Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Bekijken wat er is veranderd in rapporten en gegevensbronnen

Gebruik de versiegeschiedenis om eerdere versies van een rapport of gegevensbron te bekijken en te herstellen.

Terwijl u een rapport of gegevensbron bewerkt, houdt Looker Studio een geschiedenis bij van uw wijzigingen. U kunt ook altijd handmatig een versie opslaan. In de versiegeschiedenis kunt u vorige revisies bekijken, herstellen en verwijderen. U kunt ook bekijken wanneer de revisie is gemaakt en door wie.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Eerdere versies van een rapport bekijken

1. Bewerk uw rapport.
  2. Klik in de menu's linksboven op Bestand en dan Versiegeschiedenis en dan Versiegeschiedenis bekijken.
  3. Klik aan de rechterkant op een tijdstempel om een eerdere versie van dat rapport te bekijken. U ziet onder het tijdstempel de naam van de bewerker die verantwoordelijk is voor die versie.

Als u terug wilt naar de huidige versie, klikt u linksboven op Terug.

Eerdere versies van een gegevensbron bekijken

Opmerking: Als u de versiegeschiedenis van een gegevensbron wilt bekijken, moet u de eigenaar zijn van de inloggegevens voor de gegevensbron of moet de gegevensbron de inloggegevens van de bezoeker gebruiken. Op deze manier kunnen we de gegevens beschermen tegen niet-geautoriseerde toegang. Meer informatie
  1. Klik bovenaan de homepage van Looker Studio op Gegevensbronnen.
  2. Zoek de gegevensbron en klik op de naam om deze te bewerken.
  3. Klik rechtsboven op Herstellen.
  4. Klik aan de rechterkant op een tijdstempel om een eerdere versie van die gegevensbron te bekijken. U ziet onder het tijdstempel de naam van de bewerker die verantwoordelijk is voor die versie.

Als u terug wilt naar de huidige versie, klikt u linksboven op Terug.

Een eerdere versie van een rapport of gegevensbron herstellen

U kunt terug naar eerdere versies van een rapport of gegevensbron en deze bewerken. Volg de aanwijzingen hierboven om de versie van het rapport of de gegevensbron te vinden die u wilt herstellen. Klik vervolgens bovenaan op DEZE VERSIE HERSTELLEN.

De geselecteerde versie wordt de huidige versie en komt bovenaan te staan in het venster Versiegeschiedenis.

Versies met naam

U kunt handmatig een versie maken of de naam wijzigen van een bestaande versie.

Het deelvenster Versiegeschiedenis.

Legenda:

1. Knop om de geselecteerde versie te herstellen.
  2. Schakelaar versies met naam/gepubliceerde versies.
  3. Knop voor meer opties.

Een nieuwe versie met naam maken van een rapport

1. Bewerk uw rapport.
  2. Klik in de menu's linksboven op Bestand en dan Versiegeschiedenis en dan Huidige versie een naam geven.
  3. Vul de versienaam in en klik op Opslaan.

De naam wijzigen van een bestaande versie van een rapport of gegevensbron

1. Geef eerdere versies weer van het rapport of de gegevensbron (zoals hierboven beschreven).
  2. Selecteer de versie waarvan u de naam wilt wijzigen en klik op Meer opties Meer opties.
  3. Selecteer Naam wijzigen en vul de nieuwe naam in.
  4. Klik op Terug om terug te keren naar de huidige versie.

De automatische gemaakte versienaam herstellen

1. Geef eerdere versies weer van het rapport of de gegevensbron (zoals hierboven beschreven).
  2. Selecteer de versie waarvan u de naam wilt wijzigen en klik op Meer opties Meer opties.
  3. Selecteer Naam verwijderen.
  4. Klik op Terug om terug te keren naar de huidige versie.

Een versie verwijderen

Let op! Als u een versie verwijdert, verdwijnt deze permanent. U kunt deze actie niet ongedaan maken.
  1. Geef eerdere versies weer van het rapport of de gegevensbron (zoals hierboven beschreven).
  2. Selecteer de versie die u wilt verwijderen en klik op Meer opties Meer opties.
  3. Klik op Verwijderen en ter bevestiging opnieuw op Verwijderen.
  4. Klik op Terug om terug te keren naar de huidige versie.

Versieherstel ongedaan maken

Als u per ongeluk een versie van het rapport herstelt en terug wilt naar de vorige (meest recente) versie, klikt u op de versie direct onder de huidige versie.

Kunt u een bepaalde versie van uw bestand niet zien?

Versiegeschiedenis is niet beschikbaar voor revisies die vóór 15 februari 2019 zijn gemaakt.

De revisies van uw rapporten of gegevensbronnen kunnen af en toe worden samengevoegd om opslagruimte te besparen.

Beperkingen van de versiegeschiedenis

• Als u de versiegeschiedenis wilt bekijken, heeft u bewerkingsrechten nodig voor het rapport of de gegevensbron.
  • Voor kopieën van een rapport wordt geen versiegeschiedenis bewaard.
  • Als u een rapport herstelt, heeft dat geen invloed op de gegevensbronnen. Als u het rapport herstelt naar een eerdere versie die niet werkt met de gebruikte gegevensbronnen, moet u deze gegevensbronnen mogelijk ook herstellen naar geschikte versies.
  • Wijzigingen in de gegevens voor gegevensbronnen kunnen niet worden hersteld. Pas wijzigingen in de inloggegevens rechtstreeks toe op de huidige versie.