Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Dimensiebeheeroptie

Hiermee kunt u gebruikers dimensies van rapporttegels laten wijzigen.

Met het dimensiebedieningselement kunnen rapportkijkers de dimensie voor een of meer diagrammen wijzigen zonder dat ze het rapport hoeven te bewerken. Door een dimensiebedieningselement te gebruiken, hoeft u geen afzonderlijke diagrammen en rapporten te maken om gerelateerde gegevens en verschillende detailniveaus te tonen.

In dit artikel:

Een dimensiebedieningselement toevoegen aan uw rapport

Zo voegt u een dimensiebedieningselement aan een rapport toe:

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer Icoon voor beheer. Bedieningselement toevoegen in de werkbalk.
  3. Selecteer Dimensiebedieningselement en plaats het bedieningselement in uw rapport.
  4. Stel rechts het diagram in via het deelvenster Eigenschappen.
    1. Selecteer de gegevensbron die dat dimensiebedieningselement moet gebruiken.
    2. Voeg een of meer dimensies toe waar kijkers tussen moeten kunnen wisselen.

Hoe het dimensiebedieningselement werkt

Als een kijker een dimensie in het dimensiebedieningselement selecteert, wordt de geselecteerde dimensie gebruikt in alle diagrammen binnen het bereik van het dimensiebedieningselement. De gegevens in alle betreffende diagrammen worden dan opnieuw geladen.

Als een diagram geen dimensies heeft, wordt het niet geüpdatet. Als een diagram meer dan één dimensie heeft, is het dimensiebedieningselement alleen van invloed op de 1e dimensie.

Een rapport kan meerdere dimensiebedieningselementen bevatten. Als een kijker een dimensie in een dimensiebedieningselement selecteert die niet overeenkomt met een ander dimensiebedieningselement binnen hetzelfde bereik, wordt de waarde van het andere dimensiebedieningselement gewist.

Bereik van het dimensiebedieningselement

Een dimensiebedieningselement is standaard van invloed op alle diagrammen op de huidige pagina van het rapport die de gegevensbron van het bedieningselement gebruiken.

Als u het bereik van het dimensiebedieningselement wilt beperken, groepeert u het dimensiebedieningselement met een of meer diagrammen.

Niet-gegroepeerde gegevensbedieningselementen negeren alle diagrammen die met een gegevensbedieningselement zijn gegroepeerd.

Als u het bereik van het dimensiebedieningselement wilt uitbreiden naar het hele rapport, stelt u het in als een component op rapportniveau.

Use cases

Geografisch detailniveau wijzigen

Stel dat uw organisatie aankopen bijhoudt per locatie. Met een dimensiebedieningselement staat u gebruikers toe te wisselen tussen de dimensies Land, Staat en Plaats voor verschillende detailniveaus.

Het detailniveau van een product wijzigen

Stel dat u een dataset heeft met aankoopgegevens en dat elk product een Producttype, een Productmerk en een Productnaam heeft. Met een dimensiebedieningselement staat u gebruikers toe tegelijkertijd meerdere diagrammen in een rapport te updaten en te wisselen tussen de 3 productdetailniveaus.