Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Bewerker (gebruikerstype)

Iemand die een Looker Studio-component kan aanpassen. (Dit verwijst meestal naar bestanden die door andere mensen zijn gemaakt.)

Bewerkers hebben het recht Mag bewerken voor de rapporten en gegevensbronnen die met ze zijn gedeeld. Bewerkers kunnen een rapport aanpassen door diagrammen en bedieningselementen toe te voegen of te verwijderen, de dimensies en statistieken te wijzigen, gegevensbronnen toe te voegen of te verwijderen, de stijl aan te passen of pagina's toe te voegen of te verwijderen. Bewerkers kunnen een gegevensbron aanpassen door nieuwe berekende velden toe te voegen, veldnamen, -typen en -aggregaties te wijzigen en beschrijvingen toe te voegen.

Standaard kunnen bewerkers rapporten en gegevensbronnen delen met de rechten Mag bekijken of Mag bewerken, maar eigenaren kunnen deze opties uitzetten.

Bewerkers van gegevensbronnen kunnen de velden vernieuwen, maar ze kunnen niet de koppeling van een gegevensbron bewerken of de gegevens voor gegevensbronnen wijzigen.

Rapporten en gegevensbronnen delen