Entä jos saat jonkun toisen postia?

Jos saat jollekulle toiselle osoitettua sähköpostia, tutustu alla oleviin ohjeisiin.

Pisteitä sisältävään osoitteen versioon lähetettyjen viestien saaminen

Jos lähettäjä lisäsi pisteitä osoitteeseesi, saat silti kyseisen sähköpostin. Kukaan muu ei näe sähköpostejasi eikä kukaan voi ottaa tiliäsi. Esimerkiksi jos sähköpostiosoitteesi on mattimalli@gmail.com, omistat myös kaikki osoitteen pisteitä sisältävät versiot:

• matti.malli@gmail.com
  • mat.ti.mal.li@gmail.com
  • m.a.t.t.i.m.a.l.l.i@gmail.com

Jos olet edelleen sitä mieltä, että viestiä ei ole tarkoitettu sinulle, ota yhteyttä lähettäjään ja kerro, että hän on kirjoittanut sähköpostiosoitteen väärin.

Lue lisää Gmail-osoitteissa olevista pisteistä.

Osoitettani ei näy lainkaan sähköpostissa

Jos saat paljon jollekulle toiselle osoitettuja viestejä, tarkista, lähettääkö joku vahingossa sähköpostinsa edelleen sinulle.

1. Avaa tietokoneella viesti, joka on lähetetty sinulle vahingossa.
  2. Klikkaa Vastaa ‑kohdan vierestä Lisää .
  3. Valitse Näytä alkuperäinen.
  4. Jos sivulla lukee "X-Forwarded-For", joku lähettää Gmail-viestinsä edelleen tilillesi. Ota yhteyttä viestin lähettäjään ja kerro virheestä.

Vinkki:  Jos viesti on lähetetty sinulle piilokopiona, et välttämättä näe sähköpostiosoitettasi viestin yläosassa. Voit tarkistaa sähköpostiosoitteen vastaanottajien luettelosta klikkaamalla alanuolta Avausnuoli. Jos käytät jotakin muuta kuin Gmail-tiliä, et välttämättä näe näitä tietoja.

Vastaanottaja-kentän sähköpostiosoite ei ole minun

Jos Vastaanottaja-kentässä oleva sähköpostiosoite ei ole omasi, tässä on mahdollisia syitä:

• Olet ottanut automaattisen edelleenlähetyksen käyttöön, eli kyseiseen osoitteeseen saapuvat sähköpostit lähetetään edelleen postilaatikkoosi. Jos uskot, että sähköposteja ei kuuluisi lähettää edelleen sinulle, voit ottaa yhteyttä kyseisen osoitteen omistajaan ja pyytää häntä poistamaan sähköpostisi edelleenlähetysasetuksista.
  • Sähköpostiosoite on anonyymiosoite, joka luotiin sinulle tiettyyn palveluun rekisteröitymisen yhteydessä. Jos uskot, että sähköpostiosoite ei ole sinun, voit ottaa yhteyttä kyseiseen sähköpostipalveluun ja ilmoittaa ongelmasta.
@googlemail.com-osoitteeseen lähetettyjen viestien saaminen

Loppupäätteet @gmail.com ja @googlemail.com vastaavat toisiaan.

Joissakin maissa käytetään @googlemail.com-päätettä. Kumpaankin loppupäätteeseen lähetetyt viestit ohjataan samalle tilille.

Jollekulle muulle osoitetun roskapostin saaminen

Jos et näe osoitettasi viestin Vastaanottaja- tai Kopio-kentässä, olet ehkä saanut viestin piilokopiona. Tässä tapauksessa sähköpostiosoitteesi ei näy viestin yläosassa.

Roskapostittajat lisäävät satunnaisia sähköpostiosoitteita Piilokopio-kenttään, jotta vastaanottajat vastaisivat viesteihin.

Voit ilmoittaa viestin roskapostiksi seuraavasti:

1. Avaa viesti tai valitse se postilaatikostasi.
  2. Valitse Ilmoita roskapostista .
Vinkki: Kun klikkaat Ilmoita roskapostista tai siirrät sähköpostiviestin käsin roskapostikansioon, Google saa viestistä kopion ja saattaa analysoida sen suojatakseen käyttäjiä roskapostilta ja väärinkäytöltä.
Sellaisten viestien saaminen, joita et ole tilannut

Jos joku käyttää sähköpostiosoitettasi tilatakseen mainosten tai uutiskirjeiden tyyppisiä sähköposteja, voit lopettaa näiden viestien tulon peruutuslinkin kautta.

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa sen lähettäjän viesti, jonka tilauksen haluat perua.
  3. Valitse lähettäjän nimen vierestä Peruuta tilaus tai Muuta asetuksia. Jos et näe näitä vaihtoehtoja, estä lähettäjä yllä olevien ohjeiden avulla tai merkitse viesti roskapostiksi.
Vinkki: Saattaa kulua muutama päivä, ennen kuin postituslistan viestien tulo lakkaa.