Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een rapport insluiten

Breng de kracht van Looker Studio naar uw site, artikel of prikbord.

Als u een Looker Studio-rapport wilt distribueren door het te delen met e-mailadressen, Google Discussiegroepen of openbare links, moet de kijker naar de Looker Studio-site gaan om het hele rapport te bekijken. Als u het rapport insluit op uw eigen pagina, kunt u het verhaal dat uw gegevens vertellen eenvoudiger en met zo veel mogelijk mensen delen.

In dit artikel vindt u de volgende informatie:

Hoe insluiten werkt

• U kunt een rapport insluiten op elke site en in elke app die de HTML-tag iframe ondersteunt.
    • De iframe-code bevat een link naar uw rapport en wordt automatisch gemaakt door Looker Studio. Er is geen kennis van HTML vereist.
  • U kunt ook insluiten in het nieuwe Google Sites en op elke site die de oEmbed-indeling gebruikt.
  • U kunt openbare en privérapporten insluiten:
    • Als het rapport openbaar wordt gedeeld, kan iedereen die uw pagina bekijkt, het ingesloten rapport zien.
    • Als het rapport wordt gedeeld met specifieke gebruikers, groepen of domeinen, kunnen alleen die mensen het ingesloten rapport zien. Deze gebruikers moeten zijn ingelogd op een Google-account.
  • Ingesloten rapporten worden weergegeven in de weergavemodus.
  • Ingesloten rapporten zijn functioneel en interactief: filters en periodebedieningselementen werken normaal. Gebruikers kunnen het rapport niet bewerken, kopiëren of delen, omdat er geen menubalk is.
  • Kijkers kunnen de gegevens in een ingesloten rapport niet vernieuwen. (De gegevens worden vernieuwd zoals u gewend bent als het cachegeheugen vervalt.)
  • Paginanavigatie voor rapporten met meerdere pagina's verschijnt onderaan het rapport.
  • Kijkers kunnen klikken op een link aan de onderkant van het rapport om het te bekijken in Looker Studio.
  • Ingesloten rapporten bevatten altijd het watermerk van Looker Studio en de optie Volledig scherm. U kunt deze niet verwijderen.

Insluiten via HTML-iframe

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Bewerk het rapport dat u wilt insluiten.
  3. Het rapport delen:
    • Voor een openbaar rapport deelt u de link met gebruik van de optie 'Openbaar op internet' of 'Iedereen met de link mag weergeven'.
    • Voor een privérapport geeft u een of meer gebruikers of Google-groepen op.
    • Google Workspace-gebruikers: als u het rapport wilt beperken tot gebruikers in uw domein, schakelt u 'Link delen' in en selecteert u 'Iedereen met de link binnen [domein] kan dit bekijken'.
  4. Selecteer Bestand > Rapport insluiten of klik rechtsboven op Insluiten.
  5. Klik op Insluiten inschakelen. Er wordt een dialoogvenster weergegeven:Dialoogvenster 'Insluiten inschakelen'
    Als u een specifieke pagina van uw rapport wilt insluiten, navigeert u naar die pagina voordat u de link voor het insluiten genereert.
  6. Zorg ervoor dat de optie Code insluiten is geselecteerd. De iframe-code verschijnt in het onderstaande tekstvak.
  7. (Optioneel) Pas de grootte van het iframe aan met behulp van de breedte- en hoogtebedieningselementen.
  8. Klik op NAAR KLEMBORD KOPIËREN.
    U moet de link gebruiken die door dit dialoogvenster wordt gegenereerd. U kunt een rapport niet insluiten met behulp van de deelbare standaardlink.
  9. Bewerk de HTML-bron van de pagina waarop u het rapport wilt insluiten. Plak de iframe-code op de plaats waar u het rapport wilt weergeven.

Insluiten in het nieuwe Google Sites

U kunt een Looker Studio-rapport insluiten in Google Sites met de optie URL insluiten:

1. Voer stap 1 tot en met 5 hierboven uit.
  2. Selecteer URL insluiten.
  3. Klik op NAAR KLEMBORD KOPIËREN.
  4. Bewerk uw Google Site.
  5. Klik rechtsboven op URL insluiten.
  6. Plak de URL in het dialoogvenster Insluiten vanaf internet.
  7. Klik op INVOEGEN.

Meer informatie over het nieuwe Google Sites.

Insluiten met oEmbed

oEmbed is een indeling die een ingesloten weergave mogelijk maakt van een URL op sites van derden. Veel populaire socialmedia-platforms, zoals Reddit en Medium, gebruiken oEmbed. Het is eenvoudig om een Looker Studio-rapport in te sluiten op deze sites.

U kunt een Looker Studio-rapport insluiten met behulp van oEmbed via de optie URL insluiten:

1. Voer stap 1 tot en met 5 hierboven uit.
  2. Selecteer URL insluiten.
  3. Klik op NAAR KLEMBORD KOPIËREN.
  4. Plak de URL die u zojuist als insluitings-URL heeft gekopieerd, op de doelsite.
Embed.ly is een populaire insluitingsservice die de oEmbed-indeling gebruikt. U kunt Looker Studio-rapporten delen op de platforms van alle Embed.ly-klanten.

Insluiten uitzetten

Weergave van een ingesloten rapport stopzetten:

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer Bestand > Rapport insluiten of klik rechtsboven op Insluiten.
  3. Vink Insluiten aanzetten uit.

U kunt het rapport nog steeds in Looker Studio bekijken, maar het wordt niet meer getoond op ingesloten sites.

Standaard vindt u de navigatie voor rapporten met meerdere pagina's onderaan het ingesloten rapport. Zo zet u aangepaste paginanavigatie aan:

1. Bewerk uw ingesloten rapport.
  2. Selecteer Bestand > Rapport insluiten.
  3. Zet Rapportnavigatie tonen als ingesloten aan.

Meer informatie over paginanavigatie

Beperkingen van insluiten

Bladwijzerlinks kunnen niet worden gebruikt met ingesloten rapporten. Als u een aangepaste weergave van de gegevens nodig heeft, gebruikt u filtereigenschappen en perioden voor bewerkers die op het rapport zijn toegepast.