Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Geavanceerd filterbeheer

Gegevens filteren met zoekoperators en reguliere expressies.

Geavanceerde filters zijn vergelijkbaar met invoervelden, maar kunnen alleen als filter worden gebruikt. Met geavanceerde filters kunnen geen parameterwaarden worden ingesteld.

GEGEVENS-opties voor geavanceerd filter

Gegevensbron

Levert de dimensies en parameters aan die u in het bedieningselement kunt gebruiken.

Dimensie

Bevat de lijst met waarden die in het bedieningselement worden weergegeven.

Veld voor bedieningselement

De dimensie waarop moet worden gefilterd of de parameter waarvan de waarde door dit bedieningselement wordt bepaald.

STIJL-opties voor geavanceerd filter

Dropdownmenu

Hiermee wordt het bedieningselement in een dropdownmenu weergegeven.

Vast formaat

Hiermee wordt het bedieningselement weergegeven in een vak met een vast formaat.

Automatisch breedte invoerveld

Als deze optie is aangevinkt, wordt de breedte van het invoerveld automatisch aangepast aan de beschikbare ruimte. Als u de breedte van het invoerveld handmatig wilt instellen, vinkt u deze optie uit en voert u de gewenste breedte in tekens in.

Labelpositie

Hiermee bepaalt u hoe het label van het bedieningselement eruitziet.

Zoektype

Hiermee bepaalt u wat de standaard zoekoperator is:

• Gelijk aan (standaard): De waarde komt exact overeen met de zoekterm
  • Bevat: De waarde bevat de zoekterm.
  • Begint met: De waarde begint met de zoekterm.
  • Regexp: De waarde komt overeen met de reguliere expressie.
  • In: De waarde komt overeen met een of meer van de zoektermen (geef zoektermen op, gescheiden door komma's).

U kunt filteren op numerieke dimensiewaarden met behulp van de volgende operators:

• Tussen: De waarde ligt tussen het begin- en eindgetal.
  • >=: De waarde is groter dan of gelijk aan het getal.
  • >: De waarde is groter dan het getal.
  • <=: De waarde is kleiner dan of gelijk aan het getal.
  • <: De waarde is kleiner dan het getal.
  • In: De waarde komt overeen met een of meer van de zoektermen (geef zoektermen op, gescheiden door komma's).