Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Anderen uitnodigen voor uw rapporten

Deel rapporten met kijkers en bewerkers.

Deel uw rapporten met andere mensen door ze per e-mail uit te nodigen naar Looker Studio te gaan. U kunt specifieke mensen of Google-groepen uitnodigen. U kunt ook breder delen door iedereen met de link toegang te geven tot uw Looker Studio-rapporten.

Google Workspace- en Cloud Identity-beheerders kunnen instellen hoe gebruikers in hun organisatie Looker Studio-items mogen delen. Meer informatie
In dit artikel vindt u informatie over het delen van rapporten, zodat mensen ze kunnen bekijken of bewerken met Looker Studio. Bekijk de andere artikelen in dit onderwerp voor meer manieren om te delen.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een rapport delen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Bekijk of bewerk het rapport dat u wilt delen.
  3. Klik rechtsboven op Deelicoon Delen. Het dialoogvenster Delen met anderen wordt geopend.
    1. Er kan ook een knop beschikbaar zijn waarmee u gebruikers kunt uitnodigen om content te bekijken of samen te werken.

Als u wilt delen vanaf de homepage Rapporten, zoekt u het rapport dat u wilt delen en klikt u rechts op Meer Meer opties en dan op Deelicoon Delen.

Delen vanuit het rapport of de lijst met gegevensbronnen.

Hoe het delen van rapporten werkt

• Gebruikers hoeven niet in te loggen om een rapport te bekijken dat is gedeeld via een openbare link.
  • Gebruikers moeten wel inloggen bij Google om een rapport te bekijken of te bewerken dat is gedeeld via het e-mailadres of de Google-groep van gebruikers.
  • Als u een rapport met ingesloten gegevensbronnen deelt, kunnen andere bewerkers de gegevensbronnen in dat rapport gebruiken en bewerken.
  • Deelt u een rapport, dan worden herbruikbare gegevensbronnen die aan dat rapport zijn toegevoegd, niet automatisch gedeeld.
    • In dit artikel vindt u meer informatie over hoe u een herbruikbare gegevensbron deelt.
    • Herbruikbare gegevensbronnen delen is NIET vereist als u anderen wilt toestaan het rapport te bekijken of te bewerken.

Delen met specifieke gebruikers en groepen

1. Open het dialoogvenster Delen met anderen.
  2. Voer onder Mensen toevoegen de namen of e-mailadressen in van degenen met wie u items wilt delen. U kunt ook delen met Google-groepen.
  3. Selecteer de toegangsrechten voor de mensen en groepen die u heeft aangegeven:
    • Mag bewerken: gebruikers mogen het item bewerken en met anderen delen.

• Mag bekijken: gebruikers kunnen het item bekijken, maar niet bewerken of met anderen delen.
  4. Als u verschillende rechten voor verschillende mensen wilt instellen, klikt u op Toegang beheren.
  5. Mensen die u uitnodigt, krijgen standaard een e-mail met een link naar het item dat u deelt. Vink het selectievakje Mensen op de hoogte brengen uit om die e-mail niet te sturen.
  6. Klik op Sturen.

Gebruikt u Looker Studio in uw organisatie?

Als uw organisatie Google Workspace of Google Cloud Identity gebruikt om Looker Studio te beheren, kan uw beheerder het delen van Looker Studio- en Looker Studio Pro-content beperken tot andere gebruikers binnen uw organisatie. Als dat het geval is, ziet u een foutmelding als u extern probeert te delen. Ook ziet u misschien de optie voor het delen van een openbare link niet meer.

Delen met niet-Google-accounts

Als u mensen rechtstreeks wilt uitnodigen voor uw rapport, moeten ze een Google-account hebben. Wilt u rapporten delen met niet-Google-accounts, dan heeft u verschillende opties:

1. Vraag de persoon met wie u het item wilt delen of deze een Google-account heeft dat u hiervoor kunt gebruiken. Dit kan zijn:
    • Een persoonlijk account dat eindigt op @gmail.com.
    • Een werk- of schoolaccount dat wordt gebruikt voor Google-producten zoals Gmail, Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Als de persoon geen Google-account heeft, moet deze zich aanmelden voor een account voordat u het rapport kunt delen.
  3. Stuur degene met wie u het item wilt delen deze link om een account te maken: https://accounts.google.com/signupwithoutgmail.
  4. Gebruik een andere methode. Deel het item bijvoorbeeld via een link of e-mail een pdf.
Google-accounts hoeven geen gmail.com-adres te gebruiken. U kunt elk bestaand e-mailadres aan een Google-account koppelen.

Met Link delen kunt u uw rapporten breder distribueren dan door afzonderlijke mensen of groepen rechtstreeks uit te nodigen. U kunt Link delen bijvoorbeeld aanzetten om Looker Studio-rapporten te delen met niet-Google-accounts, om ze op te nemen in e-mails, blogs of socialmedia-berichten, of om ze in te sluiten op uw website.

Wees voorzichtig als u links deelt. Uw gegevens kunnen hierdoor een breder publiek bereiken dan uw bedoeling is.

Deelbare link maken

1. Open het dialoogvenster Delen met anderen.
  2. Klik op Toegang beheren.
  3. Kies in het dropdownmenu rechts de optie voor het delen van links die het beste aan uw behoeften voldoet.

Opties voor link delen

Standaardgebruikers van Looker Studio hebben de volgende opties voor het delen van links:

• Iedereen op internet kan dit vinden en bekijken
  • Iedereen op internet kan dit vinden en bewerken
  • Iedereen met de link kan dit bekijken
  • Iedereen met de link kan dit bewerken
  • Uit: alleen specifieke mensen hebben toegang

Opties voor het delen van links in Google Workspace

Als u Google Workspace gebruikt, kunt u mogelijk alleen links delen met gebruikers in uw domein.