Data Studio heet nu Looker Studio. Looker Studio is nog steeds kosteloos, met dezelfde functies die u al kent. Looker Studio Pro biedt verbeterd componentbeheer voor bedrijven, nieuwe samenwerkingsmogelijkheden voor teams en toegang tot technische support. Meer informatie

Koppelen aan Firebase (via BigQuery)

Koppel Looker Studio aan Firebase Analytics.

Firebase is het platform van Google voor de analyse van mobiele apps. Met Firebase kunt u gebruikers, gegevens en analyses delen op verschillende platformen. Dit betekent dat uw gebruikers steeds dezelfde ervaring hebben, welk apparaat ze ook gebruiken, en dat u prestaties op één plek kunt beheren.

Meer informatie over Firebase

Met Looker Studio kunt u uw onbewerkte Firebase Analytics-gegevens verwerken tot informatieve, 100% aanpasbare rapporten die eenvoudig lees- en deelbaar zijn. Looker Studio maakt daarvoor gebruik van de BigQuery-connector. Als u uw Firebase-app koppelt aan BigQuery, kunt u uw BigQuery-dataset prachtig visualiseren in Looker Studio.

Koppelen aan Firebase via BigQuery

Looker Studio biedt 2 voorbeeldrapporten. Ze zijn gebaseerd op een uitgebreide reeks statistieken en dimensies die beschikbaar zijn in uw BigQuery-schema. Meer informatie vindt u in dit artikel in het Helpcentrum van Firebase

Als u BigQuery-gegevensbronnen in Looker Studio wilt maken, bekijkt u het artikel BigQuery-connector.