Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Rapporten en gegevensbronnen niet meer delen

U kunt voorkomen dat anderen uw gegevens kunnen openen, delen, kopiëren of downloaden.

Nadat u een Looker Studio-component (een rapport of gegevensbron) heeft gedeeld, kunt u daar op elk moment mee stoppen. Als u de eigenaar van de component bent, kunt u ook voorkomen dat iemand met wie u het heeft gedeeld:

• de component deelt met anderen,
  • toegangsrechten voor andere mensen of groepen kan wijzigen,
  • het rapport of de gegevensbron kan kopiëren of afdrukken,
  • gegevens uit de grafieken in het rapport kan exporteren,

Een rapport of gegevensbron niet meer delen

Als u een rapport of gegevensbron met mensen deelt, kan de eigenaar of iemand met bewerkingsrechten de instellingen voor delen van het item wijzigen.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen
Onmiddellijk stoppen met een component te delen
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component die u niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik bovenaan op Toegang beheren.
  7. Klik op het menu rechts van de persoon waarmee u niet meer wilt delen en vervolgens op Verwijderen Verwijderen.
  8. Klik op Opslaan.
Gebruikt u Google Workspace? Probeer het zo:
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component die u niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik op Geavanceerd rechtsonder in het venster Delen met anderen.
  7. Klik op Verwijderen Verwijderen naast de persoon met wie u niet meer wilt delen.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.
Een link naar een component niet meer delenAls u een link naar een component niet meer deelt, is de component alleen zichtbaar voor uzelf en voor de mensen met namen of e-mailadressen waarmee u de component ooit deelde.
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik bovenaan op Toegang beheren.
  7. Gebruik het menu rechtsboven om de optie 'Link delen' in te stellen op Uit: alleen specifieke mensen hebben toegang.
Gebruikt u Google Workspace? Probeer het zo:
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast Iedereen met de link.
  7. Klik op Meer...
  8. Klik op het rondje naast Uit - Specifieke mensen.
  9. Klik op Opslaan.
  10. Klik op Gereed.
Een gedeelde component verwijderen

Als u een gedeelde component verwijdert waarvan u de eigenaar bent:

• Mensen die de component kunnen bekijken of bewerken, kunnen een kopie maken totdat u deze definitief verwijdert.
  • Als u de component definitief wilt verwijderen, klikt u op de component in de prullenbak en klikt u op Verwijderen Verwijderen.

Als u een gedeelde component verwijdert waarvan u geen eigenaar bent:

• De component wordt verwijderd uit uw lijsten in Looker Studio, maar andere mensen kunnen de component nog steeds openen.

Voorkomen dat anderen uw componenten delen

Voorkomen dat anderen uw component downloaden, afdrukken of kopiëren

Mensen die uw gedeelde componenten kunnen bewerken, kunnen standaard:

• de component delen met anderen,
  • specifieke mensen toevoegen of verwijderen,
  • de component kopiëren, afdrukken of downloaden.

U kunt als volgt voorkomen dat bewerkers en kijkers uw component kunnen downloaden, afdrukken of kopiëren:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik bovenaan op Toegang beheren.
  7. Vink onderaan het selectievakje naast 'Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitzetten voor kijkers' aan.
  8. Klik op Opslaan.
Gebruikt u Google Workspace? Probeer het zo:
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link wilt beveiligen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik rechtsonder op Geavanceerd.
  7. Vink het selectievakje naast 'Opties voor downloaden, afdrukken en kopiëren uitzetten voor reageerders en kijkers' aan.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.
  9. Klik op Gereed.
Voorkomen dat anderen uw componenten delen

Als u een component deelt, kan de eigenaar of iemand met bewerkingsrechten de instellingen voor delen van de component wijzigen. Zo stelt u in dat alleen u kunt delen:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link niet meer wilt delen.
  4. Klik rechts op Meer Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik bovenaan op Toegang beheren.
  7. Vink onderaan het vakje 'Voorkomen dat bewerkers toegangsrechten wijzigen en nieuwe mensen toevoegen' aan.
  8. Klik op Opslaan.
Gebruikt u Google Workspace? Probeer het zo:
  1. Log in bij Looker Studio.
  2. Selecteer bovenaan Rapporten of Gegevensbronnen.
  3. Browse of zoek naar de component waarvan u de link wilt verwijderen.
  4. Klik rechts op Meer opties.
  5. Klik op Deelicoon Delen.
  6. Klik rechtsonder op Geavanceerd.
  7. Vink het selectievakje naast 'Voorkomen dat bewerkers toegangsrechten wijzigen en nieuwe mensen toevoegen' aan.
  8. Klik op Wijzigingen opslaan.
  9. Klik op Gereed.