Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een standaardproject instellen voor Looker Studio

Zorg dat uw Looker Studio Pro-gebruikers alleen Pro-content maken.
Dit artikel is bedoeld voor organisatiebeheerders.

Als organisatiebeheerder kunt u een standaardproject instellen voor content die is gemaakt door Looker Studio Pro-abonnees. Als u een standaardproject instelt, kunnen Pro-abonnees alleen content maken in hun Pro-sandbox of in een team workspace. Hun bestaande content wordt verplaatst naar hun persoonlijke sandbox-locatie onder het standaardproject. Ze hebben Eigendom van mij dan niet meer als beschikbare locatie om Looker Studio-content te maken.

Voordat u begint

U kunt de stappen in dit artikel alleen uitvoeren als u de rol Eigenaar heeft voor het cloud-project dat aan uw Looker Studio Pro-abonnement is gekoppeld of als u een Workspace Services-beheerder bent.

Een standaardproject instellen voor Pro-content

Volg deze stappen om een standaard Pro-project in te stellen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apps and then Aanvullende Google-services and then Instellingen voor Looker Studio.
  3. Selecteer de Google-groep of organisatie-eenheid waarop u deze instelling wilt toepassen.
  4. Vouw het deelvenster met instellingen voor Looker Studio Pro uit.
  5. Bewerk de instellingen voor het standaard Pro-project.
  6. Voer de ID in van het Google Cloud-project dat u als standaardlocatie voor Looker Studio Pro-content wilt gebruiken.
  7. Klik op OPSLAAN.
Opmerking: Gebruikers in uw organisatie moeten Looker Studio Pro-abonnees zijn in het project dat u selecteert. Zo niet, dan wordt de content ervan niet verplaatst en kan de gebruiker nog steeds content maken in Eigendom van mij.

Wat er gebeurt als u een standaard Pro-project instelt

Als u een standaardproject voor Looker Studio Pro-content instelt, heeft dat deze gevolgen:

• Alle Looker Studio Pro-gebruikers in de geselecteerde groep of organisatie-eenheid die tot het standaard Pro-project behoren, hebben Eigendom van mij niet meer als beschikbare locatie in de navigatie van Looker Studio Pro.
  • Alle content die voorheen eigendom was van deze gebruikers, wordt verplaatst naar hun persoonlijke sandbox-locatie onder het standaardproject.
  • Voor nieuwe gebruikers die worden toegevoegd aan het Looker Studio Pro-abonnement dat aan het standaardproject is gekoppeld, wordt de content verplaatst naar hun persoonlijke sandbox-locatie onder het standaardproject.
Opmerking: Het kan 48 uur duren voordat bestaande content van de locatie Eigendom van mij van een gebruiker naar het standaard Pro-project is verplaatst.

Het standaard Pro-project wijzigen

U kunt het standaard Pro-project op elk gewenst moment wijzigen. Bestaande content in het vorige standaard Pro-project wordt niet naar het nieuwe standaardproject verplaatst. Gebruikers kunnen hun content handmatig naar het nieuwe project verplaatsen als ze lid zijn van het Pro-abonnement van dat project.