Få någon annans e-post

Om du får någon annans e-post kontrollerar du anledningarna nedan för att få hjälp.

Jag får meddelanden som skickats till en version av e-postadressen med punkter

E-postmeddelanden skickas till dig även om avsändaren har lagt till punkter i adressen. Ingen annan ser dina meddelanden och ingen kan ta ditt konto. Om du till exempel har e-postadressen erikjohansson@gmail.com äger du även alla versioner av adressen med punkter:

• erik.johansson@gmail.com
  • erik.johans.son@gmail.com
  • e.r.i.k.j.o.h.a.n.s.s.o.n@gmail.com

Om du ändå tror att meddelandet var avsett för någon annan kontaktar du avsändaren och talar om att de har angett fel e-postadress.

Läs mer om punkter i Gmail-adresser.

Min e-postadress finns inte i meddelandet

Om du får många meddelanden adresserade till någon annan, så kan du kontrollera om någon av misstag vidarebefordrar sin e-post till dig.

1. Öppna ett meddelande som verkar ha skickats till dig av misstag på datorn.
  2. Klicka på Mer bredvid Svara .
  3. Klicka på Visa original.
  4. Om det står X-Forwarded-For på sidan vidarebefordrar någon sina Gmail-meddelanden till ditt konto. Testa att kontakta personen och berätta om misstaget.

Tips! Om meddelandet har skickats till dig som Hemlig kopia kanske inte din e-postadress visas högst upp i meddelandet. Kontrollera om din e-postadress finns med på mottagarlistan genom att klicka på nedåtpilen Rullgardinsmeny. Om du kontrollerar detta via ett konto som inte är ett Gmail-konto kanske inte denna information visas.

E-postadressen i fältet Till är inte min

Om e-postadressen i fältet Till inte är din adress kan det bero på något av följande:

• Du har godkänt automatisk vidarebefordran från den e-postadressen och att vidarebefordra kopior av inkommande e-postmeddelanden till din inkorg. Om du inte vill att e-postmeddelanden vidarebefordras till dig kan du kontakta e-postadressens ägare och begära att den tar bort din e-postadress från inställningarna för vidarebefordran.
  • E-postadressen är anonym. Den skapades när du registrerade dig på en viss tjänst. Om du tror att e-postadressen inte tillhör dig kan du kontakta e-postleverantören och anmäla problemet.
Jag får meddelanden som skickas till en @googlemail.com-address

Meddelanden som skickas till @gmail.com och @googlemail.com är desamma.

Vissa länder använder @googlemail.com istället, men meddelanden som skickas till den adressen kommer till samma ställe.

Jag får skräppost som inte är adresserad till mig

Om du inte ser din e-postadress i fälten Till eller Cc kan meddelandet ha skickas med Hemlig kopia. Om så är fallet visas inte din e-postadress högst upp i meddelandet.

Spammare lägger ibland till slumpmässiga e-postadresser i fältet Hemlig kopia för att försöka få respons från personer.

Så här rapporterar du meddelandet som skräppost:

1. Öppna meddelandet eller välj det i inkorgen.
  2. Klicka på Rapportera skräppost .
Tips! När du klickar på Rapportera skräppost  eller flyttar ett e-postmeddelande till skräppostmappen manuellt får Google en kopia av meddelandet och kan analysera det i syfte att skydda användare från skräppost och trakasserier.
Jag får meddelanden som jag inte har registrerat mig för

Om någon använder din e-postadress till att registrera sig för e-postmeddelanden, till exempel kampanjer eller nyhetsbrev, kan du avsluta prenumerationen via länken om du vill slippa att få meddelandena.

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett e-postmeddelande från avsändaren som du vill avsluta prenumerationen hos.
  3. Bredvid avsändarens namn klickar du på Avsluta prenumeration eller Ändra inställningar. Om inget av dessa eller liknande alternativ visas blockerar du avsändaren eller markerar meddelandet som skräppost genom att följa stegen ovan.
Tips! Det kan ta några dagar innan du slutar att få meddelanden från e-postlistan.