Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Connector

Het mechanisme waarmee Looker Studio toegang krijgt tot een specifiek gegevensplatform, systeem of product.

Deze componenten zijn beschikbaar om Looker Studio te koppelen aan uw gegevens:

• Met een connector koppelt u Looker Studio aan uw onderliggende gegevens. Door uw gegevens te koppelen, wordt er in Looker Studio een gegevensbron gemaakt.
  • Een gegevensbron vertegenwoordigt een bepaalde instantie van een connector, bijvoorbeeld een koppeling met een specifieke BigQuery-tabel of -zoekopdracht, een Google Analytics-property of een Google-spreadsheet. In de gegevensbron kunt u de velden en opties instellen die beschikbaar zijn via de connector waarmee de koppeling is gemaakt. Bovendien biedt de gegevensbron een meer beveiligde manier om gegevens en inzichten te delen met anderen, zonder dat deze personen rechtstreekse toegang tot de onderliggende gegevens nodig hebben.
Koppelen met uw gegevens