Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Segmenten beheren

Bekijk meer informatie over het weergeven, herstellen, synchroniseren en verwijderen van segmenten.

U kunt via het menu Bronnen > Segmenten een lijst weergeven met alle segmenten die zijn toegevoegd aan uw rapport. U kunt deze lijst ook weergeven door een component met een toegevoegd segment te selecteren en vervolgens naast de segmentnaam op "View" icon te klikken.

U kunt met de segmentlijst het volgende doen:

• Informatie over elk segment in het rapport bekijken
  • De segmentdefinitie in Google Analytics bewerken
  • Problemen met segmenten oplossen die zijn overgedragen aan een andere eigenaar
  • Segmentsynchronisatie aan- en uitzetten
  • Segmenten verwijderen uit het rapport
In dit artikel vindt u het volgende:

Een segment bewerken

Klik op Icoon Bewerken SEGMENT BEWERKEN om de segmentdefinitie in Google Analytics te bewerken.

Alleen de eigenaar van het segment krijgt de link voor bewerken te zien.

Problemen met een segment oplossen

Als de eigenaar van een segment geen toegang meer heeft tot het segment, wordt dit segment niet meer gesynchroniseerd met Google Analytics. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de eigenaar wordt verwijderd uit de Analytics-weergave waarin het segment is gedefinieerd. Dit kan ook gebeuren wanneer u een component kopieert naar een nieuw rapport waaraan dat segment nog niet is toegevoegd. U kunt dit probleem oplossen met de functie voor bronbeheer.

Segmenten met toegangs- of synchronisatieproblemen worden in het deelvenster Eigenschappen gemarkeerd met een waarschuwingsicoon. Klik op "Warning" icon om de lijst met segmenten weer te geven en klik voor de beschadigde segmenten daarna op de link DIT PROBLEEM OPLOSSEN. Hiermee wordt u de nieuwe eigenaar van het segment en kunt u de synchronisatie met Google Analytics opnieuw starten.

U kunt alleen problemen oplossen voor segmenten die voor u toegankelijk zijn in Analytics.

Synchronisatie aan- en uitzetten

Looker Studio zorgt er standaard voor dat uw segmenten worden gesynchroniseerd met uw Google Analytics-weergave. Gebruik het selectievakje Synchroniseren met Google Analytics om de synchronisatie van dat segment aan en uit te zetten.

Meer informatie over het synchroniseren van segmenten

Een segment verwijderen uit een rapport

Zo verwijdert u een segment volledig uit een rapport:

1. Bewerk het rapport.
  2. Selecteer het menu Bronnen > Segmenten.
  3. Zoek het segment in de lijst en klik op "Remove" icon Verwijderen.

Als u een segment op deze manier verwijdert, wordt het segment verwijderd uit de lijst met toegevoegde segmenten en voorkomt u dat andere bewerkers dat segment in het rapport kunnen gebruiken.