Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan YouTube Analytics

Looker Studio koppelen aan YouTube Analytics-gegevens.

YouTube wordt door miljarden mensen gebruikt om originele videocontent te ontdekken, te bekijken en te delen.

Iedereen met een Google-account kan video's uploaden naar een YouTube-kanaal. Met de YouTube Analytics-connector kunt u via Looker Studio rapporten maken met analysegegevens over de YouTube-kanalen waarvan u de eigenaar bent.

In dit artikel:

Koppelen aan YouTube Analytics

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de YouTube Analytics-connector.
  4. Als u wordt gevraagd Looker Studio toegang tot uw account te verlenen, klikt u op AUTORISEREN.
    U kunt op elk moment uw toestemming intrekken.
  5. Selecteer een koppelingsoptie (hieronder beschreven) en geef uw koppelingsinformatie op.
  6. Klik rechtsboven op KOPPELEN.
    1. Het deelvenster met gegevensbronvelden wordt weergegeven.
    2. De gegevensbron is nu aan uw dataset gekoppeld.

Koppelingsopties

Wanneer u een YouTube Analytics-gegevensbron maakt, kunt u deze op de volgende manieren koppelen aan de gegevens van uw YouTube-kanaal:

Alle

De optie Alle biedt een overzicht van alle accounts en kanalen waartoe u toegang heeft.

Mijn kanaal

De optie 'Mijn kanaal' biedt een overzicht van de kanalen die zijn gekoppeld aan uw huidige Google-account.

Contenteigenaren

Als u het systeem voor Content ID-overeenkomsten van YouTube gebruikt, wordt u als YouTube-contenteigenaar beschouwd. U kunt meerdere kanalen beheren en andere gebruikers namens u toegang verlenen tot dit kanaal. De optie Contenteigenaren biedt een overzicht van alle contenteigenaarsaccounts waartoe u toegang heeft. Door een van de accounts te selecteren, wordt een lijst van uw kanalen weergegeven.

Google+ pagina's

Met de optie Google+ pagina's kunt u toegang tot kanaalgegevens krijgen via een bijbehorende Google+ pagina. (Een YouTube-kanaal dat is gekoppeld aan een Google+ pagina, kan worden gedeeld met verschillende accounts. Google+ is daarom een handige tool voor videobeheer in teamverband.)

Geavanceerd

Gebruik de optie Geavanceerd om rechtstreeks een kanaal- contenteigenaar-ID op te geven.

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.

Opmerkingen

Bij de opties Contenteigenaren en Google+ pagina's worden slechts 50 kanalen weergegeven. Gebruik de optie Geavanceerd om toegang te krijgen tot andere kanalen.

Wilt u deze gegevensbron gebruiken met verschillende accounts? In dat geval voegt u een gegevensbedieningselement toe.

Met een gegevensbedieningselement kunnen rapportkijkers het account selecteren dat de gegevens levert die ze in een rapport willen zien. Hierdoor hoeft u geen afzonderlijke rapporten en gegevensbronnen voor uw verschillende accounts te maken. Meer informatie.