Hvis du modtager en andens mail

Hvis du modtager en anden brugers mails, kan du få hjælp til problemet ved at se de mulige årsager nedenfor.

Jeg får mails, der er sendt til en version af min mailadresse, der indeholder punktum

Selvom afsenderen føjer punktummer til din adresse, får du stadig vedkommendes mails. Ingen andre kan se dine mails, og ingen kan overtage din konto. Hvis din mailadresse f.eks. er hanshansen@gmail.com, ejer du alle de forskellige versioner af din adresse med punktummer:

• hans.hansen@gmail.com
  • ha.ns.han.sen@gmail.com
  • h.a.n.s.h.a.n.s.e.n@gmail.com

Hvis du stadig mener, at mailen er til en anden, kan du kontakte afsenderen og fortælle vedkommende, at mailadressen er indtastet forkert.

Få flere oplysninger om punktummer i Gmail-mailadresser.

Min mailadresse er slet ikke i mailen

Hvis du modtager en masse meddelelser, der er adresseret til en anden, kan du tjekke, om nogen ved en fejl videresender sine mails til dig.

1. Åbn en mail, der ser ud til at være sendt til dig ved en fejl, på din computer.
  2. Klik på Mere ud for Svar .
  3. Klik på Vis oprindelig.
  4. Hvis du kan se "X-Forwarded-For" på siden, videresender en anden sine Gmail-meddelelser til din konto. Prøv at kontakte vedkommende for at informere om fejlen.

Tip! Hvis du har fået tilsendt mailen via "Bcc", kan du muligvis ikke se din mailadresse øverst i meddelelsen. Du kan undersøge, om mailadressen er på modtagerlisten, ved at klikke på den nedadvendte pil Menupil. Hvis du tjekker fra en ikke-Gmail-konto, kan du muligvis ikke se disse oplysninger.

Mailadressen i feltet "Til" er ikke min mailadresse

Hvis den mailadresse, der vises i feltet "Til", ikke er din mailadresse, kan det skyldes følgende:

• Du har accepteret automatisk videresendelse fra den pågældende mailadresse, så der videresendes kopier af vedkommendes indgående mails til din indbakke. Hvis du ikke mener, at disse mails skal videresendes til dig, kan du kontakte ejeren af den pågældende mailadresse og bede ejeren om at fjerne din mailadresse fra ejerens indstillinger for videresendelse.
  • Den pågældende mailadresse er en anonym mailadresse, der blev oprettet til dig, da du tilmeldte dig en bestemt tjeneste. Hvis du ikke mener, at mailadressen tilhører dig, kan du kontakte mailudbyderen for at rapportere problemet.
Jeg får mails, der er sendt til en mailadresse af typen @googlemail.com

Mails, der sendes til @gmail.com og @googlemail.com, sendes til den samme modtager.

Nogle lande bruger @googlemail.com i stedet, men mails, der sendes til den mailadresse, ender det samme sted.

Jeg får spam, der ikke er adresseret til mig

Hvis du ikke kan se din mailadresse i feltet "Til" eller "Cc", har du muligvis fået tilsendt mailen via "Bcc". Hvis det er tilfældet, vises din mailadresse ikke øverst i meddelelsen.

Spammere tilføjer sommetider tilfældige mailadresser i feltet "Bcc" for at forsøge at få folk til at svare.

Sådan kan du rapportere meddelelsen som spam:

1. Åbn meddelelsen, eller markér den i din indbakke.
  2. Klik på Rapportér spam .
Tip! Når du klikker på Rapportér spam eller manuelt flytter en mail til spammappen, modtager Google en kopi af den pågældende mail, som muligvis analyseres for at beskytte brugerne mod spam og misbrug.
Jeg modtager meddelelser, jeg ikke har tilmeldt mig

Hvis nogen bruger din mailadresse til tilmelding af mails såsom promoveringer eller nyhedsbreve, kan du afmelde disse mails ved hjælp af linket til afmelding.

1. Gå til Gmail på din computer.
  2. Åbn en mail fra den afsender, du ikke længere vil modtage mails fra.
  3. Klik på Afmeld eller Skift præferencer ud for afsenderens navn. Hvis du ikke kan se disse valgmuligheder, skal du følge vejledningen ovenfor for at blokere afsenderen eller markere meddelelsen som spam.
Tip! Der kan gå et par dage, før du stopper med at modtage mails fra mailinglisten.