Håll koll på allt som är viktigt med Gmails nya gränssnitt. Läs mer om den nya layouten.

Skydd vid klickning på länkar i e-postklienter från tredje part

Eftersom länkar till skadliga webbplatser kan skickas i e-postmeddelanden lägger Google till länkskydd för alla officiella Gmail-klienter (webb, Android, iPhone och iPad). Några av dessa skydd är nu tillgängliga för vissa användare av en e-postklient från tredje part (IMAP-klient).

Om dessa användare klickar på en länk i ett nytt meddelande startas en kontroll för att se om länken är skadlig. Om inget skadligt upptäcks dirigeras användaren till destinationen. För äldre meddelanden kan ett fönster visas och du måste trycka eller klicka för att öppna länken.

Vanliga frågor

Vem får dessa skydd?

Vi genomför för närvarande ett litet test för att ge användare av e-postklienter från tredje part samma länkskydd som alla användare av officiella Gmail-klienter får. Testet omfattar alla användare i programmet Avancerat skydd.

Vilka e-postklienter från tredje part har de här nya skydden?

Apple Mail, Outlook och vissa e-postklienter som förekommer i Android har dem.

Hur vet jag om skyddet tillämpas för mitt konto?

Om du ingår i testet kan du se en proxywebbadress (till exempel https://www.google.com/url?q=ORIGINAL_URL) när du undersöker länkar i din e-postklient.

Hur kan jag läsa ett meddelande i dess ursprungliga tillstånd?

Besök Gmail och följ de här stegen:

1. Öppna meddelandet.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Visa original.

Hur exporterar jag alla mina meddelanden i sitt ursprungliga tillstånd?

Om du vill ladda ned dina Gmail-meddelanden besöker du Google Takeout. Meddelanden som exporteras via Takeout inkluderar inte webbadresser med länkskydd.

Vilken information loggas av Google om dessa omskrivna länkar?

Med den här säkerhetsfunktionen får användare av klienter från tredje part samma upplevelse som användare av officiella Gmail-klienter.

Den enda information som loggas i samband med funktionen är det som krävs för att köra och underhålla tjänsten, inklusive IP-adress och användaragent, samt information om klickade webbadresser (till exempel den aktuella webbadressen och om Säker webbsökning har fastställt att den var skadlig). Ingen av den här informationen är associerad med någon inloggad användare eller någon Google-kontoidentitet. Denna data lagras endast en kort tid och används endast i säkerhetssyfte.