace for å legge til flere alternativer i sidepanelet.

Finn ut mer:

Lukk eller skjul høyre sidepanel

Du kan lukke eller skjule sidepanelet i Google Workspace.

• Sånn lukker du høyre side: Klikk på Lukk Avbryt til høyre.
  • Sånn skjuler du panelet på høyre side: Hvis panelet vises, klikker du på Lukk Avbryt øverst til høyre i app-panelet. Deretter klikker du på Skjul sidepanelet Skjul sidepanelet nederst til høyre.
  • Sånn viser du høyre sidepanel: Klikk på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.

Opprett kalenderaktiviteter

1. Gå til Gmail eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Til høyre klikker du på Google Kalender Kalender.
  4. Klikk på et tidspunkt i kalenderen.
  5. Skriv inn aktivitetsdetaljer.
  6. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om Google Kalender.

Legg ved et dokument i en aktivitet i kalenderen
  1. Gå til Google Disk eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark, Presentasjoner eller Tegninger.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Google Kalender Kalender til høyre.
  4. Klikk på et tidspunkt i kalenderen.
  5. Skriv inn aktivitetsdetaljer.
  6. Under «Legg til en beskrivelse» klikker du på Legg ved [navnet på dokumentet ditt].
  7. Klikk på Lagre.

Finn et sted eller få veibeskrivelser i Google Kalender

1. Gå til Google Kalender Kalender på en datamaskin.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Maps Kart til høyre.
  4. Søk etter et sted.
  5. Se informasjon om stedet, eller klikk på Veibeskrivelse for å få veibeskrivelser.

Tips:

• Sånn hindrer du at Google Maps åpnes i Google Kalender: Klikk på Lukk Avbryt øverst til høyre i Maps-panelet. Deretter klikker du på Skjul sidepanelet Skjul sidepanelet nederst til høyre. Stedene dine åpnes i en ny fane.
  • Sånn legger du til reisetid til en aktivitet direkte i Google Kalender: Velg en reisemåte og reise, og klikk på Legg til i Kalender.

Forhåndsvis posisjonen til et arrangement

1. Gå til Google Kalender Kalender på en datamaskin.
  2. Opprett en aktivitet og skriv inn stedsinformasjon, eller klikk på en eksisterende aktivitet som har en posisjon.
  3. Valgfritt: Du kan se en forhåndsvisning av posisjonen for en aktivitet du oppretter ved å klikke på Forhåndsvisning i Maps maps outline.
  4. Klikk på posisjonen.
  5. Se posisjonsinformasjonen til høyre.

Tips:

• Sånn hindrer du at Google Maps åpnes i Google Kalender: Klikk på Lukk Avbryt øverst til høyre i Maps-panelet. Deretter klikker du på Skjul sidepanelet Skjul sidepanelet nederst til høyre. Stedene dine åpnes i en ny fane.
  • Sånn legger du til reisetid til en aktivitet direkte i Google Kalender: Velg en reisemåte og reise, og klikk på Legg til i Kalender.

Lag et notat eller en liste

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Keep Keep til høyre.
  4. Velg et alternativ:
    • Skriv et notat
    • Ny liste new note
  5. Legg til teksten du vil ha.
  6. Klikk på Ferdig.

Finn ut mer om Google Keep.

Legg til et notat fra Keep i et dokument eller en presentasjon
  1. Åpne et dokument eller en presentasjon i Google Dokumenter eller Presentasjoner.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Keep Keep til høyre.
  4. Finn notatet eller listen du vil legge til, og dra elementet over i dokumentet eller presentasjonen.
Lagre tekst fra Dokumenter eller Presentasjoner i Keep
  1. Åpne et dokument eller en presentasjon i Google Dokumenter eller Presentasjoner.
  2. Fremhev teksten du vil legge til i notatet.
  3. Høyreklikk på teksten, og velg deretter Lagre i Keep.

Opprett gjøremål

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Huskeliste Tasks til høyre.
  4. Klikk på Legg til et gjøremål.
  5. Skriv inn informasjonen.
  6. Valgfritt: Klikk på Rediger Endre for å legge til opplysninger eller en forfallsdato.
  7. Klikk på Lukk Huskeliste Avbryt når du er ferdig.

Tips: Du kan omorganisere oppgavene dine ved å dra oppgaven du vil flytte.

Finn ut hvordan du bruker Google Huskeliste.

Lagre en e-post som et gjøremål
  1. Gå til Gmail.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Huskeliste Tasks til høyre.
  4. Finn e-posten du vil lagre som gjøremål, i innboksen din.
  5. Dra e-posten til høyre sidepanel.
Organiser gjøremålene dine i lister

Du kan skille ulike typer gjøremål, som arbeid og personlige saker.

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Huskeliste Tasks til høyre.
  4. Øverst ved siden av «Min liste» eller «Team» klikker du på nedoverpilen Rullegardinpil og så Opprett en ny liste.
  5. Gi listen et navn og klikk på Ferdig.
  6. Klikk på nedoverpilen Rullegardinpil ved siden av tittelen på listen øverst på siden for å gå til en annen liste. Velg en annen liste.

Bruk andre apper med Gmail

Du kan legge til andre apper du kan bruke med Google Workspace-produkter, som Asana, Trello, Intuit, Docusign og andre verktøy.

Installer tillegg

Installer Google Workspace-tillegg

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på Installer tillegg Legg til i spilleliste .
  4. Søk etter og velg verktøyene du vil bruke. På tillegg for Google Workspace ser du logoen for Google Workspace-tillegg .
  5. Klikk på Installer etterfulgt av Fortsett.
  6. Velg kontoen din, og følg veiledningen på skjermen.

Avinstaller tillegg

Avinstaller Google Workspace-tillegg

1. Gå til Gmail, Kalender eller Google Disk, eller åpne en fil i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner øverst på skjermen.
  2. Hvis sidepanelet ikke vises, klikker du på Vis sidepanelet Vis sidepanelet nederst til høyre.
  3. Klikk på tillegget du vil avinstallere Meretterfulgt av Administrer tillegget.
  4. Velg tillegget i vinduet som vises.
  5. Klikk på Avinstaller etterfulgt av Avinstaller appen.