Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Looker Studio Pro-abonnementen beheren

Meer informatie over hoe u een bestaand Looker Studio Pro-abonnement beheert

Voordat u begint

U kunt de stappen in dit artikel alleen uitvoeren als u de rol Eigenaar heeft voor het cloud-project dat aan uw Looker Studio Pro-abonnement is gekoppeld of als u een Workspace Services-beheerder bent.

Heeft u nog geen abonnement?

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Een Pro-abonnement bewerken

Volg deze stappen als u uw Looker Studio Pro-abonnement wilt bewerken:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Pro-abonnement.
  3. Zoek het Google Cloud-project dat aan uw Looker Studio Pro-abonnement is gekoppeld en klik op Abonnement beheren Deelicoon.
  4. Voeg gebruikers of groepen toe of verwijder ze.
  5. Klik op Volgende.
  6. Gebruik zo nodig het invoervak om het aantal licenties aan te passen dat nodig is voor het aantal Pro-abonnees.
  7. Klik op Volgende.
  8. Controleer en bevestig uw nieuwe abonnementsinstellingen.

In de volgende gedeelten vindt u meer informatie over hoe u gebruikers en licenties toevoegt en verwijdert.

Gebruikers toevoegen aan het abonnement

Als u individuele gebruikers wilt toevoegen, voert u hun e-mailadres in. Als u een team wilt toevoegen, voert u de alias van een Google-groep in. Als u gebruikers toevoegt aan een Pro-abonnement, kan het nodig zijn om extra licenties te kopen voor die gebruikers, tenzij er ongebruikte licenties beschikbaar zijn.

Opmerking: U kunt alleen licenties toewijzen aan gebruikers binnen uw organisatie. Het is niet mogelijk om gebruikers van buiten uw organisatie op te nemen in het abonnement. Externe gebruikers in een Google-groep zijn uitgesloten van het abonnement.

Als een gebruiker lid is van meerdere Google-groepen binnen een abonnement, wordt een licentie slechts één keer bij u in rekening gebracht voor die gebruiker. Als een individuele gebruiker echter bij meerdere abonnementen hoort, wordt een licentie in rekening gebracht voor elk abonnement van die gebruiker.

Gebruikers verwijderen uit het abonnement

Als u een gebruiker of groep wilt verwijderen, klikt u voor die gebruiker of groep op Verwijderen Gebruiker verwijderen.

Wat gebeurt er als gebruikers uit een Pro-abonnement worden verwijderd?

Als een gebruiker uit een Looker Studio Pro-abonnement wordt verwijderd, heeft dit onmiddellijk deze gevolgen:

• De verwijderde gebruiker heeft geen toegang meer tot Pro-functies. Die kan nog steeds de kosteloze versie van Looker Studio gebruiken als uw organisatie dit toestaat.
  • Alle content die de verwijderde gebruiker in het Pro-project heeft gemaakt, wordt verplaatst naar de locatie Eigendom van mij van die gebruiker.

Pro-licenties toevoegen of verwijderen

Als u meer gebruikers heeft toegevoegd aan dit abonnement, wordt het minimumaantal licenties getoond dat nodig is voor het aantal Pro-gebruikers in het abonnement.

Als u enkele gebruikers heeft verwijderd, kunt u het aantal licenties in het abonnement verminderen via het invoervak. U kunt ook het aantal licenties ongewijzigd laten om de licenties voor toekomstige abonnees te gebruiken.

Elke gebruiker van Looker Studio Pro moet een Pro-licentie hebben. U wordt gefactureerd voor het aantal Pro-licenties in het abonnement, zelfs als de licentie op dit moment niet in gebruik is.​​​​​

Als u nieuwe licenties heeft gekocht, worden voor deze licenties pro rata kosten in rekening gebracht tot de volgende betaalcyclus.

Automatisch licenties toewijzen aan nieuwe gebruikers in Pro-groepen

Als de optie Licenties automatisch toewijzen is geselecteerd, wijst Looker Studio Pro automatisch beschikbare licenties toe aan nieuwe gebruikers die lid worden van Google-groepen of die aan het abonnement worden toegevoegd. De licentie wordt toegewezen als de gebruiker de Looker Studio-app opent of gebruikt. Licenties worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.