Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Over team workspaces

Werk samen met uw team en beheer op schaal de rechten voor het delen van toegang.

Looker Studio Pro-functie

De functies die we in dit artikel beschrijven, zijn beschikbaar voor Looker Studio Pro-gebruikers.

Looker Studio Pro downloaden

Een team workspace is een gedeelde locatie voor samenwerking binnen het team. Met team workspaces delen en beheren Looker Studio Pro-gebruikers op schaal de toegang tot Looker Studio-items.

Een team workspace kan worden gedeeld met individuele gebruikers of met Google Groepen-gebruikers. Als u een team workspace wilt delen, voegt u leden toe en wijst u ze rollen toe. Leden van een team workspace hebben automatisch toegang tot de content in die team workspace.

Team workspaces zijn ook nuttig in deze situaties:

• U kunt team workspaces en mappen in team workspaces gebruiken om een groep nieuwe werknemers in te werken door ze allemaal tegelijk toegang tot uw teamcontent te geven in plaats van afzonderlijk.
  • Gebruik team workspaces om de toegang tot omgevingen als prod en pre-prod te beheren. Zo zorgt u dat de juiste teams gedetailleerde toegangs- en deelrechten hebben.

Toegang tot team workspaces

U heeft het volgende nodig om team workspaces te gebruiken:

Nadat uw organisatie Looker Studio Pro heeft gekocht en een Google Cloud-project heeft gekoppeld, heeft u toegang tot bestaande team workspaces via het linkernavigatiemenu. Bekijk het artikel Team workspaces maken, bewerken en verwijderen voor instructies om een nieuwe team workspace te maken in een project waar u bij hoort.

Zo krijgt u toegang tot een bestaande team workspace:

1. Log in bij Looker Studio.
  2. Vouw in het linkernavigatiemenu de vermelding voor uw project uit of klik op de projectnaam om de contentlijst te openen.
  3. Kies in de lijst de bestaande team workspace die u wilt openen.

Navigatie links in Looker Studio met een Pro-project genaamd My project, een gemarkeerde team workspace met de naam A workspace en een sandbox. Owned by me is ook beschikbaar.

U kunt ook items in mappen en submappen in team workspaces ordenen en beheren. Bekijk de pagina Items met mappen in team workspaces ordenen voor meer informatie over mappen in team workspaces.

Het verschil tussen een sandbox en een team workspace

In Looker Studio omvat Eigendom van mij items die u maakt of waarvan u de eigenaar bent. Als Looker Studio Pro-abonnee kan de beheerder van uw organisatie de toegang tot Eigendom van mij uitzetten. Content maakt u in uw Sandbox of in een team workspace.

Een sandbox is een locatie die u gebruikt om persoonlijke content te ontwikkelen met onder andere Looker Studio Pro-functies. Een sandbox bevat items die u heeft gemaakt of die zijn overgedragen aan uw eigendom.

Content in uw sandbox is niet zichtbaar voor andere gebruikers, tenzij u die deelt of verplaatst naar een team workspace. Organisatiebeheerders en projecteigenaren zien de content in uw sandbox wel.

Als u een item maakt in of een item toevoegt aan een team workspace, kunnen alle leden van die team workspace dat item bekijken en bewerken. Als een lid van een team workspace uw organisatie verlaat, hebben de resterende leden nog steeds toegang tot items die het voormalige lid aan die werkruimte heeft toegevoegd.

Rollen voor team workspace

In een sandbox, in Eigendom van mij of Gedeeld met mij gelden 4 basisrollen die bepalen wat u kunt doen met de items waartoe u toegang heeft:

• Kijkers kunnen het item en de gegevens bekijken, en bedieningselementen op kijkersniveau gebruiken.
  • Planmakers kunnen het item plannen.
  • Bewerkers kunnen het item aanpassen.
  • Eigenaren hebben de complete controle over het item.

Met rollen voor team workspaces krijgt u aanvullende rechten voor alle items in een werkruimte. U wijst die rollen toe op team workspace-niveau:

• Bijdragers kunnen alle items in de werkruimte bekijken en aanpassen. Alle leden van een team workspace hebben dezelfde mogelijkheden als de rol Bijdrager.
  • Contentbeheerders kunnen leden toevoegen aan en verwijderen uit de werkruimte.
  • Beheerders hebben complete controle over de items in de werkruimte en kunnen rollen toevoegen, verwijderen en definiëren voor alle leden van de werkruimte.

Maprechten worden overgenomen van de rol van een gebruiker voor een team workspace.

Meer informatie over rollen en rechten Meer informatie over hoe u items in mappen ordent