Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

SUBSTR

Retourneert een specifieke tekenreeks uit de tekst.

Gebruiksvoorbeeld

SUBSTR(Campaign, 1, 6)

Syntaxis

SUBSTR(X, start_index, length)

Parameters

• X: Een veld of expressie van een willekeurig type.
  • start_index: De positie ten opzichte van het begin van de tekenreeks vanaf waar tekens moeten worden geretourneerd.
  • length: Het aantal tekens dat moet worden geretourneerd.

Opmerkingen

• Het eerste teken van een veld bevindt zich op index 1.
  • Als u wilt dat er vanaf een positie ten opzichte van het einde van de tekenreeks wordt begonnen met retourneren, gebruikt u een negatieve index. Het laatste teken van een tekenreeks bevindt zich op index -1, het voorlaatste teken op -2 enz.

Voorbeelden

Example formula Input Output
SUBSTR(Campaign, 1, 6) Summer Sale Summer
SUBSTR(Campaign, -4, 4) Summer Sale Sale