Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Uw gegevens verkennen in Looker Studio

Nadat u uw onderliggende dataset heeft gekoppeld, een rapport heeft gemaakt en een aantal visualisaties heeft toegevoegd, kunt u inzichten krijgen door op deze manieren de gegevens te verkennen:

Filters

Met filters beperkt u de gegevens in een rapport tot een specifieke waarde of set waarden. Deze typen filters kunt u toepassen in een Looker Studio-rapport:

Property's filteren

Filtereigenschappen zijn statische en permanente filters die alleen rapportbewerkers kunnen maken of wijzigen. U kunt filtereigenschappen toepassen op één component, een groep componenten, een pagina of het hele rapport. Met filtereigenschappen kunt u zich richten op de gegevens die het verhaal dat u wilt vertellen het beste overbrengen. Dat maakt uw rapporten relevanter voor uw doelgroep. U gebruikt ook filtereigenschappen om niet-relevante gegevens te verwijderen, zoals null-waarden.

Meer informatie over hoe u permanente filtereigenschappen maakt

Bedieningselementen

Bedieningselementen bieden een dynamische en flexibele manier voor zowel kijkers als bewerkers om de gegevens te filteren. Filters die u met bedieningselementen toepast terwijl u een rapport bewerkt, blijven behouden als u naar de weergavemodus schakelt. Als u het rapport vernieuwt, reset u daarmee de standaardwaarden van de bedieningselementen. Bedieningselementen hebben alleen invloed op de gegevens die u ziet. Als u een filteroptie toepast, heeft dat geen invloed op de weergaven van die gegevens voor andere gebruikers. U kunt bedieningselementen wel gebruiken om de gegevens in een rapport aan te passen en deze filters te behouden als u het rapport deelt met een link of geplande weergave.

Meer informatie over bedieningselementen

Snelle filters

Met snelle filters kunnen bewerkers een rapport filteren zonder de rapportinstellingen voor andere gebruikers te wijzigen. Snelle filters zijn alleen beschikbaar in de bewerkingsmodus en blijven niet behouden in de weergavemodus. Snelle filters die u toevoegt, zijn alleen zichtbaar voor u. Ze zijn niet zichtbaar voor andere kijkers of bewerkers van het rapport.

Opmerking: Snelle filters zijn een functie van Looker Studio Pro.

Meer informatie over hoe u een snel filter toevoegt

Diagraminteracties

U kunt diagrammen zowel in weergave- als bewerkingsmodus gebruiken om de gegevens in het diagram te verfijnen.

Cross-filter

Met cross-filters maakt u van uw diagrammen interactieve filters. Als cross-filteren aanstaat voor een diagram, werkt interactie met dat diagram als filter voor andere diagrammen in het rapport.

Meer informatie over cross-filteren in diagrammen

Zoomen en meedraaien

Met zoomen en meedraaien vergroot u een deel van een diagram. Nadat u heeft ingezoomd op een diagram, kunt u het diagram ook laten meedraaien om alle aanwezige gegevens te bekijken. Door te zoomen en mee te draaien kunt u zich richten op specifieke gebieden van een visualisatie met een hoge gegevensdichtheid, bijvoorbeeld als u een deel van uw gegevens wilt uitlichten of meer gedetailleerde gegevens wilt inzien.

Meer informatie over zoomen en meedraaien

Sorteren

Als u sorteert, kunnen zowel kijkers als bewerkers de volgorde van de gegevens in een diagram wijzigen zonder de diagraminstellingen te bewerken.

Als bewerker heeft u 2 manieren om de gegevens te sorteren in de diagrammen van uw rapporten:

• Sorteer het diagram interactief door met de rechtermuisknop in de weergave- of bewerkingsmodus te klikken en de gewenste sorteeroptie te selecteren.
  • Geef de standaard sorteervolgorde op via de eigenschappen op het tabblad INSTELLEN van het diagram.

Kolommen in tabeldiagrammen vastzetten

Kijkers en bewerkers kunnen een of meer kolommen vastzetten aan de linkerkant van tabeldiagrammen. Deze mogelijkheid is handig als u horizontaal door tabeldiagrammen met veel kolommen scrollt.

Als u kolommen wilt vastzetten, plaatst u de cursor op een tabeldiagram en klikt u op het menu Meer (3 stippen). Selecteer daarna de optie Kolom vastzetten.

Meer manieren om uw gegevens te verkennen

Optionele statistieken

Met optionele statistieken bepalen kijkers en bewerkers welke statistieken ze willen tonen in diagrammen en tabellen zonder de diagraminstellingen te bewerken.

Meer informatie over optionele statistieken

Details

Details bieden kijkers en bewerkers de mogelijkheid om gegevenshiërarchieën te verkennen door aanvullende detailniveaus in een diagram te tonen.

Meer informatie over details van diagrammen

Uw inzichten delen

Looker Studio biedt verschillende manieren om inzichten uit uw gegevens te delen met anderen. Meer informatie over manieren om uw rapporten te delen