Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Mengingen maken, bewerken en beheren

Hoe u gemengde gegevens bewerkt en instelt.
In dit artikel:

U kunt automatisch of handmatig mengingen maken:

Geselecteerde diagrammen automatisch mengen

Gif-animatie van een staaf- en cirkeldiagram en een klik met de rechtermuisknop gevolgd door selectie van Gegevens mengen.

1. Bewerk uw rapport.
  2. Voeg diagrammen toe op basis van de gegevensbronnen die u wilt mengen. Geef voor elk diagram de velden op die u in de menging wilt opnemen.
  3. Selecteer de diagrammen die u in de menging wilt opnemen.
    1. U kunt maximaal 5 diagrammen mengen.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde diagrammen en dan op Gegevens mengen.

Looker Studio maakt een nieuw diagram waarin de velden uit de geselecteerde diagrammen worden gecombineerd. U kunt dat gemengde diagram in uw rapporten gebruiken op dezelfde manier als andere diagrammen.

Voorbeeld: Een verhoudingsstatistiek maken

Als u 2 scorekaarten samenvoegt, wordt er automatisch een verhoudingsstatistiek gemaakt. Het 1e diagram dat u selecteert, wordt gebruikt als numerator en het 2e diagram als denominator. Als u bijvoorbeeld de statistieken Kosten en Klikken combineert, wordt de verhouding kosten per klik automatisch berekend.

A user creates a blended Cost/Clicks scorecard by selecting the Cost and Clicks scorecards on a report and right-clicking to select the Blend data option.

1. Scorekaart voor Kosten. Selecteer dit diagram eerst.
  2. Scorekaart voor Klikken. Selecteer dit diagram als 2e, klik met de rechtermuisknop en selecteer Gegevens mengen.
  3. Gemengde scorekaart Kosten / klikken. Wijzig het Type in Valuta en stel de Decimale nauwkeurigheid in op 4 cijfers achter de komma.

Een uitgebreider voorbeeld bekijken

Handmatig mengingen maken

Er zijn 2 manieren om handmatig mengingen te maken:

• Selecteer een component op de pagina en klik in het deelvenster Eigenschappen aan de rechterkant, onder Gegevensbron op +GEGEVENS MENGEN.
  • Open het menu Bronnen > Mengingen beheren en klik linksonder op Menging toevoegen.

Mengingen bewerken die u al heeft gemaakt

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer een diagram op basis van een menging.
  3. Klik voor de gegevensbron van dat diagram op Bewerken Edit pencil .

U kunt mengingen ook bewerken door te klikken op de menu-optie Bron > Gemengde gegevens beheren. Zoek de menging in de lijst en klik op BEWERKEN.

Een tabel aan de menging toevoegen

1. Klik rechts van de meest rechtse tabel in de menging op Nog een tabel samenvoegen.
  2. Selecteer een gegevensbron.
  3. Voeg velden toe aan de tabel door op Dimensie toevoegen of Statistiek toevoegen te klikken of door het veld van de veldlade te slepen. Als de lade is gesloten, opent u deze door op Chevron right. te klikken.
  4. Als u in de tabel een berekend veld wilt maken, klikt u op Dimensie toevoegen of Statistiek toevoegen en dan op +Veld maken.
Tip: U kunt tabellen samenvoegen op basis van berekende velden. Dat kan handig zijn als de gegevens die u wilt samenvoegen niet perfect zijn afgestemd op de tabellen (bijvoorbeeld door ander hoofdlettergebruik of een andere indeling van een klant-ID).
  1. Klik op de samenvoegingsinstelling tussen de nieuwe tabel en de tabel aan de linkerkant om de samenvoeging tussen deze tabellen in te stellen.

Tabellen verplaatsen en verwijderen

Tabellen die u aan de menging toevoegt, verschijnen altijd aan de rechterkant. De tabellen in de menging opnieuw ordenen:

1. Klik op Meer Meer voor de tabel die u wilt verplaatsen.
  2. Selecteer Naar links/rechts verschuiven.
Waarschuwing: Als u tabellen verplaatst, werken de samenvoegingsvoorwaarden mogelijk niet meer, waardoor u de samenvoeging opnieuw moet instellen. Zet de tabel terug naar de oorspronkelijke positie om de oude samenvoegingsvoorwaarde te herstellen.

Zo verwijdert u een tabel uit de menging:

1. Klik op Meer Meer voor de tabel die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.
Tip: Als u een tabel verwijdert, heeft dat geen invloed op de gegevensbronnen of op andere mengingen in het rapport.

Samenvoegingsinstellingen toevoegen en bewerken

Elke tabel in de menging wordt samengevoegd door een reeks overeenkomende velden (de samenvoegingsvoorwaarden) en een samenvoegingsoperator. Deze instelling toevoegen of bewerken:

1. Klik op het vak Samenvoegingsinstelling tussen 2 tabellen.
  2. Selecteer een samenvoegingsinstelling.
  3. Geef de samenvoegingsvoorwaarde op door de dimensies toe te voegen met de gegevens die u wilt samenvoegen. De cross-join-operator gebruikt geen samenvoegingsvoorwaarde.
  4. Klik op Opslaan.

Ontbrekende velden in samenvoegingsvoorwaarden

Samenvoegingsvoorwaarde ontbreekt.Een rood vak rond de samenvoegingsinstelling of een roze veld met Ontbrekend in de samenvoegingsvoorwaarde geeft aan dat Looker Studio uw gegevens niet kan samenvoegen met de op dat moment geselecteerde dimensies. U lost dat probleem op door het ontbrekende veld aan de tabel toe te voegen voordat u de samenvoegingsvoorwaarde instelt of door het ontbrekende veld te verwijderen.

Een periode instellen voor een tabel in de menging

U heeft 2 opties als u een periode wilt instellen voor een tabel in de menging:

• Automatisch: Gebruik de periode van het diagram waaruit de gegevens uit deze menging afkomstig zijn.
  • Aangepast: Overschrijf de periode van het diagram met de geselecteerde periode.

Een filter toepassen op een tabel in de menging

Beperk de gegevens in een tabel door een filter toe te passen. U kunt een nieuw filter maken of een bestaand filter toepassen op een tabel in de menging, mits dat filter is gebaseerd op velden in de tabel.

Bekijk uitgebreide informatie over filters en perioden in mengingen.

Berekende velden maken in een menging

Tabellen in een menging kunnen berekende velden bevatten. Dat kan met name handig zijn om samenvoegingsvoorwaarden te maken als de gegevens niet perfect zijn afgestemd tussen tabellen (bijvoorbeeld als de samenvoegingsvelden gegevens met een andere indeling of ander hoofdlettergebruik hebben).

Laat me zien hoe ik een berekend veld kan toevoegen

1. Kies een tabel in de menging.
  2. Klik op Dimensie toevoegen of Statistiek toevoegen.
  3. Klik op VELD MAKEN.
  4. Typ de formule in het editorvenster en klik op TOEPASSEN.

Gif met animatie waarin wordt getoond hoe een berekend veld aan een mengtabel kan worden toegevoegd. De formule die wordt gebruikt, is Weergaven gedeeld door Aantal gebeurtenissen.

Opmerking: Als u in een tabel berekende velden maakt in een menging, kan de formule alleen verwijzen naar velden die in die tabel zijn gevonden. Een berekend veld in tabel 1 kan bijvoorbeeld niet verwijzen naar velden in tabel 2.

Als u een berekend veld wilt maken op basis van velden uit verschillende gegevensbronnen, voegt u die velden toe aan de betreffende tabellen in de menging en maakt u een berekend veld specifiek voor dat diagram.

De naam van een tabel wijzigen

Klik op de huidige naam van een tabel en typ een nieuwe naam.

Als in de menging velden zijn gecombineerd met dubbele namen, ziet u de tabelnaam waaruit die velden zijn afgeleid in de lijsten met beschikbare dimensies en statistieken.

De naam van een menging wijzigen

Klik aan de rechterkant, boven de lijst met velden in de menging, op de huidige naam van de menging en typ een nieuwe naam.

Een tabel opnieuw koppelen

Klik onder de tabelnaam in het dropdownmenu en selecteer een nieuwe gegevensbron voor deze tabel.

Waarschuwing: Als u een gegevensbron selecteert waarvan de velden niet overeenkomen met de huidige gegevensbron voor de tabel, werkt de menging-instelling mogelijk niet meer. Verwijder of vervang ongeldige velden.

Gemengde gegevens beheren

Gebruik het menu Bron > Gemengde gegevens beheren voor toegang tot alle mengingen in het huidige rapport. Op deze pagina kunt u nieuwe mengingen maken en bestaande mengingen bewerken, kopiëren of verwijderen.