Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Filteropties vooraf instellen

Maak een vooraf ingesteld filter waarmee gebruikers snel filters kunnen toepassen op diagrammen en rapporten.

U kunt vooraf ingestelde filters aan uw Looker Studio-rapporten toevoegen, zodat gebruikers met één klik op de knop snel vooraf ingestelde filterlogica kunnen toepassen op een diagram of rapport.

U kunt ook de knop Filters resetten maken, waarmee gebruikers snel alle filters kunnen resetten.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Vereisten

Als u een vooraf ingestelde filterknop aan een rapport wilt toevoegen, kunt u een bestaande dimensie van het type Booleaans gebruiken of een berekend veld maken dat een Booleaanse waarde retourneert.

U moet een veld van het type Booleaans gebruiken omdat een filterknop maar 2 mogelijke statussen heeft: geselecteerd of gedeselecteerd.

Vooraf ingestelde filters toevoegen aan een rapport

1. Maak of bewerk uw rapport.
  2. Selecteer de optie Vooraf ingesteld filter in het dropdownmenu Bedieningselement toevoegen.
  3. Sleep de knop naar de gewenste plek in uw rapport.
  4. Stel daarna het filter in met de opties op het tabblad Instellen in het deelvenster Knopproperty's. Ga naar het gedeelte Vooraf ingestelde filters configureren op deze pagina voor meer informatie over hoe u een vooraf ingesteld filter configureert.
  5. Voeg een label aan uw filterknop toe door op de knop te klikken en tekst toe te voegen in het tekstvak van het rapport.
  6. Pas de weergave van de knop aan met de opties op het tabblad Stijl in het deelvenster Knopproperty's. U vindt meer informatie in het gedeelte Opties voor de stijl van knoppen op de pagina Knoppen toevoegen.

Vooraf ingestelde filters configureren

Nadat u de knop voor een vooraf ingesteld filter aan uw rapport heeft toegevoegd, kunt u de volgende filteropties instellen op het tabblad Instellen van het deelvenster Knopproperty's.

Gegevensbron

Bekijk, bewerk of vervang de gegevensbron die voor de knop is gespecificeerd.

Type knopactie

Als u een vooraf ingesteld filter wilt maken, selecteert u de optie Filter.

Veld voor bedieningselement

Selecteer een dimensie van het type Booleaans of maak een berekend veld dat een Booleaanse waarde retourneert.

Voeg zo een Veld voor bedieningselement toe:

1. Selecteer Bedieningselement toevoegen om toegang te krijgen tot de veldopties voor uw gegevens.
  2. Selecteer een veld. U kunt in uw gegevens naar een Booleaans veld zoeken of u kunt de optie ADD FIELD (VELD TOEVOEGEN) selecteren om een berekend veld te maken.

U kunt bijvoorbeeld de functie CONTAINS_TEXT (BEVAT_TEKST) gebruiken om een berekend veld te maken met een expressie die gegevens retourneert voor Verenigde Staten in een tabel met de bevolkingsgegevens voor veel landen:

CONTAINS_TEXT(Country,"United States") (BEVAT_TEKST(Land,'Verenigde Staten')

Met deze functie kunnen gebruikers op de filterknop te klikken om snel een diagram te filteren op gegevens voor de Verenigde Staten.

Standaardselectie (waar of onwaar)

Als deze optie aanstaat, past de optie Standaardselectie (waar of onwaar) het filter automatisch toe op diagrammen en rapporten zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.

Een gebruiker moet op de knop klikken om het filter uit te zetten.

Deze instelling is optioneel.

Knopfiltergroep

Met het dropdownmenu Knopfiltergroep kunt u bepalen hoeveel filteropties tegelijk op een diagram of rapport kunnen worden toegepast. Het getal in het dropdownmenu komt overeen met de groepstoewijzing van een filter. Als één filterknop wordt aangezet in een groep, worden de andere filterknoppen die aan dezelfde groep zijn toegewezen, uitgezet.

Als u bijvoorbeeld een tabeldiagram hebt met bevolkingsgegevens voor veel verschillende landen, kunt u meerdere filteropties instellen waaruit gebruikers kunnen kiezen.

U kunt meerdere filterknoppen maken waarmee gebruikers kunnen filteren op verschillende landen, zoals knoppen voor de Verenigde Staten, Japan of het Verenigd koninkrijk. In het dropdownmenu Knopfiltergroep kunt u de verschillende knoppen voor landfilters aan dezelfde groep toewijzen. Als u bijvoorbeeld de filterknoppen Verenigde Staten, Japan en Verenigd Koninkrijk toewijst aan Knopfiltergroep, zorgt optie 1 in dit dropdownmenu dat er maar 1 landfilter tegelijk op het diagram kan worden toegepast.

U kunt maximaal 5 knopfiltergroepen per rapportpagina invoeren.

Deze instelling is optioneel.