Melding

Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

YEARWEEK

Retourneert het jaar en het weeknummer van een bepaalde datum.

Gebruiksvoorbeeld

YEARWEEK(Datum)

Syntaxis

1) Retourneert de YEARWEEK uit een datumwaarde.

YEARWEEK(expressie_voor_datum)

2) Retourneert de YEARWEEK uit een datumwaarde in compatibiliteitsmodus.

YEARWEEK(X [,Input Format])

Parameters

• datetime_expression: een veld of expressie voor 'Datum' of 'Datum en tijd'.
  • X: een veld of expressie die wordt geëvalueerd als Tekst, Getal of Datum in compatibiliteitmodus.
  • Input Format: indeling voor X. Optioneel als X correct is geconfigureerd als een semantisch datumveld.

Invoerindeling voor datums in compatibiliteitsmodus

DAY accepteert de volgende invoerindelingen als X een tekstveld of expressie of datum in compatibiliteitsmodus is:

• Elke geldige strptime-indeling wordt geaccepteerd.
  • 'BASIC': %Y/%m/%d-%H:%M:%S
  • 'DEFAULT_DASH': %Y-%m-%d [%H:%M:%S]
  • 'DEFAULT_SLASH': %Y/%m/%d [%H:%M:%S]
  • 'DEFAULT_DECIMAL': %Y%m%d [%H:%M:%S
  • 'RFC_1123': bijvoorbeeld za, 24 mei 2008 20:09:47 GMT
  • 'RFC_3339': bijvoorbeeld 2008-05-24T20:09:47Z
  • 'DECIMAL_DATE': gelijk aan 'DEFAULT_DECIMAL'

DAY accepteert de volgende invoerindeling als X een getalveld of -expressie is:

• 'SECONDS': seconden sinds tijdvak
  • 'MILLIS': milliseconden sinds tijdvak
  • 'MICROS': microseconden sinds tijdvak
  • 'NANOS': nanoseconden sinds tijdvak
  • 'JULIAN_DATE': dagen sinds tijdvak

Voorbeelden

Formule Invoer Uitvoer
YEARWEEK(Datum) jan 1, 2019 201901
YEARWEEK(Datum als tekst, 'BASIC') 2019/01/01-09:40:45 201901
YEARWEEK(Datum als getal, 'SECONDS') 1561784874 201926

YEARWEEK(Datum als veel getallen, 'MILLIS')

1562004058620 201927

Opmerkingen

Deze functie werkt zowel met datums in compatibiliteitsmodus als met de gegevenstypen geüpgradede 'Datum' en 'Datum en tijd'.