This Help Center is moving to Cloud. Learn more.

Koppelen aan Google Cloud Spanner

Looker Studio koppelen aan Cloud Spanner-databases.

Met de Cloud Spanner-connector heeft u toegang tot gegevens uit Google Cloud Spanner binnen Looker Studio. Cloud Spanner is een professionele, wereldwijd gedistribueerde en uitermate consistente databaseservice die specifiek voor de cloud is ontworpen en de voordelen van een relationele databasestructuur combineert met een niet-relationele horizontale schaal.

Cloud Spanner is een betaalde service. Meer informatie over prijzen

In dit artikel:

Koppelen aan Google Cloud Spanner

Een Looker Studio-gegevensbron kan worden gekoppeld aan Cloud Spanner-databases door gebruik te maken van Google Standard SQL-querysyntaxis.

Koppelen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Cloud Spanner-connector.
  4. Geef Looker Studio toegang tot uw gegevens als hierom wordt gevraagd.
  5. Stel links de verbinding met de database in. U moet de volgende gegevens opgeven:
    1. Project-ID
    2. Instantie-ID (zie de Opmerkingen hieronder voor meer informatie over hoe u instantieconfiguraties kunt weergeven).
    3. Database-ID
  6. Geef in het tekstvak de SQL-query op.
  7. Klik rechtsboven op KOPPELEN.

Even later wordt de lijstpagina met gegevensbronvelden weergegeven. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN of VERKENNEN om uw gegevens te visualiseren.

Opmerkingen

Instantieconfiguraties weergeven

Met de Cloud SDK-opdrachtregeltool kunt u communiceren met Cloud Spanner. De volgende opdracht bevat bijvoorbeeld de regionale en multiregionale instantieconfiguraties die beschikbaar zijn voor uw project:

gcloud spanner instance-configs list

Regionale configuraties distribueren gegevens in één regio, terwijl multiregionale configuraties gegevens geografisch over meerdere regio's distribueren. Meer informatie over instanties

Gegevenstypen

Looker Studio wijst de systeemeigen gegevenstypen van uw database toe aan een uniforme reeks gegevenstypen. Als Looker Studio in uw tabel of query een kolom van een niet-ondersteund type tegenkomt, wordt er voor die kolom geen veld gemaakt.

Limieten van de Cloud Spanner-connector

• De omvang van de reactie van Cloud Spanner is beperkt tot 10 MB. Zie het artikel over limieten van Cloud Spanner voor andere limieten.
  • Kolomkoppen (veldnamen) mogen alleen ASCII-tekens bevatten. Niet-ASCII-tekens worden niet ondersteund.