Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Tutorial: Een verhoudingsveld maken op basis van gefilterde statistieken

Meng gegevens om waarden te berekenen en te vergelijken voor velden die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Een veelvoorkomende toepassing bij rapportage en gegevensvisualisatie is de weergave van key performance indicators (KPI's) als verhoudingen van een indicator in vergelijking met een andere. Stel dat u het voltooiingspercentage van een online programmeeropleiding wilt meten. Een KPI voor de cursus is het voltooiingspercentage, dat we hier definiëren als:

Voltooiingen van cursussen/inschrijvingen op cursussen

Als uw dataset deze gegevens al bevat, kunt u het resultaat meteen weergeven in Looker Studio. Maar wat als u het moet berekenen in een rapport of als u voltooiingspercentages wilt weergeven op basis van gefilterde gegevens? In dergelijke gevallen kunt u de gegevens mengen.

Stel dat uw gegevens er als volgt uitzien:

Gebeurteniscategorie Gebeurtenisactie Cursusnummer Unieke gebeurtenissen
Cursuscertificaat Downloaden 9 299
Cursus voltooid Gezakt 8 21
Cursus voltooid Gezakt 9 86
Cursus voltooid Geslaagd 9 337
Cursus voltooid Gezakt 6 34
Cursus voltooid Geslaagd 7 363
Cursus voltooid Gezakt 7 17
Registratie Registreren 8 814
Registratie Registreren 7 475
Registratie Registreren 5 574
Registratie Registreren 9 1078
Registratie Registratie ongedaan maken 6 22

Instructies

1Bereken het aantal keer dat de cursus is voltooid

1. Voeg een scorekaart toe aan uw rapport. Noem deze Aantal keer dat cursus is voltooid.
  2. Stel de statistiek in op Unieke gebeurtenissen.
  3. Voeg een filter toe aan de scorekaart om niet-voltooide gebeurtenissen te negeren:
    1. Opnemen: Gebeurteniscategorie = "Cursus voltooid"
    2. EN
    3. Opnemen: Gebeurtenisactie = "Geslaagd"

Op basis van de voorbeeldgegevens ziet de scorekaart er als volgt uit:

Aantal keer dat cursus is voltooid

700

2Bereken het aantal cursusregistraties

1. Voeg een scorekaart toe aan uw rapport. Noem deze Cursusregistraties.
  2. Stel de statistiek in op Unieke gebeurtenissen.
  3. Voeg een filter toe aan de scorekaart om niet-registratiegebeurtenissen te negeren:
    1. Opnemen: Gebeurteniscategorie = "Registratie"
    2. EN
    3. Opnemen: Gebeurtenisactie = "Registreren"

Op basis van de voorbeeldgegevens ziet de scorekaart er als volgt uit:

Cursusregistraties

2941

3Meng de gegevens van de scorekaarten

1. Selecteer de scorekaart Cursusregistraties en vervolgens de scorekaart Aantal keer dat cursus is voltooid.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Gegevens mengen.

Hiermee wordt een nieuwe scorekaart gemaakt die automatisch de verhouding tussen deze statistieken berekent:

Voltooiingspercentage voor de cursus

23,80%

Ga als volgt te werk om complexere berekende velden te maken of om de cijferweergave te wijzigen:
  1. Selecteer de gemengde scorekaart.
  2. Bewerk de statistiek.
  3. Geef een nieuwe formule op en/of wijzig het veldtype zodat het overeenkomt met de gegevens.

A user selects a scorecard chart that displays 72.76% Users/Sessions and then edits the Users/Sessions metric definition by selecting the Type icon next to the field name.

Meer informatie over hoe gegevens mengen werkt: