Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Eigendom overdragen

Iemand anders eigenaar van uw rapporten en gegevensbronnen maken
U bent standaard eigenaar van de rapporten en gegevensbronnen die u in Looker Studio maakt. U kunt het eigendom van uw Looker Studio-componenten aan iemand met een Google-account overdragen met behulp van de opties voor Toegang beheren in het dialoogvenster voor delen.

Opmerking: U kunt het eigendom alleen overdragen binnen uw domein. Voor gebruikers van Google Workspace en Cloud Identity betekent dit dat ze het eigendom overdragen aan een andere persoon in hun organisatie. Voor standaardgebruikers (geen Google Workspace-/Cloud Identity-gebruikers) betekent dit dat ze het eigendom overdragen aan een andere standaardgebruiker.

Voor Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders

Als mensen uw organisatie verlaten, kunt u hun Looker Studio-rapporten en -gegevensbronnen overzetten naar een andere gebruiker zodat u toegang tot belangrijke informatie houdt. Meer informatie in het Helpcentrum voor Google Workspace-beheerders

Voor standaardgebruikers

Voordat u het eigendom overdraagt

U kunt alleen het eigendom overdragen van items waarvan u eigenaar bent.

Eerst moet u het bestand delen met de nieuwe eigenaar. Pas daarna kunt u het eigendom overdragen (anders wordt de naam van de eigenaar niet weergegeven in de lijst van mogelijke mensen met wie u het bestand kunt delen).

Nadat u het eigendom heeft overgedragen

Het kan enkele minuten duren voordat het systeem de overdracht heeft voltooid.

Nadat de eigendomsoverdracht is voltooid:

• U kunt dit item nog steeds bewerken, tenzij de nieuwe eigenaar uw toegang verwijdert.
  • U kunt het eigendom niet meer overdragen, zelfs niet aan uzelf. Zorg dus dat u het correcte adres van de nieuwe eigenaar opgeeft.

Een gegevensbron overdragen

Als u het eigendom van een gegevensbron overdraagt, blijven de inloggegevens behouden. Dat zorgt ervoor dat gegevensbronnen die de inloggegevens van de eigenaar gebruiken, rapporten van gegevens blijven voorzien, net zoals vóór de overdracht.Door de gegevensbron opnieuw te koppelen, kan de nieuwe eigenaar de inloggegevens wijzigen zodat de eigen inloggegevens worden gebruikt.

Na de overdracht kunt u uw inloggegevens handmatig intrekken. De nieuwe eigenaar moet de gegevensbron opnieuw koppelen om zijn of haar eigen inloggegevens te gebruiken voor toegang tot gegevens.

Het eigendom wijzigen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Bekijk of bewerk het item dat u wilt delen.
  3. Klik rechtsboven op Deelicoon Delen. Het dialoogvenster Delen met anderen wordt geopend.
U kunt een gegevensbron alleen delen als u het rapport rechtstreeks bewerkt, niet wanneer u de gegevensbron vanuit een rapport bewerkt.

Als u wilt delen vanaf de homepage Rapporten of Gegevensbronnen, zoekt u het item dat u wilt delen en klikt u rechts op Meer Meer opties en dan op Deelicoon Delen.

Delen vanuit het rapport of de lijst met gegevensbronnen.
  1. Klik op Toegang beheren.
  2. Selecteer de nieuwe eigenaar. Open vervolgens aan de rechterkant het dropdownmenu en klik op Eigenaar maken.
  3. Klik op Ja om uw keuze te bevestigen.

Beperkingen van eigendomsoverdracht

U kunt gegevensbronnen voor uploads van bestanden niet overdragen.

De verbinding van de gegevensbron bewerken