Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een Looker Studio Pro-abonnement opzeggen

Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van Looker Studio Pro-projecten die een Pro-abonnement willen beëindigen.

Als u Looker Studio Pro niet meer in uw organisatie wilt gebruiken en er niet meer voor wilt betalen, zegt u uw abonnement op.

Voordat u een Looker Studio-project opzegt, raden we u sterk aan een plan te maken om uw Pro-content uit team workspaces te verplaatsen. Meer informatie over hoe u content van team workspaces verplaatst

Voordat u begint

U kunt de stappen in dit artikel alleen uitvoeren als u de rol Eigenaar heeft voor het cloud-project dat aan uw Looker Studio Pro-abonnement is gekoppeld of als u een Workspace Services-beheerder bent.

Uw abonnement opzeggen

Voer deze stappen uit om uw Looker Studio Pro-abonnement op te zeggen. Als u meerdere abonnementen wilt opzeggen, zegt u elk abonnement afzonderlijk op.

1. Log in bij Looker Studio Pro.
  2. Klik in het linkernavigatiemenu op Pro-abonnement.
  3. Zoek het Google Cloud-project voor het Looker Studio Pro-abonnement dat u wilt opzeggen. Klik dan rechts op Annuleren.
  4. Typ Cancel in het vak.
    Typ het woord precies zoals hier staat, in het Engels en met een hoofdletter C.
  5. Klik op Abonnement opzeggen.
Opmerking: Het kan een paar minuten duren voordat uw abonnement is opgezegd.

Wat er gebeurt als u uw abonnement opzegt

Als u een Looker Studio Pro-abonnement opzegt, heeft dat deze gevolgen:

• Gebruikers kunnen de kosteloze versie van Looker Studio blijven gebruiken.
  • Professionele functies in rapporten die zijn verplaatst naar of gemaakt in een team workspace of sandbox die bij het geannuleerde Pro-project horen, blijven 30 dagen werken.
  • Alle meldingen worden gedeactiveerd.
  • Gebruikers hebben een respijtperiode van 30 dagen om hun content van het geannuleerde Pro-project naar de kosteloze versie van Looker Studio te verplaatsen.
  • Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het gebruik van Looker Studio Pro in het geannuleerde Pro-project.

Respijtperiode van 30 dagen

Uw gebruikers hebben 30 dagen de tijd om hun content van het Looker Studio Pro-project naar Looker Studio te verplaatsen. Daarvoor verplaatsen gebruikers content die ze willen bewaren, vanuit team workspaces die bij het geannuleerde project horen naar hun locatie Eigendom van mij in de kosteloze versie van Looker Studio.

Aan het einde van de respijtperiode van 30 dagen gebeurt het volgende:

• Alle team workspaces die bij het geannuleerde Pro-project horen, worden definitief verwijderd.
  • Als het geannuleerde Pro-project nog content in een team workspace heeft en er beheerders van die werkruimte met actieve accounts zijn, wordt de eigendom van die content overgedragen aan een workspace-beheerder.
  • Als er geen actieve accounts van de team workspace zijn, blijft de content 'zonder eigenaar' in het geannuleerde Pro-project.
  • Als het geannuleerde Pro-project content in een sandbox heeft en het account van die sandbox-eigenaar nog steeds actief is, wordt die content teruggezet naar de locatie Eigendom van mij van die eigenaar in Looker Studio.
  • Als het account van de sandbox-eigenaar niet meer bestaat, blijft de content 'zonder eigenaar' in het geannuleerde Pro-project.
  • Als er op basis van de voorgaande punten geen nieuwe eigenaar kan worden toegewezen, blijft de content in het geannuleerde Pro-project. De projecteigenaar kan een nieuwe contenteigenaar toewijzen.

Tijdens de respijtperiode van 30 dagen kan de eigenaar van het geannuleerde Pro-project de eigendom van de content opnieuw toewijzen. Meer informatie over hoe u de eigendom van Looker Studio-content overdraagt

Belangrijk: Als het geannuleerde project wordt verwijderd, wordt alle content van dat project ook definitief verwijderd.

Een opgezegd abonnement verlengen

U kunt uw abonnement op elk moment verlengen voordat de respijtperiode van 30 dagen verstrijkt. Als u een abonnement verlengt, kunnen de rapporten en gegevensbronnen in team workspaces weer worden bewerkt en kunt u Pro-functies weer gebruiken met deze content. De facturering wordt hervat.

Opmerking: Content die naar de map Eigendom van mij van een gebruiker is verplaatst, moet eerst naar team workspaces worden verplaatst voordat er weer Pro-functies voor die content kunnen worden gebruikt.

Een abonnement verlengen

Waarschuwing: Als de respijtperiode van 30 dagen is verstreken, kunt u een opgezegd abonnement niet meer verlengen. Als u uw vorige project voor Looker Studio Pro wilt hervatten, maakt u een nieuw abonnement.
  1. Log in bij Looker Studio Pro.
  2. Selecteer in het linkernavigatiemenu Pro-abonnement.
  3. Zoek het geannuleerde Looker Studio Pro-project dat u wilt verlengen. Hier vindt u de resterende dagen van de respijtperiode.
  4. Klik op Verlengen.
  5. Loop de projectgegevens na en klik op Abonnement verlengen.