Jollekulle muulle osoitetun postin saaminen

Jos saat jollekulle toiselle osoitettua sähköpostia, tutustu alla oleviin ohjeisiin.

Pisteitä sisältävään osoitteen versioon lähetettyjen viestien saaminen

Jos lähettäjä lisäsi pisteitä osoitteeseesi, saat silti kyseisen sähköpostin. Kukaan muu ei näe sähköpostejasi eikä kukaan voi ottaa tiliäsi. Esimerkiksi jos sähköpostiosoitteesi on mattimalli@gmail.com, omistat myös kaikki osoitteen pisteitä sisältävät versiot:

• matti.malli@gmail.com
  • mat.ti.mal.li@gmail.com
  • m.a.t.t.i.m.a.l.l.i@gmail.com

Jos olet edelleen sitä mieltä, että viestiä ei ole tarkoitettu sinulle, ota yhteyttä lähettäjään ja kerro, että hän on kirjoittanut sähköpostiosoitteesi väärin.

Lue lisätietoja pisteistä Gmail-osoitteissa.

Osoitettani ei näy lainkaan sähköpostissa

Jos saat paljon jollekulle toiselle osoitettuja viestejä, tarkista, lähettääkö joku vahingossa sähköpostinsa edelleen sinulle.

1. Avaa tietokoneella viesti, joka on lähetetty sinulle vahingossa.
  2. Klikkaa Vastaa-kohdan Vastaa vierestä Lisää Lisää.
  3. Valitse Näytä alkuperäinen.
  4. Jos sivulla lukee "X-Forwarded-For", joku lähettää Gmail-viestinsä edelleen tilillesi. Ota yhteyttä viestin lähettäjään ja kerro virheestä.

Huom.  Jos viesti on lähetetty sinulle piilokopiona, et välttämättä näe sähköpostiosoitettasi viestin yläosassa. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteen vastaanottajien luettelosta klikkaamalla alanuolta Avausnuoli. Jos käytät jotakin muuta kuin Gmail-tiliä, et välttämättä näe näitä tietoja.

@googlemail.com-osoitteeseen lähetettyjen viestien saaminen

Loppupäätteet @gmail.com ja @googlemail.com vastaavat toisiaan.

Joissakin maissa käytetään @googlemail.com-päätettä. Kumpaankin loppupäätteeseen lähetetyt viestit ohjataan samalle tilille.

Jollekin muulle osoitetun roskapostin saaminen

Jos et näe osoitettasi viestin Vastaanottaja- tai Kopio-kentässä, olet saanut viestin ehkä piilokopiona. Tässä tapauksessa sähköpostiosoitteesi ei näy viestin yläosassa.

Roskapostittajat lisäävät satunnaisia sähköpostiosoitteita Piilokopio-kenttään, jotta vastaanottajat vastaisivat viesteihin.

Voit ilmoittaa viestin roskapostiksi seuraavasti:

1. Avaa viesti tai valitse se postilaatikostasi.
  2. Valitse Ilmoita roskapostista Ilmoita roskapostista.
Huom. Kun klikkaat Ilmoita roskapostista Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.

Sellaisten viestien saaminen, joita et ole tilannut

Jos joku käyttää sähköpostiosoitettasi tilatakseen mainosten tai uutiskirjeiden tyyppisiä sähköposteja, voit lopettaa näiden viestien tulon peruutuslinkin kautta.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse lähettäjän nimen vierestä Peruuta tilaus tai Muuta asetuksia. Jos et näe näitä vaihtoehtoja, estä lähettäjä yllä olevien ohjeiden avulla tai merkitse viesti roskapostiksi.

Huom. Saattaa kulua muutama päivä, ennen kuin postituslistan viestien tulo lakkaa.