Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Bedieningselement voor dropdownmenu's en de lijst Vast formaat

Maak een keuze uit een lijst met waarden.

Deze bedieningselementen tonen een lijst met opties waaruit u kunt kiezen. De lijst kan afkomstig zijn van de waarden in een dimensie of van een lijst met toegestane waarden die voor een parameter zijn gedefinieerd.

GEGEVENS-opties voor bedieningselement voor lijst

De meeste opties voor GEGEVENS zijn alleen van toepassing op bedieningselementen in de vorm van filters. Als u opties voor parametergegevens wilt configureren, bewerkt u de parameter in de gegevensbron.

Gegevensbron

Levert de dimensies en parameters aan die u in het bedieningselement kunt gebruiken.

Periodedimensie

Deze optie wordt weergegeven als uw gegevensbron een geldige datumdimensie bevat. Voor gegevensbronnen in Google Ads en Analytics is deze optie automatisch ingesteld op de dimensie Datum.

Met de periodedimensie kunt u de periode voor een diagram begrenzen. Deze dimensie wordt bijvoorbeeld gebruikt als u een periode-eigenschap instelt voor het diagram of als iemand die het rapport bekijkt, een periodekiezer gebruikt om het tijdsbestek te beperken.

Dimensie

Bevat de lijst met waarden die in het bedieningselement worden weergegeven.

Veld voor bedieningselement

De dimensie waarop moet worden gefilterd of de parameter waarvan de waarde door dit bedieningselement wordt bepaald.

Standaardselectie

Hiermee kunt u standaardwaarden opgeven, gescheiden door komma's. Zorg ervoor dat u de waarden precies invoert zoals deze in uw gegevens voorkomen.

Statistiek

Met deze optie wordt er een referentiestatistiek weergegeven in het bedieningselement. U kunt deze gebruiken om de lijst te sorteren, maar u kunt niet filteren op basis van een statistische waarde. Als u de statistiek wilt verbergen, zet u de optie Waarden tonen uit.

Decimale nauwkeurigheid

Hiermee kunt u het aantal cijfers opgeven dat in de statistische waarde moet worden weergegeven.

Volgorde

Met deze optie bepaalt u de sorteervolgorde en het aantal getoonde waarden in het bedieningselement. U kunt de lijst van waarden in oplopende of aflopende volgorde sorteren op basis van de dimensiewaarden of op basis van de referentiestatistiek.

Top # weergeven

Met deze optie beperkt u het aantal getoonde items in het bedieningselement. Als het aantal beschikbare items deze limiet overschrijdt, worden de resterende items gegroepeerd in 'Alle andere'.

Standaardperiode

Met deze optie beperkt u de getoonde waarden in het bedieningselement tot de periode die u opgeeft.

Filter

Hiermee beperkt u de gegevens die in het bedieningselement worden weergegeven door de waarden op te nemen of uit te sluiten.

Google Analytics-segment

Deze optie wordt getoond voor componenten die gebaseerd zijn op een Universal Analytics-gegevensbron.

Een segment is een subset van uw gegevens in Google Analytics. U kunt segmenten toepassen op uw Looker Studio-diagrammen om ervoor te zorgen dat in uw Looker Studio- en Google Analytics-rapporten dezelfde gegevens worden getoond. Bekijk meer informatie over Analytics-segmenten in Looker Studio.

STIJL-opties voor lijstbedieningselement

Dropdownmenu

Hiermee wordt het bedieningselement in een dropdownmenu weergegeven.

Vast formaat

Hiermee wordt het bedieningselement weergegeven in een vak met een vast formaat.

Eén selecteren

U kunt maar één optie in de lijst kiezen. Parameteropties bieden alleen ondersteuning voor de selectie van één waarde.

Alles selecteren toestaan

Hiermee kunt u het rapport uitvoeren zonder opties te selecteren, waardoor de gegevens van alle waarden in de lijst worden geretourneerd. Deze optie wordt alleen getoond als de optie Eén selecteren aanstaat. Als deze optie uitstaat, moet u een standaard geselecteerde waarde definiëren.

Zoekvak aanzetten

Hiermee kunt u waarden zoeken in de lijst.