Beskyttelse ved klikk på linker i e-postklienter fra tredjeparter

Linker til skadelige nettsteder kan sendes via e-post, og derfor har Google beskyttelse ved klikk på linker for alle offisielle Gmail-klienter (på nettet, Android, iPhone og iPad). Noen av disse beskyttelsene er nå tilgjengelige for noen brukere som bruker e-postprogrammer fra tredjeparter (IMAP-klienter).

Hvis disse brukerne klikker på en link i en nylig e-post, startes en kontroll for å se om linken er skadelig. Hvis det ikke oppdages noe skadelig innhold, tas brukeren til videre til destinasjonen for linken. Hvis e-posten er eldre, kan det hende at det vises et vindu. Da må du trykke eller klikke for å åpne linken.

Vanlige spørsmål

Hvem får denne beskyttelsen?

Vi kjører for øyeblikket en liten test for å gi brukere av e-postklienter fra tredjeparter mange av de samme mulighetene for e-postbeskyttelse som brukere av de offisielle Gmail-klientene. Denne testen omfatter alle brukerne i Avansert beskyttelse-programmet.

Hvilke tredjepartsprogrammer for e-post har den nye beskyttelsen?

Apple Mail, Outlook og enkelte veletablerte Android-e-postklienter har beskyttelsen.

Hvordan kan jeg vite om kontoen min har beskyttelsen?

Hvis du er en del av testen, kan det hende du ser en proxy-nettadresse (f.eks. https://www.google.com/url?q=ORIGINAL_URL) når du undersøker linkene i e-postklienten din.

Hvordan kan jeg lese meldingen i den opprinnelige tilstanden?

Gå til Gmail og følg disse trinnene:

1. Åpne e-posten.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Vis originalen.

Hvordan kan jeg eksportere alle meldingene mine i den opprinnelige tilstanden?

Gå til Google Takeout for å laste ned Gmail-meldingene dine. E-poster som eksporteres via Takeout, får ikke nettadresser med linkbeskyttelse.

Hvilken informasjon logger Google om linker som omskrives på denne måten?

Med denne sikkerhetsfunksjonen får brukere med tredjeparts klienter beskyttelse på linje med de som bruker offisielle Gmail-klienter.

Den eneste informasjonen som loggføres i forbindelse med denne funksjonen, er det som er nødvendig for å drive og vedlikeholde tjenesten. Det inkluderer IP-adressen og brukeragenten for forespørselen, samt informasjon om nettadresser som klikkes på (som selve nettadressen og om Safe Browsing oppdaget at linken var skadelig eller ikke). Ikke noe av denne informasjonen er knyttet til påloggede brukere eller Google-kontoidentiteter. Disse dataene lagres bare i en kort periode og brukes bare til sikkerhetsformål.