Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Tutorial: Diagrammen toevoegen aan uw rapport

Voeg visualisaties op basis van gegevens toe aan uw rapport.
Afbeelding van stopwatch

Gebruik diagrammen om uw gegevens te visualiseren en te ontdekken. In deze les leert u hoe u een cirkeldiagram, een staafdiagram en een geodiagram toevoegt aan het rapport.

In dit artikel gaan we ervan uit dat u de gegevensbron [Sample] Google Analytics Data gebruikt, zoals in het vorige artikel is beschreven. Als u een andere gegevensbron gebruikt, moet u mogelijk voor elk diagram de juiste dimensies en statistieken selecteren.
In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een diagram toevoegen

Een diagram toevoegen aan de huidige pagina:

1. Bewerk uw rapport.
  2. Navigeer naar de pagina waar het diagram komt.
  3. Klik in de werkbalk op Een diagram toevoegen.
  4. Selecteer het diagram dat u wilt toevoegen.
  5. Klik op het canvas om het diagram toe te voegen aan het rapport.
  6. Selecteer een of meer diagrammen om ze naar wens te verplaatsen of het formaat aan te passen.

A user selects a stacked bar chart and a donut chart from the Add a Chart menu, then resizes them together on a report canvas.

1 Een cirkeldiagram toevoegen

school-icoon In een cirkeldiagram kunt u een algemene vergelijking maken met een beperkt aantal statistieken of variabelen.

Meer informatie over cirkeldiagrammen

Cirkeldiagram
  1. Volg de stappen in Een diagram toevoegen hierboven en voeg een cirkeldiagram toe aan het rapport.
  2. Selecteer rechts in het deelvenster Eigenschappen het tabblad INSTELLEN.
  3. Klik op de dimensiechip Bron om de dimensiekiezer weer te geven.
  4. Selecteer de dimensie Gebruikerstype.
  5. Selecteer het tabblad Stijl.
  6. Gebruik de donutschuifregelaar om de dichte vorm te wijzigen in een ringvorm. Pas de dikte aan tot het diagram de vorm heeft van deze heerlijke zoetigheid. Donutschuifregelaar
  7. Met de eigenschap Legenda kunt u labels van de statistieken onder het cirkeldiagram plaatsen: Labelpositie

Gebruik het zoekvak van de dimensiekiezer als u snel dimensies en statistieken wilt zoeken: Zoekpictogram

2 Een staafdiagram toevoegen

school-icoon Staafdiagrammen zijn erg handig als u duidelijk de verschillen tussen meerdere variabelen wilt weergeven.

Meer informatie over staafdiagrammen

Voorbeeld van staafdiagram
  1. Volg de stappen in Een diagram toevoegen hierboven en voeg een staafdiagram toe aan het rapport.
  2. Selecteer rechts in het deelvenster Eigenschappen het tabblad INSTELLEN.
  3. Klik op de dimensie Bron om de dimensiekiezer weer te geven en wijzig de dimensie daarna in Browser.
  4. Klik op de pijl-terug: Pictogram van terug-pijl
  5. Klik op de statistiek Sessies en wijzig deze in Gebruikers.
  6. Selecteer het tabblad Stijl.
  7. Wijzig de stand in horizontaal: pictogram van horizontale stand
  8. Scroll naar de onderkant van het tabblad Stijl.
  9. Stel de randkleur in op grijs: Randkleur-icoon

3 Een Google-kaart toevoegen

school-icoon Met een Google-kaart kunt u de spreiding van sessies (of andere statistieken) over de wereld weergeven.

Voor Google Analytics-gegevens selecteert Looker Studio automatisch de geografische dimensie. Als u een andere gegevensbron gebruikt, moet u erop letten dat deze een geldige geografische dimensie bevat.

Meer informatie over Google-kaarten

Voorbeeld van geografische kaart
  1. Volg de stappen in Een diagram toevoegen hierboven en voeg een Google-kaart toe aan het rapport. Kies de stijl van de ballonkaart.
  2. Selecteer rechts in het deelvenster Eigenschappen het tabblad INSTELLEN.
  3. Klik op het standaardveld Locatie en vervang dit door de dimensie Plaats.
  4. Voeg statistieken toe voor de ballonkleur en de ballongrootte. Selecteer bijvoorbeeld Sessies voor Grootte en Gemiddelde tijd op pagina voor Kleur.
  5. Selecteer het tabblad Stijl.
  6. Gebruik de schuifregelaars om de achtergrondgegevens aan te passen, zoals wegen, herkenningspunten en labels.
  7. Selecteer in het gedeelte Kleuren de kleuren voor de verschillende statistische waarden.
  8. In het gedeelte Kaartbedieningselementen kunt u de kaartbedieningselementen aan- of uitzetten die uw kijkers mogen gebruiken.
  9. Geef het rapport weer.
    1. Draai, zoom en scroll. U kunt zelfs Street View gebruiken.

Volgende stap

Gefeliciteerd. U heeft uw eerste Looker Studio-rapport gemaakt.

Als u wilt, kunt u nog meer aanpassen: titels toevoegen, kleuren en stijlen wijzigen, en meer visualisaties toevoegen. Als u wilt verdergaan, staat de volgende les voor u klaar.

Uw rapport bekijken en delen

Diagramreferenties