Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een rapport maken op basis van een template

Haal aan de hand van kant-en-klare rapporten snel antwoorden en inzichten uit uw gegevens.

Met templates kunt u uw gegevens visualiseren in een kant-en-klaar rapport. Gebruik deze rapporten ongewijzigd of pas ze aan uw unieke behoeften aan. U kunt ook eigen templates maken die anderen kunnen gebruiken.

In dit artikel:

Ga naar de Templategalerij om toegang te krijgen tot templates die zijn gemaakt door Google. Hieronder vindt u templates voor de volgende producten:

• BigQuery
  • Google Analytics
  • Google Ads
  • Google Spreadsheets
  • YouTube Analytics
  • Search Console
  • Display & Video 360
  • Search Ads 360
  • Apigee

Opmerking: Google-templates zijn alleen beschikbaar in het Engels, maar uw gegevens staan in de taal waarin ze zijn verzameld.

Hoe templates werken

Een template is een speciaal soort rapport gemaakt door /preview toe te voegen aan de URL van het rapport. U gebruikt een template in de weergavemodus, net zoals bij andere rapporten. Voordat u de template kunt aanpassen of delen, moet u deze naar een nieuw rapport kopiëren door op Bewerken en delen te klikken.

De gegevens in een template zijn afkomstig van een gegevensbron die met u is gedeeld of van een gegevensbedieningselement dat in de template is geplaatst. Met gegevensbedieningselementen kunt u de dataset selecteren die u in een rapport wilt gebruiken. Als de template is gebaseerd op een gedeelde gegevensbron, kunt u die vervangen door uw eigen gegevensbron om het rapport relevanter voor u te maken.

Uw gegevens bekijken in een template

Als u uw eigen gegevens in een template wilt bekijken, kunt u de standaard gegevensbron vervangen door een herbruikbare gegevensbron waartoe u toegang heeft of een nieuwe ingesloten gegevensbron maken. Wat is het verschil?

Een rapporttemplate met standaard Google Analytics-gegevens. Met de knop Gegevens toevoegen kunt u uw eigen gegevens toevoegen. Met de knop Bewerken en delen kopieert u het rapport en wordt u de eigenaar.

Een bestaande gegevensbron selecteren

1. Open een template.
  2. Klik rechtsboven op Mijn eigen gegevens gebruiken en dan op Gegevens vervangen.
    Opmerking: Als de template meerdere gegevensbronnen bevat, ziet u meerdere knoppen Gegevens vervangen. Herhaal deze handelingen voor elke gegevensbron die u wilt vervangen.
  3. Klik linksboven op Pictogram van terug-pijl Gegevens toevoegen aan rapport.
  4. Klik links op Mijn gegevensbronnen.
  5. Selecteer de gegevensbron en klik rechtsonder op Toevoegen.

Een nieuwe gegevensbron maken

1. Open een template.
  2. Klik rechtsboven op Mijn eigen gegevens gebruiken.
    Opmerking: Als de template meerdere gegevensbronnen bevat, ziet u meerdere knoppen Gegevens vervangen. Herhaal deze handelingen voor elke gegevensbron die u wilt vervangen.
  3. Selecteer de account- of projectinstellingen voor de dataset die u wilt gebruiken en klik op TOEVOEGEN.

Status van gegevensbron

Een oranje stip rechts van de knop Gegevens toevoegen geeft aan dat u alleen weergaverechten heeft voor de standaard gegevensbron. Als u de template naar uw eigen rapport kopieert, bevat het rapport fouten. We raden u aan de gegevensbron te vervangen door een gegevensbron waartoe u volledige toegang heeft.

Knop Gegevens toevoegen met een oranje stip ten teken dat het een gegevensbron is waarvoor u alleen weergaverechten heeft.

Nadat u een gegevensbron in de template heeft vervangen, geeft een groene stip rechts van de knop Gegevens toevoegen aan dat u volledige toegang heeft tot de nieuwe gegevensbron.

Knop Gegevens toevoegen met een groene stip ten teken dat het een gegevensbron is waarvoor u volledige toegang heeft.

Een template bewerken en delen

U kunt een template opslaan als eigen rapport. Klik rechtsboven op Bewerken en delen. Nu kunt u het rapport aanpassen en met anderen delen, net als elk ander rapport.

Uw eigen template maken

U kunt elk rapport in Looker Studio als template gebruiken: Bekijk het rapport en bewerk de URL in de locatiebalk door aan het eind /preview toe te voegen.

Voorbeeld:

Dit is de URL van het Looker Studio-rapport Instructies, met de toevoeging /preview om er een template van te maken:

Een template naar de galerij sturen

Heeft u een Looker Studio-rapport dat u als template wilt delen zodat anderen het kunnen gebruiken? Stuur het dan naar de rapportgalerij.