Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Bedieningselementen gebruiken voor verschillende gegevensbronnen

Inzicht krijgen in de werking van filterbedieningselementen in rapporten met meerdere gegevensbronnen

In een rapport op basis van één gegevensbron heeft een bedieningselement invloed op alle diagrammen en andere bedieningselementen in het rapport. In rapporten met meerdere gegevensbronnen hangt de werking van het bedieningselement af van de betrokken gegevensbronnen.

Over het algemeen kunnen bedieningselementen diagrammen uit verschillende gegevensbronnen filteren zolang de gegevensbronnen dezelfde interne structuur (schema) hebben. In de praktijk betekent dit dat u op verschillende gegevensbronnen kunt filteren als:

a) de gegevensbronnen zijn gemaakt met dezelfde connector, en

b) de gegevensbronnen een vast schema hebben, met een vooraf gedefinieerde verzameling velden.

Zo is een bedieningselement op basis van de Google Analytics-dimensie Land van toepassing op alle componenten op de pagina die ook gebruikmaken van een Google Analytics-gegevensbron, zelfs als ze aan verschillende weergaven zijn gekoppeld. Dit is mogelijk omdat alle Analytics-gegevensbronnen dezelfde verzameling standaardvelden hebben. (Houd er rekening mee dat optionele functies in Analytics, zoals 'Geoptimaliseerde e-commerce', extra velden produceren die mogelijk niet in alle Analytics-gegevensbronnen bestaan en daarom niet werken met bedieningselementen op basis van property's of weergaven zonder die functies.)

Filteren op meerdere gegevensbronnen werkt over het algemeen niet als de betrokken diagrammen op verschillende typen gegevensbronnen zijn gebaseerd, zelfs als de velden dezelfde zichtbare naam hebben. De oorzaak daarvan is dat filters worden gebaseerd op de interne veld-ID's en niet op de zichtbare veldnamen in de gegevensbron. (En als eenmaal een veld in de gegevensbron is gemaakt, kunt u de interne ID niet bewerken.)

Voorbeeld

Stel u heeft een rapport met drie verschillende gegevensbronnen: één uit Google Spreadsheets en twee uit Analytics. Zelfs als alle drie de gegevensbronnen een veld met de zichtbare naam 'Land' bevatten, delen alleen de Analytics-gegevensbronnen dezelfde interne structuur. Een bedieningselement voor de Analytics-diagrammen kan de dimensie Land uit elke gegevensbron gebruiken, maar het Google Spreadsheets-diagram wordt niet gefilterd. Omgekeerd kan een bedieningselement op basis van de Spreadsheets-dimensie Land het op Spreadsheets gebaseerde diagram filteren, maar zal het geen invloed hebben op de Analytics-diagrammen.