Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Inloggegevens voor gegevensbron

Het mechanisme waarmee een gegevensbron bepaalt wie de gegevens kan zien.

De opties voor inloggegevens voor gegevensbronnen zijn:

• Inloggegevens van de eigenaar. Hierbij worden de inloggegevens van de eigenaar van de gegevensbron gebruikt om toegang tot de dataset te autoriseren. Zo deelt u rapporten die deze gegevensbron gebruiken zonder dat rapportkijkers zelf toegang moeten krijgen tot de onderliggende dataset.
    Deel een rapport of gegevensbron die inloggegevens van de eigenaar gebruikt, alleen met personen die u vertrouwt.
  • Inloggegevens van de rapportgebruiker. Voor deze optie heeft iedereen die gegevens van de gegevensbron wil bekijken, zelf toegang tot de dataset nodig.
  • Inloggegevens van een serviceaccount maken gebruik van een speciaal type Google-account dat bedoeld is om een niet-menselijke gebruiker te vertegenwoordigen die kan verifiëren en toegang kan krijgen tot uw gegevens.

Gegevens voor gegevensbronnen