Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een Looker Studio-rapport als pdf downloaden

Uw rapport offline opslaan en delen.

Sla een momentopname van uw rapport op door het als pdf te downloaden. U kunt het bestand vervolgens offline delen via e-mail, afdrukken, archiveren op schijf of iets anders doen dat met een pdf-bestand mogelijk is.

Een rapport downloaden

1. Bekijk of bewerk het rapport dat u wilt downloaden.
  2. Verfijn het rapport naar wens, bijvoorbeeld met filteropties, periodekiezers of bedieningselementen voor gegevens.
  3. Klik rechtsboven op Delen en daarna op Downloaden Downloaden.
    1. U kunt ook een knop selecteren om het rapport te downloaden (indien beschikbaar).
  4. Stel de downloadopties in.
  5. Klik op DOWNLOADEN.

Uw pdf-bestand wordt opgeslagen in uw downloadmap.

Downloadopties

Van rapporten met meerdere pagina's kunt u alle pagina's of geselecteerde pagina's downloaden. Als u de pagina's in de pdf-uitvoer opnieuw wilt indelen, sleept u ze in de gewenste volgorde. (Hiermee wordt de paginavolgorde in het rapport niet gewijzigd, alleen in de pdf.)

In het menu Downloaden als pdf, met de optie Pagina's selecteren geselecteerd, wijzigt een gebruiker de paginavolgorde door Pagina 2 naar Pagina 1 te slepen.

Aangepaste achtergrondkleur negeren

Hiermee verwijdert u de achtergrondkleur van het rapport. Selecteer deze optie om een transparante achtergrond voor de pdf in te stellen.

Een link aan het rapport toevoegen

Met deze optie voegt u een link 'Openen in Looker Studio' toe aan het pfd-bookmarkgedeelte van uw pdf-viewer, als uw pdf-viewer bookmarks ondersteunt. Daarmee kunnen gebruikers uw rapport rechtstreeks in Looker Studio bekijken.

Rapport met wachtwoord beveiligen

Iedereen die de pdf wil bekijken, moet het door u ingestelde wachtwoord opgeven.

Voorkomen dat anderen uw rapport downloaden

U kunt voorkomen dat andere mensen uw rapport downloaden als onderdeel van de opties voor delen die voor het rapport beschikbaar zijn. Meer informatie

Trage of onvolledige download?

Dat een download mislukt of onvolledig is, kan verschillende oorzaken hebben:

Time-outproblemen

U kunt bij de download van complexe rapporten of rapporten met meerdere pagina's een of meer van de volgende problemen ondervinden door een time-out van het netwerk:

• Het bericht in de statusbalk van de browser wordt mogelijk gesloten voordat het downloaden is voltooid. Wacht even en controleer vervolgens of het pdf-bestand in de map Downloads staat.
  • De pdf bevat mogelijk niet alle pagina's. Controleer de download voordat u deze deelt.
  • De pdf kan mogelijk niet worden gedownload.

Als een van de laatste twee problemen zich vaker voordoet, kunt u overwegen een subset van de rapportpagina's te downloaden.

BigQuery-gegevens zijn beveiligd met VPC Service Controls

Met VPC Service Controls kunnen beheerders een beveiligingszone definiëren rond de bronnen van door Google beheerde services om de communicatie naar en tussen deze services te beheren. Als uw gegevensbron is gekoppeld aan beveiligde tabellen in BigQuery, toont de pdf een foutmelding voor diagrammen die beveiligde tabellen gebruiken.