Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Manieren om uw rapporten te delen

Deel het verhaal van uw gegevens met uw organisatie, klanten of de wereld.

In dit artikel vindt u een overzicht van de manieren waarop u uw rapporten kunt delen.

Voordat u een rapport of gegevensbron deelt, kan het handig zijn om meer inzicht te krijgen in inloggegevens voor gegevensbronnen.

In dit artikel vindt u meer informatie over hoe u gegevensbronnen deelt.

In dit artikel:

Delen

Als u een item wilt delen, opent u het gewenste item.

Klik dan op het menu Delen om toegang te krijgen tot de deelopties.

Menu Delen

Mensen uitnodigen als kijker of om samen te werken Deelicoon

Voor elk rapport kunt u specifieke mensen of Google-groepen uitnodigen om het rapport te bekijken of te bewerken. Als u een rapport deelt, deelt u alle pagina's van het rapport.

U kunt ook breder delen door Link delen aan te zetten voor een rapport. Op die manier kan iedereen in uw organisatie of op internet het rapport bekijken, zelfs als ze geen Google-account hebben.

Voor elke gegevensbron kunt u specifieke mensen of Google-groepen uitnodigen om de gegevensbron te bekijken of te bewerken.

Er is altijd een Google-account vereist om rapporten en gegevensbronnen te bewerken.

Meer informatie over mensen uitnodigen en links delen

Bezorging plannen Icoon voor geplande levering van rapporten

Stel een bezorgschema in om regelmatig een pdf van uw Looker Studio-rapport naar uzelf en stakeholders te sturen. Meer informatie over e-mailbezorging

Downloaden als pdf Downloaden

Sla een momentopname op van uw rapport door het als pdf te downloaden. U kunt het bestand vervolgens offline delen via e-mail, afdrukken, archiveren op schijf of iets anders doen dat met een pdf-bestand mogelijk is. Meer informatie over downloaden als pdf

U kunt een korte URL naar een Looker Studio-rapport maken om te delen, te gebruiken op webpagina's of iets anders mee te doen wat met links mogelijk is. De link kan de huidige instellingen van het rapport bevatten, zoals filters en perioden. Meer informatie over hoe u een rapportlink maakt

Een link naar een persoonlijk rapport maken

Via een link naar een persoonlijk rapport wordt een kopie van uw rapport gemaakt die alleen toegankelijk is voor de persoon die de link opent. Wijzigingen in het oorspronkelijke of privérapport hebben geen invloed op het andere rapport. Meer informatie over persoonlijke rapportlinks

Een rapport insluiten in een andere site Insluiten

Als u uw rapporten insluit, kunt u de verhalen die uw gegevens vertellen, integreren in een bredere context. U kunt rapporten insluiten in Google Sites of in een website waarvoor iframe actief is. U kunt uw rapporten ook toevoegen aan social-mediaplatforms die oEmbed ondersteunen, zoals Reddit en Medium. Meer informatie over insluiten

Rapporten delen op social media

U kunt Looker Studio-rapporten delen op socialmedia-platforms zoals X, LinkedIn, Facebook of Slack, of via chat-apps zoals Hangouts en iMessage. Zorg dat anderen het rapport kunnen bekijken en kopieer de rapportlink naar de app. Meer informatie over delen op social media