Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Communityvisualisaties (preview voor ontwikkelaars)

Uw gegevens weergeven met behulp van diagrammen gemaakt door Looker Studio-ontwikkelaars.

Communityvisualisaties zijn diagrammen die door externe ontwikkelaars zijn gemaakt en die met uw gegevens werken. U kunt communityvisualisaties net zo instellen als de standaarddiagrammen in Looker Studio.

Communityvisualisaties geven gegevens uit uw gegevensbron weer. Hoewel communityvisualisaties niet rechtstreeks toegang tot uw gegevens hebben, moet u er zeker van zijn dat u de ontwikkelaar vertrouwt van alle communityvisualisaties die u aan uw rapporten toevoegt.

Deze functie bevindt zich momenteel in de bètafase. U kunt communityvisualisaties uitproberen en ons feedback geven. Meer informatie over het communityvisualisatieprogramma vindt u in de documentatie voor ontwikkelaars. U vindt de beschikbare visualisaties in de galerij met communityvisualisaties.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een communityvisualisatie toevoegen aan uw rapport

1. Bewerk uw rapport.
  2. Klik in de werkbalk op Communityvisualisaties en -componenten Communityvisualisatie-icoon.
  3. Selecteer een visualisatie.
    U kunt kiezen uit aanbevolen visualisaties en visualisaties die u al aan het rapport heeft toegevoegd, of u kunt op + Meer ontdekken klikken om een visualisatie uit de Communitygalerij te selecteren.
  4. Als erom wordt gevraagd, geeft u toestemming zodat de visualisatie gegevens kan weergeven.

Als u toestemming geeft, geldt het volgende:

Voor alle componenten in het rapport op basis van de communityvisualisatie kunnen gegevens worden weergegeven. U kunt uw toestemming op elk gewenst moment intrekken.

Als u geen toestemming geeft, geldt het volgende:

Voor alle componenten in het rapport op basis van de communityvisualisatie wordt alleen het toestemmingsverzoek weergegeven. Voor de componenten worden geen gegevens weergegeven.

Een communityvisualisatie aan uw rapport toevoegen op ID

U kunt uw eigen communityvisualisatie testen door een manifestpad op te geven.

1. Bewerk uw rapport.
  2. Klik in de werkbalk op Communityvisualisaties en -componenten Communityvisualisatie-icoon.
  3. Klik op + Meer ontdekken om de communitygalerij te openen.
  4. Klik linksboven op Maak uw eigen visualisatie.
  5. Voer onder Uw communityvisualisatie testen en toevoegen het manifestpad in en klik op Verzenden.
  6. Klik op een visualisatie om deze toe te voegen aan het rapport.

Nadat u een communityvisualisatie heeft toegevoegd, kunt u deze in het rapport kopiëren, of deze kopiëren en in een ander rapport plakken.

Visualisatiebronnen beheren

Als u een nieuwe communityvisualisatie toevoegt, voegt Looker Studio een bron voor die visualisatie toe aan het rapport. De afzonderlijke communitycomponenten die u op het canvas plaatst, zijn instanties van die specifieke visualisatiebron.

Communityvisualisaties uit een rapport verwijderen

Als u een component van een communityvisualisatie wilt verwijderen uit het rapportcanvas, selecteert u die component en selecteert u Verwijderen.

Als u een geselecteerde communityvisualisatiecomponent verwijdert van het canvas, wordt de bron niet verwijderd en wordt de toestemming voor het gebruik van die bron niet ingetrokken. Hiermee wordt alleen die specifieke component verwijderd.

Toestemming voor een communityvisualisatie intrekken

U kunt de bron van de communityvisualisatie als volgt volledig verwijderen:

1. Klik op Bron > Communityvisualisaties beheren.
  2. Zoek de visualisatiebron en klik op Intrekken Verwijderen.
  3. Klik rechtsboven op X SLUITEN.
  4. Verwijder alle visualisaties die de ingetrokken bron gebruiken.
Als u van gedachten verandert, kunt u de bron herstellen door in niet-functionerende componenten op Toestaan te klikken.

Communityvisualisaties in uw gegevensbron uitzetten

Als u communityvisualisaties van derden wilt gebruiken in uw rapport, moeten voor de gegevensbron de inloggegevens van de eigenaar worden gebruikt.

Communityvisualisaties staan standaard aan in gegevensbronnen die gebruikmaken van de inloggegevens van de eigenaar. U kunt communityvisualisaties als volgt uitzetten:

1. Bewerk uw gegevensbron.
  2. Klik rechtsboven op Gebruik van communityvisualisaties.
  3. Selecteer Gebruik van communityvisualisaties: UIT.

Een rapport met communityvisualisaties kopiëren

Als u een rapport met communityvisualisaties kopieert, worden deze ook gekopieerd naar het nieuwe rapport. U moet toestemming geven voor communityvisualisaties in het nieuwe rapport voordat daarvoor gegevens kunnen worden weergegeven.

Communityvisualisaties die zijn gemaakt door Google

Verschillende beschikbare communityvisualisaties worden gemaakt door Google, volgens hetzelfde proces als andere communityvisualisaties. Deze omvatten meter-, waterval- en kandelaardiagrammen. Omdat deze visualisaties zijn gemaakt door Google, hoeft u geen toestemming te geven om ze te gebruiken. Voor communityvisualisaties van Google kunnen de inloggegevens van de kijker of van de eigenaar worden gebruikt voor toegang tot de gegevens.

Communityplug-ins