Klikbaseret linkbeskyttelse i mailklienter fra tredjeparter

Eftersom links til skadelige websites kan sendes via mail, føjer Google linkbeskyttelse til alle officielle Gmail-klienter (online og på Android samt iPhone og iPad). Nogle af disse sikkerhedstjek af links er nu tilgængelige for visse brugere, der benytter en tredjepartsklientapp (IMAP-klient).

Når disse brugere klikker på et link i en ny besked, vil linket blive undersøgt. Hvis der ikke registreres noget skadeligt ved linket eller websitet, føres brugeren til destinationen. Ved ældre meddelelser vises der muligvis et vindue, hvor brugeren skal trykke eller klikke for at åbne linket.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem får adgang til disse sikkerhedstjek?

Vi kører i øjeblikket en lille test for at give brugere af mailklienter fra tredjeparter de samme muligheder for linkbeskyttelse, som alle brugere af officielle Gmail-klienter har. Denne test omfatter alle brugere i programmet Avanceret beskyttelse.

Hvilke tredjepartsapps til mail indeholder disse nye sikkerhedstjek?

De findes i Apple Mail, Outlook og flere populære Android-mailklienter.

Hvordan kan jeg se, om disse sikkerhedstjek er aktiveret på min konto?

Hvis du deltager i testen, kan du muligvis se en proxywebadresse (f.eks. https://www.google.com/url?q=ORIGINAL_URL), når du tjekker links i din mailklient.

Hvordan kan jeg læse meddelelsen i sin oprindelige tilstand?

Gå til Gmail, og følg denne vejledning:

1. Åbn meddelelsen.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  3. Klik på Vis oprindelig.

Hvordan eksporterer jeg alle mine meddelelser i deres oprindelige tilstand?

Gå til Google Takeout for at downloade dine Gmail-meddelelser. De meddelelser, der eksporteres via Takeout, indeholder ikke webadresser til linkbeskyttelse.

Hvilke oplysninger registrerer Google vedrørende disse omskrevne links?

Denne sikkerhedsfunktion giver kunder, der bruger tredjepartsklienter, samme brugeroplevelse som i officielle Gmail-klienter.

De eneste oplysninger, der registreres ved brug af denne funktion, er de data, der er nødvendige for at køre og vedligeholde tjenesten, herunder IP-adresse og anmodningens brugeragent, samt oplysninger om de webadresser, der er klikket på (f.eks. selve webadressen, og hvorvidt Beskyttet browsing har registreret den som skadelig eller ej). Ingen af disse oplysninger er knyttet til den bruger, der er logget ind, eller den pågældende Google-konto. Disse data opbevares kun i en kort periode og bruges udelukkende af sikkerhedsmæssige årsager.