Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Koppelen aan Google Ads

Koppel Looker Studio aan Google Ads-rapporten.

Met Google Ads kunt u potentiële klanten bereiken met online advertenties. Via de Google Ads-connector van Looker Studio hebben Google Ads-adverteerders vanuit Looker Studio toegang tot prestatierapportgegevens.

In dit artikel:

Koppelen aan Google Ads

Een Looker Studio-gegevensbron kan worden gekoppeld aan elk Google Ads-account waartoe u toegang heeft. Google Ads-gebruikers met een manageraccount (Mijn Klantencentrum-account) kunnen een koppeling maken met en rapporteren over maximaal 50 subaccounts per gegevensbron.

Een afzonderlijk account selecteren

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik linksboven op de homepage van Looker Studio op Het icoon Maken. Maken en selecteer Gegevensbron.
  3. Selecteer de Google Ads-connector.
  4. Als u de vraag krijgt om Looker Studio toegang tot uw account te verlenen, klikt u op AUTORISEREN.
    U kunt op elk gewenst moment uw toestemming intrekken.
  5. Klik op ALLE ACCOUNTS.
  6. Selecteer een account. U kunt op account-ID of op naam zoeken.
  7. Selecteer Algemene accountvelden.

Door Algemene accountvelden te selecteren, worden alle Google Ads-velden in 1 lijst gecombineerd voor een geselecteerd klantaccount. Hiermee kunt u de dimensies en statistieken uit al uw Google Ads-rapporten combineren in uw Looker Studio-rapporten.
  8. Klik rechtsboven op KOPPELEN.
    1. Het deelvenster met gegevensbronvelden verschijnt.
    2. De gegevensbron is nu aan uw dataset gekoppeld.

Manageraccounts (Mijn Klantencentrum-accounts) selecteren

Als u toegang heeft tot een Google Ads-manageraccount, kunt u in het deelvenster Accounts de optie MANAGERACCOUNTS selecteren. Selecteer het account en de subaccounts die u in deze gegevensbron wilt opnemen. U kunt maximaal 50 subaccounts selecteren.

Gebruik het dropdownmenu voor de valuta aan de rechterkant om uw accounts op valutatype te filteren.

Als u Alle valuta's selecteert en accounts kiest die verschillende valuta's gebruiken, rekent Looker Studio alle opbrengstgerelateerde velden om naar de valuta van het manageraccount (Mijn Klantencentrum-account) op het hoogste niveau. Lees het artikel Hoe kostengegevens worden omgerekend van andere lokale valuta's voor meer informatie over valutaconversie.

De gegevensbron instellen

In het deelvenster met gegevensbronvelden stelt u de gegevensbron in door de namen van de velden te wijzigen, beschrijvingen en berekende velden toe te voegen, en gegevenstypen en aggregaties te wijzigen. Meer informatie over werken met gegevensbronvelden

Bepalen voor wie de gegevens zichtbaar zijn

Bovenaan het deelvenster Velden kunt u de inloggegevens voor de gegevensbron wijzigen. Inloggegevens bepalen wie de gegevens van deze gegevensbron kan bekijken.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE EIGENAAR kunnen andere mensen rapporten bekijken of maken waarvoor gebruik is gemaakt van deze gegevens, zonder dat ze zelf toegang tot de dataset hebben.

Met de optie INLOGGEGEVENS VAN DE KIJKER moet iedere gebruiker van de gegevensbron zijn of haar eigen inloggegevens invoeren om toegang tot de dataset te krijgen.

Meer informatie over inloggegevens voor gegevensbronnen

Een nieuw rapport vanuit de gegevensbron maken

1. Klik rechtsboven op RAPPORT MAKEN.
    1. De Rapporteditor wordt weergegeven.
  2. Klik op AAN RAPPORT TOEVOEGEN.
    1. Daarmee voegt u de gegevensbron toe aan het rapport.
    2. U kunt nu diagrammen en bedieningselementen maken die gegevens uit deze gegevensbron halen.

Bent u nog niet bekend met Looker Studio?

Doe de tutorial Een rapport maken. Of kom meer te weten over de Rapporteditor.

Wilt u deze gegevensbron gebruiken met verschillende accounts? In dat geval voegt u een gegevensbedieningselement toe.

Met een gegevensbedieningselement kunnen rapportkijkers het account selecteren dat de gegevens levert die ze in een rapport willen zien. Hierdoor hoeft u geen afzonderlijke rapporten en gegevensbronnen voor uw verschillende accounts te maken. Meer informatie.

Opmerkingen

Entiteiten met 0 vertoningen

Entiteiten zoals advertentiegroepen of campagnes die geen vertoningen realiseren, worden niet opgenomen in Google Ads-gegevensbronnen.

Rapportage voor bestanden voor advertentiemateriaal

De Google Ads-connector voor Looker Studio is afgestemd op de openbare rapportage voor Google Ads API voor bestanden voor advertentiemateriaal. Als u nauwkeurige resultaten geretourneerd wilt krijgen bij gebruik van de statistieken Klikken en/of Vertoningen in combinatie met de dimensies voor bestanden voor advertentiemateriaal, neemt u ook Advertentietype en Item-ID-dimensies op in uw diagram. Anders toont het diagram mogelijk onjuiste resultaten. In diagrammen die niet correct zijn ingesteld, staat een waarschuwing over de ongeldige combinatie van dimensies en statistieken.

Meer informatie over Google Ads