Dit artikel gaat over Looker Studio. Ga voor documentatie over Looker naar https://cloud.google.com/looker/docs/intro.

Een Google Maps API-sleutel toevoegen

Meer Google Maps-kaartweergaven gebruiken voor insluitbare rapporten.
OPMERKING: Dit artikel is bedoeld voor makers van ingesloten rapporten met een hoge distributie die Google Maps bevatten. Als u de hier beschreven taken wilt uitvoeren, moet u bekend zijn (of samenwerken met iemand die dat is) met het werken in Google Cloud Console.

Als insluiten aanstaat, ondersteunt een Looker Studio-rapport maximaal 30.000 gratis Google Maps-kaartweergaven per maand. Kaartweergaven worden geteld voor zowel ingesloten als niet-ingesloten weergaven van het rapport, maar ook voor pdf-download- en e-mailweergaven. Als uw rapport het gratis quotum overschrijdt, geeft Google Maps een foutmelding weer.

U kunt het aantal toegestane kaartweergaven verhogen door een Google Maps API-sleutel toe te voegen aan het rapport.

BELANGRIJK: Rapporten waarin een API-sleutel wordt gebruikt, vallen niet meer onder het gratis quotum van 30.000 kaartweergaven. Elke kaartweergave telt mee voor het prijsniveau van uw API-sleutel.

Een Google Maps API-sleutel maken

Zie API-sleutels gebruiken (wordt geopend in de documentatie van Google Maps Platform) om Google Maps API-sleutels te maken en te beheren. Voor deze stap moet u een factureringsproject van Google Cloud hebben ingesteld.

1. Klik op de pagina API-sleutels gebruiken op Naar pagina Inloggegevens.
  2. Selecteer uw factureringsproject als hierom wordt gevraagd.
  3. Klik linksboven op + INLOGGEGEVENS MAKEN.
  4. (Optioneel, maar aanbevolen) Klik op SLEUTEL BEPERKEN.

De API-sleutel beperken tot uw rapporten

We raden u aan de API-sleutel te beperken tot de rapporten die deze moeten gebruiken door de rapport-URL's toe te voegen aan de Cloud Console.

1. Selecteer onder App-beperkingen de optie HTTP-verwijzers (websites).
  2. Klik onder Websitebeperkingen op Een item toevoegen.
  3. Geef de URL op van het Looker Studio-rapport waarmee deze API-sleutel wordt gebruikt.
  4. Voeg aanvullende URL's toe zodat meerdere rapporten deze sleutel kunnen gebruiken.

U kunt jokertekens gebruiken zodat rapporten met meerdere pagina's werken met uw API-sleutel. Als u uw rapport wilt insluiten, moet u ook de URL voor het insluiten van het rapport toevoegen.

Als u bijvoorbeeld meerdere pagina's wilt opnemen, doet u het volgende:

https://lookerstudio.google.com/reporting/<some-report-id>/*

Zo neemt u een ingesloten rapport op:

https://lookerstudio.google.com/embed/reporting/<some-report-id>/*
Google Cloud Platform, API-sleutelscherm beperken en een andere naam geven met voorbeelden van het beperken van HTTP-verwijzers tot meerdere pagina's en een ingesloten versie van een rapport.
Tip: U moet delen van de URL voor inloggen met meerdere accounts verwijderen als die aanwezig zijn. Als de URL er bijvoorbeeld zo uitziet:
https://lookerstudio.google.com/u/0/reporting/…
moet u het gedeelte /u/0 verwijderen, zodat de URL er zo uitziet:
https://lookerstudio.google.com/reporting/…

De Google Maps API-sleutel toevoegen aan uw rapporten

1. Bewerk uw rapport.
  2. Selecteer Bestand > Rapportinstellingen.
  3. Voer de API-sleutel in het veld Google Maps API-sleutel in.

Kosten

De kosten voor het gebruik van de API-sleutel worden in rekening gebracht bij uw e-mailaccount voor facturering. De volgende prijsniveaus zijn van toepassing:

• Dynamische kaarten > Maps JavaScript API voor kaartweergaven
  • Dynamische Street View > Maps JavaScript API voor Street View-gebruik