Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan Google Cloud SQL voor MySQL

Koppel Looker Studio aan Google Cloud SQL-databases.

Cloud SQL voor MySQL is een volledig beheerde databaseservice waarmee u uw relationele MySQL-databases eenvoudig kunt instellen, onderhouden en beheren op Cloud Platform. Met de Cloud SQL voor MySQL-connector heeft u toegang tot gegevens uit Cloud SQL voor MySQL-databases binnen Looker Studio.

In dit artikel:

Ondersteunde versies

De Cloud SQL voor MySQL-connector is getest op de volgende MySQL-versies:

• 5.6
  • 5.7
  • 8.0

Als u problemen ondervindt met een ondersteunde versie, kunt u ons dit laten weten via de Help-community van Looker Studio. U kunt hier functieverzoeken toevoegen en erop stemmen.

Koppelen aan Cloud SQL voor MySQL

Een Looker Studio-gegevensbron kan worden gekoppeld aan één Cloud SQL voor MySQL-databasetabel of aan een aangepaste query die u opgeeft.

Koppelen

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Cloud SQL voor MySQL-connector.
  4. Geef Looker Studio toegang tot uw gegevens als hierom wordt gevraagd.
  5. Stel de verbinding met uw database in:

Maak verbinding met een hostnaam of IP-adres.

1. Selecteer BASIC aan de linkerkant.
    2. Geef de koppelingsgegevens op:
      1. Naam instantiekoppeling (kijk hieronder voor meer informatie over het vermelden van uw instantieverbindingen).
      2. Database
      3. Gebruikersnaam
      4. Wachtwoord

Maak verbinding met een JDBC-URL

1. Selecteer links de optie JDBC-URL.
    2. Geef de koppelingsgegevens op:
      1. JDBC-URL

Voorbeeld

jdbc:google:mysql://<naam instantiekoppeling>/<database>

2. Gebruikersnaam
      3. Wachtwoord
    Als u een JDBC-hostnaam gebruikt, kunt u ervoor zorgen dat deze toegankelijk is voor openbare tools voor DNS-lookup zoals Whois.
    Opmerking: Looker Studio kan geen verbinding maken met localhost. U moet een openbare hostnaam of een openbaar IP-adres gebruiken.
  6. Klik op VERIFIËREN.
  7. Selecteer een tabel in de lijst of geef een aangepaste query op.

Selecteer de optie AANGEPASTE QUERY om een SQL-query in te voeren in plaats van een koppeling te maken met één tabel. Looker Studio gebruikt deze aangepaste SQL als een 'inner select'-instructie voor elke gemaakte query voor de database.

Aangepaste SQL-query's mogen slechts één instructie hebben.

De onderstaande query werkt bijvoorbeeld niet omdat die meerdere SQL-instructies heeft:

DECLARE cost_per_tb_in_dollar FLOAT64 DEFAULT 4.2;

SELECT total_bytes_billed / (1024 * 1024))* cost_per_tb_in_dollar)/(1024*1024))) FROM billing-table;

Dat geldt ook als u vanuit BigQuery verkent: uw set queryresultaten kan maar op één instructie zijn gebaseerd.

Opmerking: Er kan na 3 tot 5 minuten een time-out optreden voor query's in Looker Studio. Als er een time-out optreedt voor uw aangepaste query's, gebruikt u deze manieren om het probleem op te lossen:
    • Vereenvoudig de query zodat de uitvoering sneller verloopt.
    • Voer de query uit in uw database en sla de resultaten op in een aparte tabel. Maak dan verbinding met die tabel in uw gegevensbron.
  8. Klik op VERBINDEN.

Even later wordt de lijstpagina met gegevensbronvelden weergegeven. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN of VERKENNEN om uw gegevens te visualiseren.

Opmerkingen

De naam van de instantiekoppeling zoeken

Aan de naam van de instantiekoppeling kunt u uw instantie herkennen op Google Cloud. U kunt de naam ophalen via de Cloud-console of via de opdrachtregel.

De console gebruiken

1. Ga naar https://console.cloud.google.com/sql/instances
  2. Klik op de instantie-ID waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Aan de linkerkant ziet u de naam van de verbinding in het gedeelte Verbinding maken met deze instantie.

De opdrachtregel gebruiken

Gebruik de volgende opdracht om de naam van de verbinding te vinden via de opdrachtregelinterface van Cloud:

gcloud sql instances describe [INSTANCE_NAME] | grep connectionName

Rechten

U moet in het Cloud SQL voor MySQL-project ten minste over het recht cloudsql.client beschikken om de koppeling tot stand te kunnen brengen. Als u dat recht niet heeft (of niet kunt krijgen), kunt u de MySQL-connector gebruiken.

Netwerkverbinding

De Cloud SQL voor MySQL-connector ondersteunt koppelingen met Cloud SQL voor MySQL-instanties via openbare IP-connectiviteit en privé-IP-connectiviteit.

Stel de openbare IP-connectiviteit of privé-IP-connectiviteit in voor uw Cloud SQL voor MySQL-instantie voordat u de Cloud SQL voor MySQL-connector gebruikt.

Als u Looker Studio toegang wilt geven tot gegevens in Cloud SQL en query's wilt uitvoeren op deze gegevens via een privéverbinding, selecteert u de optie Privépad voor Google Cloud-services in uw instellingen van Cloud SQL voor MySQL-instanties. Meer informatie

Gegevenstypen

Looker Studio wijst de systeemeigen gegevenstypen van uw database toe aan een uniforme reeks gegevenstypen. Als Looker Studio in uw tabel of query een kolom van een niet-ondersteund type tegenkomt, wordt er voor die kolom geen veld gemaakt.

Opmerking: Looker Studio biedt geen ondersteuning voor MySQL-extensies voor ruimtelijke gegevens.

Limieten van de Cloud SQL voor MySQL-connector

• Met deze connector kunt u query's uitvoeren voor maximaal 150.000 rijen per query. Als u deze limiet overschrijdt, worden de gegevens afgekapt.
  • Kolomkoppen (veldnamen) mogen alleen ASCII-tekens bevatten. Niet-ASCII-tekens worden niet ondersteund.