Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Periodekiezer

Maak rapporten met flexibele perioden.

De periodekiezer is een aanpasbare kalenderwidget waarmee u de periode voor een rapport kunt aanpassen zonder de configuratie te bewerken. Zo kunt u kijkers de datums laten selecteren waarin zij geïnteresseerd zijn.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een periodekiezer toevoegen aan een rapport

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer Icoon voor beheer. Bedieningselement toevoegen in de werkbalk.
  3. Selecteer de Icoon voor periodekiezer in de vorm van een kalender. Periodekiezer en plaats deze vervolgens op een geschikte locatie.
  4. Stel in het deelvenster Eigenschappen van periode aan de rechterkant de standaardperiode in of laat deze staan op Automatische periode.
  5. Gebruik de opties op het tabblad STIJL om het uiterlijk van het bedieningselement in het rapport te wijzigen.

Hoe periodekiezers werken

Met de periodekiezer kunt u de datums selecteren waarvan u wilt dat ze in het rapport worden weergegeven. U kunt een aangepaste periode instellen door een start- en einddatum te kiezen, of u kunt kiezen uit een lijst met vooraf gedefinieerde perioden, zoals Gisteren, Afgelopen 7 dagen (inclusief vandaag), Afgelopen kwartaal, Dit jaar tot vandaag, enzovoort.

Standaardperiode

Als u voor het eerst een periodekiezer aan uw rapport toevoegt, wordt de standaardperiode uit de gegevensbron gebruikt (die op haar beurt weer afhankelijk is van de connector die door die gegevensbron wordt gebruikt). De Google Analytics-connector staat bijvoorbeeld standaard ingesteld op Afgelopen 28 dagen, terwijl de Google Spreadsheets-connector standaard alle gegevens in het blad aanlevert. U kunt deze standaardinstelling overschrijven door de instelling Standaardperiode voor het bedieningselement te wijzigen.

Meer informatie over perioden instellen vindt u hier.

Periodekiezers en gegevensbronnen

Ten minste een van de gegevensbronnen die aan het rapport zijn gekoppeld, moet een datumdimensie bevatten om een periodekiezer aan een rapport te kunnen toevoegen. Periodekiezers hebben alleen invloed op diagrammen die zijn gekoppeld aan gegevensbronnen met een datumdimensie.

Bereik van periodekiezer

Een periodekiezer geldt voor alle diagrammen op de pagina. U kunt het bereik van een periodekiezer beperken door een van de volgende handelingen uit te voeren:

1) Als u een periode-eigenschap instelt voor een afzonderlijk diagram, wordt instelling van de periodekiezer overschreven.

2) Als u een periodekiezer groepeert met een diagram, is de periodekiezer alleen van toepassing op dat diagram. De periodekiezer geldt niet voor niet-gegroepeerde diagrammen.