/machinelearningeducation/community?hl=en
This content is likely not relevant anymore. Try searching or browse recent questions.
Videos not loading properly?
2
Update 4/22/19:
Still unable to view the videos? We suggest viewing them on YouTube here.
 
Update 5/18/18:
We have rolled out some changes and the course videos should be working again for the majority of users. If you are still having video issues, we suggest checking if you have access to YouTube as that is where the videos are hosted.
 
Update 5/17/18:
We are currently experiencing video issues due to some recent changes that were submitted. We are working to resolve the problem as quickly as possible and should have the videos back up and running shortly. Thank you for your patience.
 
Update 3/15/18:
We have made some changes that may help, so please try viewing videos again.
 
If you continue to experience problems, please try the following:
  • Use another browser.
  • Clear your browser’s cache and, if convenient, restart your browser and reboot your computer.
  • Check whether you are running an extension or add-on, such as an ad-blocker, that may be blocking the required resources.
 
If you've tried the above suggestions and are still unable to view videos, please provide feedback specifying which browsers you have tried and other details which might be relevant so that we can continue to troubleshoot.
 
Update 3/1/18:
We are aware of the issue with videos failing to load properly and are working on a fix. In the meantime, please try disabling any ad-blocking plugins you have installed in your browser, as we believe this is the source of the problem. More information to come soon.
Details
Pinned
Locked
Latest Update Latest Updates (0)
Relevant Answer Relevant Answers (0)
All Replies (119)
Relevant Answer
You may open the same page in Chrome...It worked for me...
marked this as an answer
Relevant Answer
It won't run without allowing Google analytics.  I don't like that.
marked this as an answer
Relevant Answer
Is there anyone who could play these videos?
marked this as an answer
Relevant Answer
I have video blocked at the DNS level (ad blocking server), no way I can enable blocked stuff to watch your videos :(
marked this as an answer
Relevant Answer
On Chrome, the vid is been blocked by Ghostery plugin. Disable temp and it works
marked this as an answer
Relevant Answer
What domain is the video hosted on? I can whitelist it in my adblocker then. Thank you.
marked this as an answer
Relevant Answer
After disabling the Adblock also, I was not able to play the video.
marked this as an answer
Relevant Answer
Disabled ad blocker and reloaded page not working. Tried in firefox also not able to play video.
marked this as an answer
Relevant Answer
This video is available on youtube.
marked this as an answer
Relevant Answer
Doesn't work for me. I don't have any ad-blocking plugin or extension and removed cache. Help would be highly appreciated!
marked this as an answer
Relevant Answer
It is not Working! Could anyone please post the Youtube link of the same video's
marked this as an answer
Relevant Answer
marked this as an answer
Relevant Answer
you can get the youtube video ID from the get_video request
marked this as an answer
Relevant Answer
Right click on the lower right corner (where the video should have been)
Inspect Element
Look for "data-video-id"
Copy the value
Paste it at the end of the url : https://www.youtube.com/watch?v=
marked this as an answer
Relevant Answer
please fix the bug, here the error printed on the Console
marked this as an answer
Relevant Answer
Thank you @Michal Kwaśniewicz, @Baptiste Leguey and @doron atuar. For providing the Youtube Link
marked this as an answer
Relevant Answer
can you please provide the youtube video links for each of those lectures for the time being?
marked this as an answer
Relevant Answer
Followed all the advices but still not working.. Disabled extensions, deleted cache and changed browser. On Youtube I can find only the introductory video. Please help!
marked this as an answer
Relevant Answer
All of the steps suggested above didnt work. Youtube videos would be a nice alternative indeed.
marked this as an answer
Relevant Answer
marked this as an answer
Relevant Answer
Thanks Eric! So much simpler
marked this as an answer
Relevant Answer
I got "HTTP load failed with status 404. Load of media resource https://developers.google.com/machine-learning/crash-course/framing/undefined failed."
marked this as an answer
Relevant Answer
Doesn't work here either, tried different browsers, different devices, different networks
marked this as an answer
Relevant Answer
I'm wondering, why a company like Google who owns YouTube is struggling to play some videos on Web.
marked this as an answer
Relevant Answer
None of the videos play for me: Mac OS 10.13.4, tried in Chrome 65.0.3325.181 and Safari 11.1. I also tried on Safari and Chrome apps on my iPhone and iPad and no dice there either.
marked this as an answer
Relevant Answer
* 01 Introducing ML https://www.youtube.com/watch?v=0mK52UsOj-U 
* 02 Framing https://www.youtube.com/watch?v=fMcjV8xwapk 
* 03 Descending into ML https://www.youtube.com/watch?v=qAjFQLydY8E 
* 04 Reducing Loss https://www.youtube.com/watch?v=CaO0UDJirO4 
* 05 First Steps with TensorFlow https://www.youtube.com/watch?v=DZ_uSRfJjM8 
* 06 Generalization https://www.youtube.com/watch?v=QsM-qYJoLME 
* 07 Training and Test Sets https://www.youtube.com/watch?v=iqEr4Mc7P6o 
* 08 Validation https://www.youtube.com/watch?v=gvnn3HoPg-Y 
* 09 Representation https://www.youtube.com/watch?v=MiC5H_ASTGU 
* 10 Feature Crosses https://www.youtube.com/watch?v=JlkXvxwL2zE 
* 11 Regularization for Simplicity https://www.youtube.com/watch?v=y0N-rSt_9gU 
* 12 Logistic Regression https://www.youtube.com/watch?v=u-_4S5l-Cuw 
* 13 Classification https://www.youtube.com/watch?v=uKSOY0yOHEQ 
* 14 Regularization for Sparcity https://www.youtube.com/watch?v=l6MDlWF09QU 
* 15 Intro to Neural Nets https://www.youtube.com/watch?v=a-L4qZ2Z6qc 
* 16 Training Neural Nets https://www.youtube.com/watch?v=ysl2GR3q4mA 
* 17 Multi-class Neural Nets https://www.youtube.com/watch?v=-QGVDx6jOio 
marked this as an answer
Relevant Answer
Does not work in:

Chrome:  Plugins installed but disabled -- uBlock Origin, PrivacyBadger
Internet Explorer 11 (no plugins)
Microsoft Edge (no plugins)
Firefox Quantum 60.0.1 (no plugins)
marked this as an answer
Relevant Answer
We are currently experiencing video issues due to some recent changes that were submitted. We are working to resolve the problem as quickly as possible and should have the videos back up and running shortly. Thank you for your patience.
marked this as an answer
Relevant Answer
Eric - thanks very much! Though I note on the last video anyways, it seems like she's referring to some other graphics that don't appear in the video... is it missing something?
marked this as an answer
Relevant Answer
I have not made it that far, but I suspect she may indicating the material on the course pages these videos were supposed to be embedded on, (e.g. https://developers.google.com/machine-learning/crash-course/embeddings/motivation-from-collaborative-filtering)
marked this as an answer
Relevant Answer
I am having the same issue. Inspection console says:

undefined:1 Failed to load resource: the server responded with a status of 404 ()

Seems to not be able to get the video from the server. By chance the page is pointing to the wrong location for the video or the location has changed. I tried every browser I have: IE, Edge, Firefox, and of course Chrome. No luck. I am not running any ad-blocks or VPN to make sure they aren't using a ad-block feature. I tried using the VPN to the US with the ad-block feature it provides turned off to see if my ISP maybe blocking but that didn't work either. Hope this information helps.
marked this as an answer
Relevant Answer
worked for me after i enabled google analytics tracking. :( bad
marked this as an answer
Relevant Answer
How do you do that?
marked this as an answer
Relevant Answer
Yesterday I tried 1000 opitions both in Firefox and Chrome but nothing worked. Today, with all options set back to default  - including popup windows blocking - it is working. Maybe something changed on Google's part, in that case the fix worked for me. Otherwise, no idea.
marked this as an answer
Relevant Answer
Works for me as well today. Must have been something on the Google side.
marked this as an answer
Relevant Answer
I turned off my ad blocker and it worked
marked this as an answer
Relevant Answer
But here I don't have any adblocker.
marked this as an answer
Relevant Answer
Hi video is not loading for  me.
Bowser FF 52.8.0. Youtube is just loading fine.
marked this as an answer
Relevant Answer
Videos have same audio & different videos on Web Page (small or full screen on Chrome). On YouTube it is the 3rd version but nice that it has subtitles.  Attached are two different screenshoots of the same video views, at the same time of training, on 1. not full & 2. full screen.
marked this as an answer
Relevant Answer
There must be an update going on. I wasn't able to get the video to load and I compared the element in developer mode to the way back version an the current snapshot changed after I did the compare. I guess there is some maintenance or some at scale conversion of youtube reference on google pages? Anyway the videos seem to be working again.
marked this as an answer
Relevant Answer
Still not working on OS X 10.13 on either Safari or Chrome (with no blocking at all). Works on Windows 7 Firefox, if I permit Google Analytics. So I'm guessing that part of the page code is still breaking on Webkit.
marked this as an answer
Relevant Answer
On MacOS 10.13.4 with Firefox 60.0.1 Video player doesn't show at all. Attached is the only console output that seemed useful. Nothing but 200s in network.
marked this as an answer
Relevant Answer
Doesn't work to play video always since the publish day. And another tutorial(image classification) could show the video at first that's host on youtube as the same. I am confused what's the difference between them. I tried on Mac/Win with chrome, safari, IE, Firefox those are totally failed.
marked this as an answer
Relevant Answer
For me,I disable the Adblocker ,then its OK!!!!!
marked this as an answer
Relevant Answer
AdBlock is ok, Privacy Badger was blocking it though
marked this as an answer
Relevant Answer
Thank you for your time . I have a limited education and I am unsure if
I qualify .
marked this as an answer
Relevant Answer
Almost done everything. Use no ad blockers, nothing still why? everything was perfect this evening and suddenly!!!
marked this as an answer
Relevant Answer
what happen? Reload, Reopen in other tab, or Other browser, nothing help!why?
marked this as an answer
Relevant Answer
Just disabe the AdBlock it  works for me
marked this as an answer
Relevant Answer
I use VPN,I found it that video load properly only when I use global proxy,it works for me!
marked this as an answer
Relevant Answer
Disable adblockers. It works.
marked this as an answer
Relevant Answer
Google & support team, how do you expect anyone to take this crash course seriously if you can't even implement a simple youtube API without requiring us to troubleshoot network/proxy/ad-blocking issues related to loading a basic video feed?
marked this as an answer
Relevant Answer
Is this a joke? Cannot imagine such a simple issue not being addressed by GOOGLE seriously. What can we expect from others
marked this as an answer
Relevant Answer
Sad to say but Google's gone down the crapper.  This is just one example of many where they've clearly exposed the lack of talent working there and their lack of support to the dev community.  Even their search engine has gone by the wayside.  And they're all about smart systems?  Not from where I'm standing.  Regarding this issue just make sure you remove any SSL user certs from your browser and disable any extensions that are doing any kind of proxying/intercepting.  Including adblokers.  Very frustrating to do that, I know.
marked this as an answer
Relevant Answer
It won't display in full screen for me (latest version of Chrome on Windows 10).
marked this as an answer
Relevant Answer
I'm on a custom ROM Android that disables ads via AdAway. I'd have to enable all ads system wide and reboot in order to load the videos :-/
marked this as an answer
Relevant Answer
I had a "Disable HTML5 Autoplay" and an aDbblocker plugin to get rid of ads and disabled everything to get the video running
marked this as an answer
Relevant Answer
thank you ,finally it support on my safari
marked this as an answer
Relevant Answer

I think you can try to press f12 and try to find the source address of the video, and then directly visit the watch, haha, I just solved this, for example:  https://developers.google.com/machine-learning/crash-course/videos /zh-cn/ml-intro.mp4
marked this as an answer
Relevant Answer
vedio cann't find showing error 404
marked this as an answer
Relevant Answer
I can see the video on my android device but not on Desktop Chrome: Version 67.0.3396.99 (Official Build) (64-bit)
marked this as an answer
Relevant Answer
the video is not visible in full-screen mode
marked this as an answer
Relevant Answer
https://developers.google.com/machine-learning/crash-course/embeddings/video-lecture
I can't see what she's doing or what she's talking about. She keeps talking as if we should see some graphics but there's nothing
marked this as an answer
Relevant Answer
I made a Youtube playlist containing all the videos provided by @Eric Hanley
marked this as an answer
Relevant Answer
Thanks for the playlist! This is super helpful!! 
The embedded videos still don't work :(
marked this as an answer
Relevant Answer
Hi Team,

I'm also facing the same issue, even though I disabled Adblocker, still it is not loading video's. I was able to watch video's till last Friday. Could you please help on this.
marked this as an answer
Relevant Answer
not displayed please displayy the videos
marked this as an answer
Relevant Answer
If you block Google Analytics tracking, the video won't play. it's suck
marked this as an answer
Relevant Answer
Please see the community page for troubleshooting assistance how we resolve this problem
marked this as an answer
Relevant Answer
Not getting any of the videos showing up on all browsers, with no adblockers or filtering.

What it seems to me is that as trailing slashes are removed, paths do not align correctly:

For instance this URL:

Has this code:

<div id="framing" class="devsite-vplus" data-captions-url="../captions/framing.json" data-videos-url="../videos/framing.json">...</div>

Which would imply that the ../video/framing.json is at:


However, it is actually at:


As such, seems the issue should be able to be solved by adding a trailing slash to the urls, or by removing ../ from the json locations.

If that is not the issue, and it is an issue with with the player, then please just provide a link to the youtube page, so we can watch it there. I can watch the videos fine on youtube by grabbing the video ID from the json files on each page.
marked this as an answer
Relevant Answer
I can watch the lecture named "reducing loss" but can't watch the rest video of this course, there must be something wrong with the website. It will be so great to find the bug and fix it asap!
marked this as an answer
Relevant Answer
F12 shows :
script_foot_closure__zh_cn.js:452 Uncaught TypeError: Cannot read property 'split' of undefined
    at ip (script_foot_closure__zh_cn.js:452)
    at Zq (script_foot_closure__zh_cn.js:504)
    at Object.init (script_foot_closure__zh_cn.js:501)
    at HTMLDocument.<anonymous> (script_foot.js:81)
    at l (jquery-bundle.js:41)
    at Object.fireWith [as resolveWith] (jquery-bundle.js:41)
    at Function.ready (jquery-bundle.js:41)
    at HTMLDocument.s (jquery-bundle.js:40)
ip @ script_foot_closure__zh_cn.js:452
Zq @ script_foot_closure__zh_cn.js:504
(anonymous) @ script_foot_closure__zh_cn.js:501
(anonymous) @ script_foot.js:81
l @ jquery-bundle.js:41
fireWith @ jquery-bundle.js:41
ready @ jquery-bundle.js:41
s @ jquery-bundle.js:40
marked this as an answer
Relevant Answer
This interface plays the button and clicks the error.
marked this as an answer
Relevant Answer
Thanks Google
marked this as an answer
Relevant Answer
Finally, I solved this problem by viewing it on IE(win 10), chrome and safari never worked.
marked this as an answer
Relevant Answer
Wait, IE worked and chrome/safari didn't? I feel weird now...
marked this as an answer
Relevant Answer
it is the high quality videos not to be play in my leptop
marked this as an answer
Relevant Answer
I have video blocked at the DNS level
marked this as an answer
Relevant Answer
When I switch to Chinese language, there's no video. But, choose English is ok
marked this as an answer
Relevant Answer
marked this as an answer
Relevant Answer
I can visit youtube, but i still can't play the video~
marked this as an answer
Relevant Answer
Video Only available in English page mode!
marked this as an answer
Relevant Answer
Worked for me on Microsoft Edge browser
marked this as an answer
Relevant Answer
Disable the adblock. The video will load.
marked this as an answer
Relevant Answer
Video cannot load on ".cn" domain in China, but can load on ".com" domain.
marked this as an answer
Relevant Answer
The video is not playing
marked this as an answer
Relevant Answer
Video is not playing,,,,so please help
marked this as an answer
Relevant Answer
The videos are visible with firefox but not with chrome :)
marked this as an answer
Relevant Answer
Avast extension was blocking google analytics. Allow them and it shall work
marked this as an answer
Relevant Answer
It is not useful to see only someone talking without applying it!. To me it is the worst crash course which i ever seen.
marked this as an answer
Relevant Answer
lol, i cant open the video, after i close my adblocker, it worked
marked this as an answer
Relevant Answer
Can not open it
marked this as an answer
Relevant Answer
Videos are not loading on my smartphone even though I'm using Google chrome
marked this as an answer
Relevant Answer
  • check your internet connection
  • your browser's history clean
marked this as an answer
Relevant Answer
Why don't show video in my PC ?
marked this as an answer
Relevant Answer
Some DNS domains are automatically blocked by a server between my computer and the internet. I simply can't access your videos.
marked this as an answer
Relevant Answer
Unable to watch videos.
marked this as an answer
Relevant Answer
Please give the advise to play the video
marked this as an answer
Relevant Answer
Embed the link to the videos under the videos. I.E. share video link. Problem solved. And yes, not displaying. Does not happen with embedded youtube videos on other sites.
marked this as an answer
Relevant Answer
Try refreshing the page after disabling ad blockers. Worked for me.
marked this as an answer
Relevant Answer
I am getting this page when I want to view the video
marked this as an answer
Relevant Answer
I found a solution to play the videos.I let myself play the video with opera browser and with mode incognito with vpn enabled.
marked this as an answer
Relevant Answer
言語で日本語を選択したのですが、変換された音声は、日本語ではありません。韓国語のように聞こえます。
marked this as an answer
Relevant Answer
After disabling my Adblocker, it worked.
marked this as an answer
Relevant Answer
After chaning my DNS to Google's thanks to my friend's idea, it worked
marked this as an answer
Relevant Answer
After updating to google's dns 8.8.4.4 and 8.8.8.8 , it worked for me
marked this as an answer
Relevant Answer
Unable to view any videos. Cleared cookies and cache, and restarted chrome, and did not work. Tried the link of Firefox, does not open.
marked this as an answer
Relevant Answer
Can you just upload to google user content or any other google cloud link instead of it being hosted in youtube. 

Youtube has been restricted through proxy in my organization. :(
marked this as an answer
Relevant Answer
I have disabled adblock, allowed all cookies, whitelisted the sites along with the js (^document), and tried it in incognito mode, but to no avail. I have also tried to implement the solutions suggested above, but the darn thing won't work. Am I missing a trick?

Edit: Also tried it in Firefox and Edge, but no difference.
marked this as an answer
Relevant Answer
This is still broken. I can watch youtube fine. Cleared cache and reloaded, videos still aren't appearing. Can you maybe include a static link to the videos somewhere on each page?
marked this as an answer
Relevant Answer
Is there anyone who could play these videos?
marked this as an answer
Relevant Answer
Video not displaying?
marked this as an answer
Relevant Answer
using ssr to reach this page could not watch the video, but it's okay to open youtube. looking for help...