Tijdens routineonderhoud is een aantal gebruikers door het systeem uitgelogd van hun Google-account. Als u een van deze gebruikers bent, kunt u inloggen met uw gebruikelijke gebruikersnaam en wachtwoord op https://accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet of om een andere reden niet kunt inloggen, kunt u hier uw accountwachtwoord herstellen.

Google Taken

Je kunt je takenlijst beheren met Google Taken.

Tip: Je kunt takenlijsten ook beheren met andere Google-apps, zoals Google Keep en je feed.

Taken gebruiken in Gmail op een computer

Taken maken en bewerken
  1. Open Gmail.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag naast Gmail of Mail.
  3. Klik op Taken. Het venster 'Taken' wordt geopend in de rechterbenedenhoek.
  4. Klik op 'Taak toevoegen' Toevoegen.
  5. Geef je taak op.
  6. Als je notities wilt toevoegen en vervaldatums wilt instellen, klik je op de pijl om de details van een taak te bewerken Volgende.

Maak een subtaak door de regel met de Tab-toets te laten inspringen.  Gebruik Shift + Tab om deze terug te plaatsen.

Tip: Als je een taak wilt maken op basis van een Gmail-bericht, open je het menu Meer van de e-mail en vervolgens Toevoegen aan taken.

Je taken organiseren

Taken opnieuw indelen

Als je een taak wilt verplaatsen binnen de lijst, verplaats je de cursor naar de linkerkant van het item. Klik op het item en sleep dit naar de gewenste plaats.

Meerdere lijsten

Je kunt verschillende lijsten maken om verschillende taken te organiseren.

1. Open Gmail.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag naast Gmail.
  3. Klik op Taken. Het venster 'Taken' wordt geopend in de rechterbenedenhoek.
  4. Klik op 'Lijst schakelen' Menu Lijst en vervolgens Nieuwe lijst...
  5. Geef de naam van je nieuwe lijst op en klik op OK.

Als je wilt schakelen tussen lijsten of ze wilt bewerken, klik je op 'Lijst schakelen' Menu Lijst.

Je taken afdrukken

1. Open Gmail.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag naast Gmail.
  3. Klik op Taken. Het venster Taken wordt geopend in de rechterbenedenhoek.
  4. Klik op Acties en vervolgens Takenlijst afdrukken.
Taken verwijderen

Vink taken af met het selectievakje als je klaar bent.

Voltooide taken verbergen

1. Open Gmail.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag naast Gmail.
  3. Klik op Taken. Het venster Taken wordt geopend in de rechterbenedenhoek.
  4. Selecteer Acties en vervolgens Voltooide taken wissen.

Je kunt je voltooide taken later bekijken via Acties en vervolgens Voltooide taken weergeven.

Taken verwijderen

1. Open Gmail.
  2. Klik in de linkerbovenhoek op de pijl-omlaag naast Gmail.
  3. Klik op Taken. Het venster Taken wordt geopend in de rechterbenedenhoek.
  4. Selecteer een taak en klik op Verwijderen Verwijderen.

Je kunt een verwijderd item terughalen door op Onlangs verwijderde items weergeven te klikken in het bevestigingsbericht dat wordt weergegeven.

Plaats het item weer in je lijst door 'Verwijdering van taak ongedaan maken' Verwijdering ongedaan maken te selecteren.

Sneltoetsen

In Gmail

Als je sneltoetsen hebt ingeschakeld, kun je snel toegang tot Taken krijgen met deze sneltoetsen:

Sneltoets Resultaat
Shift + T Een taak voor het geopende Gmail-bericht maken
G en vervolgens K Taken openen of de cursor van Gmail naar Taken verplaatsen

In het venster 'Taken'

Sneltoets Resultaat
Tab De taak naar rechts verplaatsen ('subtaken')
Shift + Tab De taak naar links verplaatsen
/Ctrl + omhoog De taak omhoog verplaatsen
/Ctrl + omlaag De taak omlaag verplaatsen
Shift + Enter Taakdetails bewerken, inclusief vervaldatum of notities
Esc Taken sluiten
Shift + Esc De cursor van Taken naar Gmail verplaatsen

Taken gebruiken in Agenda op een computer

Taken maken en bewerken
  1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Als je Taken niet ziet staan (naast Herinneringen), klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Overschakelen naar taken. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Klik op 'Taak toevoegen' Toevoegen.
  4. Geef je item op.
  5. Als je notities wilt toevoegen en vervaldatums wilt instellen, klik je op de pijl om de details van een taak te bewerken Volgende.

Taken met vervaldatums worden in je agenda weergegeven als afspraken die de hele dag duren.

Je taken organiseren

Sorteren op vervaldatum

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Als je Taken niet ziet staan (naast Herinneringen), klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Overschakelen naar taken. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Klik op Acties en vervolgens Sorteren op vervaldatum.

Als je de vervaldatum van een taak wilt bewerken, klik je op de pijl en bewerk je de details van de taak Volgende.

Meerdere lijsten

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Klik op 'Lijst wisselen' Menu Lijst en vervolgens Nieuwe lijst...
  4. Geef de naam van je nieuwe lijst op en klik op OK.

Via 'Lijst wisselen' Menu Lijst kun je je lijsten hernoemen en verwijderen en navigeren tussen je lijsten.

Je taken afdrukken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Klik op Acties en vervolgens Takenlijst afdrukken.
Taken verwijderen

Vink taken af met het selectievakje als je klaar bent.

Voltooide taken verbergen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Als je Taken niet ziet staan (naast Herinneringen), klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Overschakelen naar taken. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Klik op Acties en vervolgens Voltooide taken wissen.

Je kunt je voltooide taken later bekijken via Acties en vervolgens Voltooide taken weergeven.

Taken verwijderen

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant op Taken onder 'Mijn agenda's'. Als je Taken niet ziet staan (naast Herinneringen), klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Overschakelen naar taken. Je taken worden geopend aan de rechterkant.
  3. Selecteer een taak en klik op Verwijderen Verwijderen.

Je kunt een verwijderd item terughalen door op Onlangs verwijderde items weergeven te klikken in het bevestigingsbericht dat wordt weergegeven.

Plaats het item weer in je lijst door 'Verwijderen taak ongedaan maken' Verwijdering ongedaan maken te selecteren.

Taken uitschakelen

1. Open Google Agenda.
  2. Ga aan de linkerkant naar 'Taken' onder 'Mijn agenda's'.
  3. Klik op Taken om je lijst te verbergen.

Je kunt zien dat Google Taken is verborgen als er naast Google Taken een contour van een vierkantje wordt weergegeven.

Sneltoetsen

In het venster 'Taken'

Sneltoets Resultaat
Tab De taak naar rechts verplaatsen ('subtaken')
Shift + Tab De taak naar links verplaatsen
/Ctrl + omhoog De taak omhoog verplaatsen
/Ctrl + omlaag  De taak omlaag verplaatsen
Shift + Enter Taakdetails bewerken, inclusief vervaldatum of notities

Taken gebruiken in een mobiele browser

Opmerking: Er is geen app Google Taken, maar je kunt het product gebruiken in alle actuele mobiele webbrowsers via https://www.gmail.com/tasks.

Taken maken en bewerken
  1. Ga naar Google Taken in de webbrowser van je telefoon.
  2. Tik op Nieuwe taak.
  3. Geef je item op en druk op Enter.

Tip: Je kunt notities toevoegen en vervaldatums instellen door een taak te selecteren en op de pijl te tikken om de details te bewerken Taakgegevens.

Lijsten maken en navigeren tussen lijsten
  1. Ga naar Google Taken in de webbrowser van je telefoon. Je wordt naar je standaardlijst gebracht.
  2. Selecteer Alle lijsten.
  3. Tik op Nieuwe lijst en geef een naam op.
  4. Tik op de naam van een lijst om die lijst te openen.
Taken verwijderen

Vink taken af met het selectievakje als je klaar bent.

Voltooide taken verbergen

1. Ga naar Google Taken in de webbrowser van je telefoon.
  2. Selecteer Voltooide taken wissen.

Taken verwijderen

1. Ga naar Google Taken in de webbrowser van je telefoon.
  2. Selecteer Bewerken.
  3. Het selectievakje van elke taak verandert in het pictogram 'Verwijderen'.
  4. Ga naar de taak die je wilt verwijderen en tik op Verwijderen Taak verwijderen.
Problemen oplossen voor mobiel

Google Taken voor mobiele browsers werkt het beste op Android, iPhone en andere apparaten met de nieuwste webbrowsers.

Je browser moet ondersteuning bieden voor:

• Cookies
  • Beveiligd SSL-verkeer
  • XHTML

Neem contact op met je mobiele provider om te vragen of cookies en beveiligd SSL-verkeer worden toegestaan op hun netwerk.

Vivian is Gmail-expert en auteur van deze Help-pagina. Geef haar feedback over deze Help-pagina.