Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Negatieve getallen weergeven in grafieken

Stel 'Min. voor as' in op (automatisch) om negatieve en gemengde waarden weer te geven in diagrammen.

De waarde voor 'Min. voor as' is sinds 16 januari 2019 standaard (automatisch), dus u hoeft deze alleen te wijzigen voor oudere diagrammen.

De standaardinstelling voor 'Min. voor as' was voorheen 0.

Als u statistieken met negatieve waarden in een diagram wilt weergeven, stelt u de optie Min. voor as in op (automatisch)

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer het diagram.
  3. Selecteer het venster STIJL.
  4. Zoek de instellingen voor de hoofdas. Voor standaarddiagrammen is dit de linkeras, maar het kan ook de rechteras of onderste as zijn, afhankelijk van hoe u het diagram heeft aangepast.
  5. Verander de waarde voor Min. voor as in (automatisch) door de huidige instelling te verwijderen.

Hier volgt een voorbeeld van hoe diagrammen eruitzien met 0 als waarde voor 'Min. voor as' en met (automatisch) als waarde voor 'Min. voor as':

Screenshot van voorbeelden van asopties

1. De gegevens in de bovenste diagrammen bevatten zowel negatieve als positieve waarden.
    1. Voor de diagrammen aan de linkerkant is 0 gebruikt als waarde voor 'Min. voor as'.
    2. Voor de diagrammen aan de rechterkant is (automatisch) gebruikt als waarde voor 'Min. voor as'.
    3. Zie hoe de laatste twee dimensiewaarden (Green en Blue) in de diagrammen worden weergegeven.
  2. De gegevens in de middelste diagrammen bevatten alleen positieve waarden. In dit geval is er geen verschil tussen 0 en (automatisch).
  3. De gegevens in de onderste diagrammen bevatten alleen negatieve waarden. Aan de rechterkant is de instelling (automatisch) gebruikt, wat voor de juiste visualisatie zorgt.